Reklama

Reklama

Le Papillon fantastique

Krátkometrážní
Francie, 1909

Recenze (4)

Charlizee 

všechny recenze uživatele

Použitím stop triků se žena mění v motýla, posléze se objevuje druhá, která se promění v pavouka, pavouk zaútočí na motýla, motýl je zachráněn kouzelníkem Méliésem, pavouk je zabit... ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jakkoli byl Georges Méliès geniální tvůrce, přece jenom poněkud zamrzl na svém standardu a dál se neposouval. To je příklad i tohoto kraťasu: sice jde opět o okouzlující sérii stop motion triků, jenže když si uvědomíme, že za celou dobu své kariéry - a trvala 17 let - se naprosto nikam neposunul a dělal stále totéž, trochu to naruší onu nedotknutelnou auru geniality. Třeba Segundo de Chomón, jiný velký tvůrce stejného období, se posouval neustále, a i když to bylo od daleko horšího na roveň Mélièse, progres v něm byl. To samotnému Mistrovi chybělo. - K filmečku samotnému jen tolik, že je moc hezky kolorovaný, pavoučí vize pěkně temná a démonická a snad i strašidelná (pro tehdejšího diváka snad, kdo ví, každopádně IMDb má tento snímeček zařazen v ranku "horor"), ale krapet tomu chybí nápad, něco dalšího navíc - právě tady nacházíme limity Mélièse jako tvůrce. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z hľadiska nápadu a dĺžky by som toto odhadol na rannú Meliesovu tvorbu, avšak ide o tú neskoršiu. Aspoň je to ale pekne farebné. No ženy sú aj motýle, aj pavúky. Treba sa s tým zmieriť. A väčšinou s vlastnosťami oboch imaginárne zobrazených členov živočíšnej ríše naraz. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama