Reklama

Reklama

Le Cauchemar

  • USA A Nightmare
Krátkometrážní / Horor
Francie, 1896, 1 min

Obsahy(1)

V tomto minutovém snímku z konce 19. století usne muž a v jeho snu se mu zjevuje ďábel v různých bizarních podobách. (zdeny99)

Recenze (14)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Do slibně se rozvíjejícího polučního snu ( o ženě) se vloudí Armstrongův otec ( ne toho kosmounata), pierot ( ne ta zmrzlina) a rozežraný Měsíc ( ano ten). ()

anais 

všechny recenze uživatele

Spáče konstantně něco budí - ďábel, svit Luny, hluk... - asi nejzajímavější je velká šklebící se tvář Měsíce, která předznamenává podobný motiv v Cestě na Měsíc o 6 let později. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Možná pro někoho prostoduché pro jiné stará kravina s předpotopními triky, ale ani jedno není pravda. Nebýt takových průkopníků jako Georges Méliès a jiní, kdoví jak by to celé dopadlo. Tomuto se prosím říká umění – ať už je staré kdovíjak dlouho…Tehdy totiž neexistovali triky a možnosti jako dnes – to by si měli někteří uvědomit…Já ty jeho groteskní jednohubky miluju. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak na tu minutu je to zajímavé, ale i v jedné minutě dokázal Méliès v jiných svých snímcích rozehrát větší divadlo. Ale objevil se tady aspoň slavný Měsíc. 3* ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Ač název znamená "Noční můra", je to standardně hravá meliesovka. Muž usne, ve snu se mu zjevuje ďábel v různých více či méně bizarních podobách (mimochodem, stejná maska ďábla je využita ve filmu Diable au Convent). Nakonec ho to přestane bavit a jde spát. I po sto třinácti letech mi to dokázalo vzbudit na tváři mírný úsměv. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Koukám, že na csfd jsou samí rasisté, černoch pro ně automaticky znamená ďábel. A čertovsky krásný jako ta žena jsem taky a ďábelsky se usmívat jako ten měsíc svedu též a přitom s peklem (zatím) nemám nic společného. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Muže v posteli nejprve mile překvapí krásná dívka, která se změní na čerta, ten na pierota, pak všichni zmizí a najednou se objeví velký měsíc. Střihy jsou jasně viditelné, ale má to kouzlo. ()

Themyth 

všechny recenze uživatele

Pionier filmových trikov vo svojich začiatkoch. Ač prostoduché, pozerám sa na trikové scény vo svojom embrionálnom štádiu. ()

Reklama

Reklama