Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (586)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Červenú volavku sa dobre pozerá, čo je zásluhou najmä architekta, kameramana a nakoniec aj Lawrencea, no dobre, aj Lawrenceovej. Niekoľko "fajnových" scén, ako tá s depiláciou vrchnej vrstvy kože a samozrejme všetky, kde spoznávame architektonické skvosty našeho hlavného mesta. Len škoda, že celý príbeh nie je zasadený do Blavy aj v scenári. Aha, a sme pri scenári. Mal som dojem, že o čo v ňom ide nevedel ani Lawrence a preto sa tak sústredil na kompozíciu a atmosféru každej scény. Premýšlať, kto koho práve zrádza v konkrétnej scéne a kto sa ako vyspal a pre koho práve kope je dosť náročné a vzhľadom na zápletku vystrihnutú ako zo studenej vojny a zo starej bondovky som v tom zmysel hľadať ani nemal chuť. Maximálna vážnosť mi nevadila, záverečné zvraty aspoň osvetlili, o čo železnej Dominike išlo a absencia akcie mi vyhovovala. Či bola štylizácia Schoenaertsovho ksichtu do toho Putinovho súčasť humoru ako od Saschu Cohena, alebo práve tej maximálnej vážnosti, to podľa mňa nevie ani ten nešťastný Lawrence. Prípadne či to vôbec na pľaci niekomu dochádzalo... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi připomíná střední; nic moc toho ve mně nezůstalo, pamatuju si akorát to, že jsem se bavil. 140 minut s Jennifer ale i přesto považuju za týrání, mně prostě nebaví koukat na někoho, kdo se neustále tváří jakoby měl kolíček v zadku. Chválím atmosféru, způsob natočení akčních scén a soudruhy z ortopedie. A jenom se modlím, abych nikdy od holky neuslyšel větu: "včera jsem viděla Rudou volavku, pojď, něco ti ukážu..." (Banff, Kanada) ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Špalíček/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Scénář 7/10/// PLUS: v některých scénách nesmlouvavě drsné, pro fanoušky Jennifer Lawrence film jak stvořený, rád jsem viděl dotyčné herce ve vedlejších rolích (Irons, Hinds, Rampling) MÍNUS: špiónský film je o tom, na čí straně kdo je, nevím jestli jsem v tom měl úplně jasno po celou dobu filmu, protože mi přišlo, že ani postavy v tom nemají úplně jasno, snaha zmást je, by mohla zmást i diváky, nějak to nemá úplně atmosféru a v podstatě žádnou akci, když to srovnám s filmem Atomic Blond, tak tady máme divácky úplně jiný zážitek./// Shrnutí: Vskutku náročnější podívaná, žádný mainstream. Film stavějící na scénáři, dialozích a především uvěřitelném herectví a několika mála drsných scén. Bude to stačit? Váhám mezi 3,4* Chtěl jsem se nechat překvapit a o filmu skoro nic nevěděl, tentokrát by možná stálo za to si něco zjistit. Nicméně, nenudil jsem se./// Celkem 70%/// ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ještě štěstí, že existuje Rusko, jinak by si Američané své nepřátele museli nakreslit. Možná by ti namalovaní dávali větší smysl. Třeba by v příběhu o nich nemuselo být tolik zvratů, až se z toho divákovi bude chtít zvrátit. Faktem je, že naprosto nechápu, jak někdo mohl dokázat prosté sdělení, že USA nemají rády Rusko, roztáhnout na více jak dvě hodiny, to je svým způsobem také umění. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Cca pred tromi rokmi (2018) som sa zúčastnil jednej porady, na ktorú prišli dvaja mladí príslušníci tajnej služby a vystríhali nás v zaujímavej prednáške pred krásnymi a inteligentnými slečnami, ktoré cielene zvádzajú zamestnancov strategických firiem a úradov, aby z nich vytiahli neverejné a utajované informácie v prospech cudzej mocnosti. Vraj ide o narastajúci fenomén a najčastejšie odhalené príbehy boli z prostredia ruskej a čínskej tajnej služby. Opísali aj pár manipulačných techník. Film Červená volavka je v prvom rade príjemnou zábavou, no spôsob práce týchto perfektne vycvičených krások- volaviek opisuje pomerne presne. Štvrtá hviezdička ide za fakt, že americkí tvorcovia docenili krásu architektúry Domu odborov na Trnavskom mýte v Bratislave a krásnymi zábermi časti priečelia ju vo filme parádne predstavili. Poznámka: Žiaľ vládcovia mesta a stavebných úradov podľahli tlaku developerov a túto krásnu budovu idú nahradiť ďalším trápnym a nevkusným oceľovo sklobetónóvým čudom - samozrejme, že eko a klimaticky friendly, no oko estéta zaplače. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (37)

  • Na filmu spolupracovali věhlasní baletní tanečníci Sergej Polunin a Isabella Boylston, která v tanečních scénách zaskakovala za Jennifer Lawrence (Dominika Egorova). Choreografie byla svěřena Justinu Peckovi. (IlMagnifico)
  • Při rozhovoru Dominiky Egorovove (Jennifer Lawrence) s jejím strýčkem Ivanem Vladimirovičem Egorovem (Matthias Schoenaerts) v kavárně se několikrát změní pozice rukou a dokonce i pozice, ve které strýček Egorov sedí. (Globus_Jirka)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama