Reklama

Reklama

Specialisté

(seriál)
  • Slovensko Špecialisti
Ukázka z filmu
Česko, (2017–2024), 176 h 10 min (Minutáž: 44–60 min)

Scénář:

Kateřina Hauserová, Dan Wlodarczyk, Marek Helsner (více)

Hrají:

David Prachař, Zuzana Kajnarová, Jakub Štáfek, Jan Zadražil, Marek Adamczyk, Jan Vlasák, Leoš Noha, Lenka Termerová, Veronika Khek Kubařová, Milan Mikulčík (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(224)

Obsahy(1)

Elitný tím policajtov v každej epizóde hľadá páchateľa tých najzávažnejších trestných činov. Seriál je plný akčných scén, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou policajnej práce. Divákom bude opäť poodhalené aj súkromie jednotlivých vyšetrovateľov. Ich blízki sú im často nápomocní pri riešení kriminálnych prípadov. (TV Markíza)

Videa (2)

Ukázka z filmu

Recenze (162)

argenson 

všechny recenze uživatele

Pokud se člověk smíří s tím, že kriminální žánr v české televizní tvorbě jde celkem do prdele, tak i tohle se dá přijmout (nakoukal jsem poctivě osm dílů). Naivní, překombinované, nevěrohodné, přestřelené. O to víc pak zamrzí zaniknuvší pokusy o solidní herecké výkony, navíc u lidí, co sami seděli a tudíž vědí, o čem je řeč (Regina Rázlová, 1. série, 4. díl). ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Těžce nedoceněný špičkový kriminální seriál, patrně největší počin v oblasti kriminálních příběhů natočených v ČR. Jistě, najdou se zde slabší i silnější epizody, navíc první série byla o poznání slabší než následující, tvůrci se postupem času hodně o kriminalistice naučili. Hrají zde výraznější i méně oblíbení herci, kteří se navíc v jednotlivých sériích postupně obměňují. Ale jako celek je to pro milovníky českých detektivek povinnost a především potěšení. A navíc ten obrovský rozsah již přes 200 jednotlivých kriminálek nemá patrně obdoby. A to, že si seriál našel diváky na 8 sérií není náhoda. Opravdu napínavé, zábavné a poučné. ()

Reklama

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Z každé série jsem viděla něco a to něco bylo dosti nevyrovnané. Jednou docela slušná krimi se zajímavou zápletkou, jednou to zase bylo už příliš překombinované nebo vyumělkované (ve stylu zahraničních předobrazů, které kolikrát nefungují ani v tom zahraničí, natož přenesené do českého prostředí). Specialistům se jednou podaří mě napínat, být zvědavá, jak se řešený případ vyvrbí, z toho mě spíš jen tak ukolébají k spánku nebo i naštvou či pobaví tím, jak se snaží být smrtelně vážní při řešení něčeho, co by jim těžko kdo věřil, protože je to prostě hrozně přiblblé. Mezi Specialisty mám své oblíbence (např. Hána) i ty méně oblíbené (Štáfek, Prachař), asi i z důvodu vyššího počtu sympatických postav mě také většinou více baví novější díly, v nichž jako šéf oddělení vystupuje Martin Dejdar... Není to bomba, není to ani úplný propadák (jak by se mohlo jevit ze zdejšího hodnocení), prostě v rámci tuzemských krimi tohoto typu a když zprůměruji jednotlivé díly, takový průměr i celkově. 60 %. ()

Domca94 

všechny recenze uživatele

Seriál, který z popisu měl potenciál, bohužel ne vše funguje tak, jak má. Příběh je milionkrát okoukaný - navíc myslím, že seriálu konstrukce příběhů spíše ubližuje. Nicméně, jedna hvězdička je za pohledy na Prahu. Druhou hvězdičku získává seriál za hudbu a ta třetí je za obsazení Štáfka a Adamczyka. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV Nova ukončila jasně průměrnou Kriminálku Anděl, aby o chvíli později přišla se seriálem Specialisté a průměrnost více-méně pokračuje. Název Specialisté je tak zcestný, že mě skoro vytáčí!! Jací jsou tohle specialisté!?! Tohle se mohlo jmenovat Kriminálka Anděl 2 a nikdo by neřekl ani popel! Obsahově je to naprosto totéž v bledě modrém, jen s jinými herci, takže srovnávání je celkem na místě. Velitelé Prachař vs Stropnický, ač oba výborní herci, tady jasně vyhrává pan (ex)ministr! Pánská dvojice detektivů Štáfek-Zadražil vs Taclík-Švehlík, asi taky lepší ta z Anděla, hlavně proto, že mladej Štáfek se na roli kapitána kriminálky moc nehodí a ti v Andělovi mají k ruce ještě Novotného! Dámské obsazení Dvořáková-Pidrmanová vs Kajnarová-Křenková naopak s přehledem vedou holky od Specialistů... Z celkového pohledu je tahle Kriminálka Praha s debilním názvem průměrné, ale srovnatelné pokračování Kriminálky Anděl a hodnotím je tedy naprosto stejným číslem: 53% (Případy 1. oddělení tak zůstávají neporaženy...) /// EDIT: úderem stého dílu zmizely poslední postavy z původní sestavy a na seriálu je to celkem silně znát... holanďan Erftemeijer s Leimbergerovou jsou nezajímaví, až nudní a celý seriál teď táhne (překvapivě výborný!) Hána, který o 17 dílů dřív vystřídal Zadražila, který to s Kajnarovou táhnul do té doby... A od Dejdara jsem asi čekal víc, zatím je o třídu níž než Prachař... ()

Galerie (1 896)

Zajímavosti (37)

  • Vůz, který je možno vidět v epizodě, je vůz SOR NB12 evidenčního čísla 3868 vyrobený v roce 2019. (JLanovkar)
  • Formulace „přestupek pro poškození cizí věci“ neexistuje. Může být buď „přestupek proti majetku“ nebo „trestný čin poškození cizí věci“. (ČSFD)
  • Natáčelo se v berounském skateparku. (a-ja)

Reklama

Reklama