Reklama

Reklama

Přízrak

  • USA A Ghost Story (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Držitel Ceny Akademie Casey Affleck a Rooney Mara září v rolích mladého páru, který poté, co je rozdělen smrtí jednoho z nich, objevuje věčné spojení a lásku, jež je nekonečná. Snímek Přízrak, nezapomenutelné přemítání o lásce a zármutku, nabízí výjimečně působivý a snový zážitek, který v divákovi přetrvá ještě dlouho po závěrečných titulcích. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (159)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hezké malé nic. Neříká to moc nového, neříká to ani moc starého (ona je tak smutná! on je pořád tady! ona jde dál a on ne!), jen se to oddává záběrům na zvlněné prostěradlo, což je rozhodně vděčné a efektní. Umím si představit, že tomu někdo legitimně propadne, i když mě tenhle gimmick nevtáhnul. Rozhodně ale ok film. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle minimalistický artový kousek jsem si užil naplno. Beru zpět, že v posledních letech nevznikla žádná pořádná duchařina. „Tebe tu něco drží, že se nechceš stěhovat, viď?" A vskutku, něco ano, to ale zjistí divák až na konci. Místy uhrančivá hudba, výborná kamera, statické záběry, kdy se jeden přistihne, jako by byl v roli voyera, a čas. Jedna z pro mne nejúžasnějších scén je moment, kdy duch se ocitá na staveništi, následně v ultramoderní budově a kráčí vstříc vzdáleným neonům futuristického města. A pak samozřejmě úplný závěr. Pootevřené dveře napoví........je čas jít. Krásné. ()

Reklama

andalin odpad!

všechny recenze uživatele

Divnej, nudnej, a mnou nepochopenej údajně silnej? film. Dlouhé scény, kdy se nic neděje, nikdo nic neříká a Casey tam stojí pod prostěradlem zatímco Rooney Mara vzlyká nad koláčem. Občas se stalo něco, co navodilo mojí zvědavost, ale ta zase rychle vyprchala. "Vyústění" ve druhé polovině filmu mi nějak uteklo a nedával smysl - museli jsme si pak vyhledat "co to sakra bylo" na Wikipedii. Asi takový cítěníčko pro hipstery. ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tomu vyhýbal až si mě to nakonec našlo a dalo mi to přesně to, co mi to dát mělo. Asi stárnu ale začíná mi ve filmech stačit hloubka, dobře vykreslené postavy a trochu toho srdce místo akčních jízd nebo vizuálně namakaných Marvelovek - miluju samozřejmě vše, ale dramata a věci které nejsou na první pohled každému jasné si užívám čím dál tím víc (stává se z toho moje oblíbená parketa). Výborný snímek který nestál mnoho peněz, ale jistě stálo mnoho sil ho dát na papír a následně ho zrežírovat. Chytré a perfektní ač trochu smutné a určitě ne pro každého. Velmi mě to překvapilo, všechny palce nahoru. Jo a skladbu "I Get Overwhelmed" asi už nikdy nevyženu z hlavy. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to velký umění a tak, ale pro jistotu přikládám seznam činností, které shledávám daleko zábavnějšími a smysluplnějšími než sledování Přízraku: Důkladný úklid obývacího pokoje a kuchyně; Dobrovolná návštěva zubaře; Stříhání babiččiných nehtů na nohou; Hledání Atlantidy na dně Čertova jezera; Půlroční studium na státnice z matematiky; Maratón pořadů Jaromíra Soukupa; Absolvování běžeckého maratónu při teplotách pod bodem mrazu; Umývání nádobí pod studenou vodou; Návštěva restaurací, které od Zdeňka Pohlreicha nedostaly ani jednu hvězdu; Účastnit se párty jako střízlivý řidič; Pracovat v telekomunikačních společnostech; Chytat ryby na vyschlém jezeru; Hledat houby na sídlišti; Přemlouvat Babiše, ať už nekrade. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 22. ledna 2017 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama