Reklama

Reklama

Kit je problémová dívka, za napadení a žhářství skončí studium na stávající škole a je doporučena na zvláštní školu Blackwood, kde končí podobné dívky. Škola je ukrytá v hustých lesích a vede ji podivná ředitelka. Celkem do školy nastoupí pět dívek, všechny delikventky. Vedení školy se soustředí na rozvoj talentů v každé z dívek. Brzy se ukazuje, že mají opravdu skryté talenty. Kit se například učí hru na klavír, její spolužačky pak matematiku, malbu nebo básně. Během studia se ale začínají dít podivné věci. Kit v noci slyší hlasy, má pocit, že se po chodbách školy kromě studentů a učitelského sboru prochází ještě někdo. Brzy se začnou dít divné věci se samotnými studentkami, mají halucinace a svým oborům se věnují, jako by byly posedlé, zapomínají jíst, pít i spát. Kit začíná pátrat po tom, proč to tak je. Paní ředitelka mlží, a to se zdá Kit podivné. Až pořezané zápěstí jedné z dívek vede Kit k tomu, aby navštívila prostory za tajemnými dveřmi. Tam se ukrývají obrazy premiantů školy až hluboko do minulosti. Stejně tak jsou tam ale složky se studentkami, které vždy během studia záhadně zemřely nebo spáchaly sebevraždu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (90)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem očekával variaci na Suspirii, ale pak se ukázalo, že nikoliv čarodějnice, nýbrž duchové budou děvčatům zatápět. Zajímavý nápad, jak by ti, co předčasně odešli branou smrti, mohli dokončit, na co jim čas nezbyl. Pěkný vizuál, starý rozlehlý dům dýchá gotikou, Thurmanová jako med plný žihadel a dívčí osazenstvo dobře vybrané. Přese všechny klady, a nesmím zapomenout na hudbu, má film jeden velký nedostatek - chybí mrazivá atmosféra, napětí se objeví až v závěru a divák se nemá čeho bát. Závěr se mi ale líbil. Když si ovšem člověk vzpomene na staré gotické horory, musí si jen ztěžka povzdechnout. Něco z Winchesterů, Zámku hrůzy a domu Usherů, jako celek bohužel jen průměr. Za ztrátu času snímek nepovažuji, jen už se k němu zřejmě nevrátím. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Ako plnohodnotný horor by som tento film nedefinoval. Pár lakačiek tu síce bolo, ale inak dej ťaží len z temného, historického internátu, ktorý už pri prvom pohľade musí odradiť každého študenta. Neviem, čo v tomto filme robila Uma Thurman, v podstate som si až na koniec uvedomil, že sa jednalo o ňu, ale študentky mi svojim konaním liezli už od začiatku na nervy. Koniec je nečakaný, ale je dosť mimo misu. Celkovo nie príliš vydarený film. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Bradavická továrna na výrobu géniů. Ne že by to úplně nefungovalo. Pointa je docela originální a řeší palčivou otázku, co s mladými kriminálníky, když nechcete zatěžovat daňové poplatníky. Na efektech se nešetřilo, strašidelný dům je (skoro) vždy sázka na jistotu, potíž je v postavách. Charaktery nadějných žaček jsou v lepším případě ploché, v horším úplně duté, a nějak se nemůžete přimět k tomu, aby vás zajímalo, co z nich nakonec bude. Ale bubáci jsou pilní a Uma nepříjemná až na půdu... aspoň že tak. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

To najlepšie na snímku boli herci a výprava. Žiaľ to ďalšie za veľa nestálo. Ani obsah ma moc nechytil, musím povedať že riadny mišung teda. To tam stále len niečo o nejakých nádobách trepali, sem tam nejaký duch, sem tam nejaká škaredá tvár.... Ale nič bližšie k tomu nebolo povedané - odkiaľ sa vzali?, prečo práve tie baby?, spôsob? princíp?.... Skrátka až príliš veľa otáznikov, ktoré neboli zodpovedané - mysteriózne základy stoja na slamených nohách. Podpriemer. 40/100 ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Vlastne ma to príjemne prekvapilo. Čakal som skôr čarodejnícky nehoror pre puberťákov, ale toto bol veľmi fajn filmík takmer pre dospelých. Má to správnu dávku tajomna, príjemnú hororovú atmosféru, atraktívne prostredie školy uprostred lesov, zaujímavý ústredný nápad a zopár známych pekných tvárí. Ale Umu Thurman ani Isabelle "Sirotu" Thurman som hneď nespoznal. Možno to nie je na plné štyri hviezdičky, ale dám ich, lebo tých tunajších 48 percent je fakt málo. Aby som nezabudol, vizuálna stránka sa veľmi podarila. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Film je natočen podle knižní předlohy „Temnou chodbou“ od spisovatelky Lois Duncan. (Kacitr)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna (záběr). (fisus)

Reklama

Reklama