Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (586)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Jennifer Lawrence je rozkošná a ukáže tu toho riadne veľa, ale film sa tvári ako nejaká drsná sonda do života tajných agentov a berie sa strašne vážne, pričom kvalitou scenára, hĺbkou postáv a dejovou líniou je to na úrovni 70s béčka líznutého so sexploitation. Pár záberov na Bratislavu čoby mátička Rus potešilo, ale len to podčiarkuje tú smiešnu béčkovú estetiku, kde Rusko je v zásade šedé a všetky budovy sú v štýle brutalizmu. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Mám nějaký problém s Jennifer.. Nevím proč, ale přijde mi, že ve všech rolích je stejná a tak trochu namyšlená.. Jinak bych tomu filmu možná věřila i více a více by mě bavil. Líbilo se mi, že člověk celou dobu nevěděl, na kterou stranu tedy opravdu hraje :o) A i přes dlouhou stopáž, se člověk prakticky nenudil. Možná by druhá projekce pomohla pro lepší dojem, ale nějak nemám potřebu to znovu vidět. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Rudá kvočna aneb šmíruje mě Jennifer Lawrence. Stráž si prohodila s Charlize Theron. Být v obležení těchto dvou děvek, tak je ze mě Rudý volavec, neb řvu, když si mě ty holky dávají ve stereu. Pravda je taková, že Charlize je akční děvka a Jennifer je brutální děvka. Tím chci vyjádřit, že film má nemálo brutálně explicitních scén. A netrvá málo. Zdatný režisér Francis Lawrence není přímo akčním specialistou, co jsem od něj viděl bylo umně vyvedené. Dodal vizuálně pěkné balení, v němž se Jennifer dobře vyjímá, nechybí ani kontakt s erotikou. Jennifer nadlouho končí s herectvím, její film komerčně zazářil. Stále jsem si myslel, že to bude srovnatelné s Atomic Blond, jenže podobnost obou filmů je jen zdánlivá. Charlizin opus byl odlišně koncipovaný, Jennifer svůj opus utáhne na svoji auru a méně odhadnutelné tvůrčí postupy. Neshledáváte-li Jennifer dostatečně charismatickou, můžete film v klidu vynechat. Je to totiž převážně film jen o ní, jejích outfitech a špionážních spirálách. Přebujelá stopáž mně překvapivě nikterak neubírala na diváckém soustředění. Zajímavě nevšední dílo. 10/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rudá volavka představuje špionážní thriller, v kterém je erotika a sex nástroj pro manipulaci. Dlouho mi takový film chyběl. Nabízí pohled na to, že každý má svojí špatnou stránku, které se dá využít, vytěžit z ní maximum a pak odejít dál. I přes délku si film jde za svým a nabízí slušnou podívanou, a to nejen s určitou mírou nahoty, která je někdy i pěkně bolestivá. Velice slušně se povedl casting, Jennifer se na roli chladné, ale vnímavé primabaleríny hodí, Edgerton je uvěřitelně lidský, Irons typicky mentorský a Matthias Schoenaerts jede na plné obrátky. Vše v pozadí sekunduje přísný pohled Charlotte Rampling. Jsem rád, že můj oblíbenec Francis Lawrence se zase pomalu odráží zpět mezi režisérkou elitu Hollywoodu, kde po menším odskočení ("vydělám si na zbytek života s Hunger Games") patří. Povedený film. PS: přestože film působí, že se pohybuje mezi Moskvou, Londýnem a Budapeští, většina filmu se natáčela v Budapešti (vč. interiérů z Moskvy, doporučuji navštívit např. New York Café v Boscolo Budapešť nebo Book Café), jako pravidelný návštěvník Budapešti jsem se musel usmívat velkou část filmu (když zrovna někdo netrpěl, aby se neřeklo...). ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ještě štěstí, že existuje Rusko, jinak by si Američané své nepřátele museli nakreslit. Možná by ti namalovaní dávali větší smysl. Třeba by v příběhu o nich nemuselo být tolik zvratů, až se z toho divákovi bude chtít zvrátit. Faktem je, že naprosto nechápu, jak někdo mohl dokázat prosté sdělení, že USA nemají rády Rusko, roztáhnout na více jak dvě hodiny, to je svým způsobem také umění. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (37)

  • Kandidáti byli skutečně nazýváni „vrabci“ nebo „volavky“. Škola uvedená ve filmu opravdu existovala ve městě Kazaň na břehu řeky Volhy v Rusku. (griph)
  • Počas natáčania v Budapešti, bola počas voľna Jennifer Lawrence (Dominika Egorova) prítomná pri jednej barovej bitke. (Astonko)
  • Na filmu spolupracovali věhlasní baletní tanečníci Sergej Polunin a Isabella Boylston, která v tanečních scénách zaskakovala za Jennifer Lawrence (Dominika Egorova). Choreografie byla svěřena Justinu Peckovi. (IlMagnifico)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama