Reklama

Reklama

Ava: Bez soucitu

  • USA Ava (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ava je zatraceně sexy a setkání s ní přežije jen málokdo. Ava je výjimečně dobrá nájemná vražedkyně, která pro tajnou organizaci likviduje zadané lidské cíle. Dostává ty nejvybranější úkoly - obvykle kravaťáky z vysokých kruhů byznysu. Ava pracuje bez soucitu rychle, čistě a nenápadně v různobarevných parukách, chic kalhotových kostýmech nebo v elegantních večerních šatech. Po jedné zpackané akci se ale všechno nebezpečně změní. Organizace, pro kterou pracovala, potřebuje zahladit stopy. Oficiálně se má ukrýt, vzít si volno a dopřát si odpočinek. Neoficiálně ji šéf organizace chce poslat na odpočinek navěky a zcela bez soucitu vypíše Avu jako cíl k likvidaci. Ava se mezitím rozhodne ukrýt doma, kde dlouhá léta nebyla, trochu napravit svoje vztahy s matkou a sestrou. Její otec mezitím zemřel a její expřítel a bývalý snoubenec propadl gamblingu a zapletl se s místní hráčskou mafií, kterou ona sama z dřívějška zná až příliš dobře. Nedá se říci, že by ji domov přivítal s otevřenou náručí. A to samozřejmě netuší, že se z ní stal kontrakt a oběť na odstřel a na každém kroku ji může čekat jiný zabiják. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (232)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

No toto bola sračka. A pritom som sa na to tešil. Zase raz zapálený obsadením. Až neskoro som si všimol, že to zbúchal môj "obľúbenec" Taylor a všetko do seba zapadlo. V akčnom thrileri zo sveta zabijakov mám dosť u piči rozoberanie postáv až do takejto hĺbky. Taktiež neočakávam dramatické vsuvky z rodinných vzťahov, ale krv, lámanie kostí, taktické vesty a ukážku, ako zabiť tak, aby to vyzeralo ako nehoda. Sem tam nejakú Malkovičovú vtipnú hlášku a Farellove mrkanie obočím. Dostal som ale úplny drís, kde agenti sa správajú nelogicky, čajka prežila niekoľko klinických úmrtí, viac sa kecá ako bojuje a čím dlhšie to išlo, tým menej ma to zaujímalo. Toľko premrhaného potenciálu a peňazí. Dvojku nie, prosím. 1 z 5 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasická báchorka o nájemném vrahovi, který se musí postavit mateřské organizaci. Celkem logicky jsem čekal áčkově obsazený béčkový nářez, ale to byla zjevně chyba. Místo aby Ava krosila na cestě za přežitím jednoho zabijáka za druhým, řeší víc než cokoliv jiného spletité rodinné vztahy a to bylo protivné až běda. A přitom je to škoda, protože Jessica byla k sežrání, Farrell je jistotou a Malkovich byl v přesně v té roli, v jaké měl být. Těch pár akčních scén sice nebylo kdovíjak úžasných, ale dívat se na ně jakž takž dalo. Jenže bohužel víc se tu kecalo a slzelo, než střílelo a mlátilo. Průměr, ale s přivřenýma očima, protože zklamání je velké. 50% ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Hvězdné obsazení vyvolalo očekávání, která se nepodařilo naplnit. Přitom musím uznat, že taková kombinace dvou žánrů není příliš k vidění. Otázka zní, chceme opravdu vidět příběh nájemné vražedkyně plný akčních a bojových scén a přitom současně sledovat její soukromá trápení a dopady její "profese" na její rodinu?! Mě bavily pouze akční sekvence, u rádoby psychologických jsem se nudil. Jessica Chastain je moje oblíbenkyně, nedám na ni dopustit a i kdyby hrála na půl plynu, tak hraje lépe, než devadesát pět procent ostatních hereček. Baví mě se na ni dívat v čemkoli. Uvědomil jsem si, že jsem hrozně dlouho neviděl v ničem Johna Malkoviche, takže mě bavil také. Pěkné tři hvězdičky. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) Viděno v kině. Hurá, prvně v kině od března, kdy vypukl ten apokalyptický COVID-19! Takže zatím za letošek je tato AVA u mě šesté kino a to je sakra slabé, na to, že chodím tak cca 30x a někdy i víckrát ročně! No, co už. Rozhodně mě film nepohoršil, ale ani nenadchl. Rozhodně jsem neměl žádná očekávání, tak to nakonec zařazuji do lehkého nadprůměru a ty 3* dávám s radostí. Jako jednohubka je to ok, akorát tohle ani do kina jít nemuselo, ale já jsem za to vlastně rád. Jako celek to nefunguje, je to takový podivný slepenec akčního filmu, thrilleru a především ta dramatická linie zde hraje velkou roli. Nějaký ten děj, příběh – to zde je strašně přímočaré, což je škoda – nic nás tu nepřekvapí. Dramatické scény jsou takové rozporuplné, ale ke konci jsem si už víc postav získal, takže to svým způsobem funguje, ale hodil bych to do jiného žánru. Akční scény se zde vyskytují tak nějak sporadicky, občas se objeví a pak dlouho nic. Technicky to není žádná hitparáda, občas je to nepřehledné, ale zase ty přestřelky působí dobře, rychle a úderně. Bitky rovněž nejsou špatné, i když ta choreografie atd – kamerou je hůře nasnímaná. Třeba finální souboj Avi byl dlouhý a krvavý, jen ta závěrečná až nelogická scéna to trochu kazila. S herců mě rozhodně nejvíc zaujala charismatická Jessica Chastain, která snad ani nemůže zklamat. Colin Farrell mi zde už moc neseděl, ale nebyl nejhorší. John Malkovich dostal roli, kterou jsem mu nevěřil, ale aspoň rozdal na svá stará kolena v jednom neohrabaném souboji pár ran. Zato Common mi zde vůbec neseděl, až mi vadil – do dramatické linie se zoufale nehodil. Hudba byla obyčejná – postačila, aspoň se tu objevil jeden a ten samý hudební motiv snímku. Takže, jo, jako jednohubka dobré, víckrát bych si to už nepouštěl. Alespoň jsem po delší době viděl kino – i to se počítá. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Příběhově dvouhvězdičkový brak s několika tříhvězdičkovými a jednou čtyřhvězdičkovou akční scénou. Obecně ovšem akce není tak rytmická nebo syrově špinavá jako v Atomic Blonde, celkově hlavně postrádá nápaditost a napětí. Víc než ke kousku s Charlize Theron nebo k Johnu Wickovi (který nás dokonale namlsal) se blíží Bessonově Anně. Ta sice předvedla solidní krájení ruských chlapíků pomocí talířů, jinak ale také sklouzávala k jiným než akčním scénám. To mrcha Jessica Chastain s alkoholní minulostí rozehrává mdlou hru na kočku a myš s velmi otravnými rodinnými odbočkami. Její snaha o nalezení společné cesty s matkou, sestrou a bývalým přítelem (který propadl hráčství – další podivná linie) docela naivně klouže po povrchu. A bere si toho k řešení moc (trauma ze vztahu s mrtvým otcem, jízlivou matkou i sestrou, která čeká s jejím bývalým rodinu). Tvůrci měli vsadit spíš na její rozkol s tajnou organizací, pro kterou dělá špinavou práci. Protože v osobní rovině se naše hrdinka někam posune, aby vzápětí udělala nějaký nelogický krok (líbačka s expřítelem), který diváka svou nahodilostí jen otráví. Evidentně pak tvůrci doufali, že mnohé zachrání herecké obsazení. Malkovich nebo Farrell si ovšem mohou střihnout, kdo chytl nezajímavější postavu. Chastain, když zrovna nekosí po zuby ozbrojenou ochranku (která ji ochotně padá do střel), se ohánět umí, je sexy a mnohé zachraňuje. To se nedá říct na adresu režiséra: Tate Taylor je (překvapivě) mnohem neobratnější než u svých předchozích projektů. Slabé tři hvězdy. Škoda. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v amerických městech Weston a Boston ve státě Massachusetts. (ČSFD)
  • Film měl původně režírovat Helmer Matthew Newton, ale byl nahrazen kvůli obvinění z napadení a domácího násilí, kterého se měl dopustit v roce 2007. (Spiker01)
  • Na začátku filmu postřelí Ava Petera (Ioan Gruffudd) první ranou do ruky a současně prostřelí zadní pravé okno v Range Rover Sport. O chvíli později odjíždí Ava v tomtéž autě, ale okno je v pořádku. (Ficik)

Reklama

Reklama