Reklama

Reklama

Noví mutanti

  • USA The New Mutants (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rahne Sinclairová (Maisie Williams), Illyana Rasputinová (Anya Taylor-Joy), Sam Guthrie (Charlie Heaton) a Roberto De Costa (Henry Zaga) jsou čtyři mladí mutanti, které drží v odlehlé nemocnici dr. Cecilia Reyesová (Alice Braga) za účelem jejich psychiatrického pozorování. Je přesvědčená, že tito mladí lidé představují nebezpečí sami sobě a celé společnosti. Má je neustále na očích a snaží se je naučit ovládat jejich mutantní schopnosti. Když se však osazenstvo rozroste o Danielle "Dani" Moonstarovou (Blu Hunt), začnou se v nemocnici dít zvláštní věci. Pacienty začnou ovládat halucinace a vzpomínky z minulosti. Nepotrvá dlouho a jejich mutantní schopnosti - a vzájemné přátelství - podstoupí zkoušku, při které budou muset svést bitvu o to, aby vyvázli živí. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (305)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Sympatické obsazení a pěkně vykreslené vztahy mezi postavami, dobrá atmosféra a celkově příjemně mysteriózní nádech. Kdyby to byl pilotní díl k seriálu, tak řeknu "hell yea" a bingnu celou řadu. Jenže pilot to není a na celovečerák je výsledek vlastně docela banální a působí dost neučesaně a nedořečeně (zřejmě vinou produkčních problémů). I přes objektivní výtky mě to však hodně bavilo a tenhle komornější styl mi k X-Menům, kteří vlastně nejsou X-Meni, sedí daleko více. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

X-Meni skončili Loganem a tak to mělo být. Pokud se tvůrci rozhodli investovat do tohoto zbytečného snímku, měli mít v hlavách i další díl. Rozjezd nové moderní mladší ságy by nebyl úplně špatný nápad, ale pokud šlo jen o to, jak nejrychleji získat chechtáky do kapes, tak se to nepovedlo a mnoho fanoušků X-Menů nemůže tento film ocenit. Nemám z filmu úplně špatný pocit, o úplný paskvil se nejedná, ale ... Asi tak. 5/10 = 50% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lepší než jsem podle hodnocení čekal. Vlastně mnohem lepší. Všech těch superhrdinů na všechny způsoby je moc, takže tento úkrok ze světa přepálené akce hrající všemi barvami jsem uvítal. Ústav, do kterého je děj situován, tu není jen proto, aby se jeho chovanci naučili ovládat své schopnosti, ale zároveň slouží jako psychiatrická léčebna, kde se pacienti perou se svými démony. Zpočátku jen obrazně a záhy i doslova. A to mě bavilo. To, že se film soustředí především na postavy, je jeho velké plus. Všichni přítomní měli něco do sebe a i když se tvůrci nevyhnuli určitým typologickým klišé, díky výborným hercům se to dalo v pohodě přehlédnout. Triková stránka možná není až tak vychytaná, jak jsme zvyklí, ale o tom to tady zase tolik není a navíc temná hororová atmosféra dokázala tento handicap nahradit. Co se týče ústupku bojovníkům za práva menšin, tak i toho se Boone a spol. zhostili se ctí, takže ani tady nemám problém. Snad se mohlo jen trochu přitvrdit co se gore týče, ale erkový rating by nejspíš neprošel. Každopádně s touhle partičkou bych se v budoucnu ještě rád potkal. 80% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(68%) Viděno v kině, a to v českém dabingu. Zvolil jsem si dabing, nemám nic proti němu, takže tak. Nyní k filmu. Je mi vlastně i jedno, jestli tohle mám zařadit do světa X-menů nebo ne. Nějaká ta zmínka o X-menech zde je, ale to je mi fuk … Film jako takový je docela dobrý, nenudil jsem se ani minutu. Potěšilo mě, že hned od začátku mě to tak nějak vtáhlo do děje, stále se tu něco dělo …. Neříkám, že to bylo narvané akcí, efekty apod. …. Ale potěšily mě i postavy, které nebyly úplně pitomé. Jen ten intimní vztah mezi dvěma ústředními děvčaty mi přišel divný, ale svůj logický smysl asi měl, co já vím. Celkově to není nic opakovatelného, možná to vidím naposledy a nebo si to ještě někdy jednou pustím. Postavy měly vcelku zajímavé super schopnosti, jen závěr to trochu kazí. Finále totiž už působí jak nějaké dobrodružné, rodinné filmy s Rockem nebo záležitosti Spy kids atd. … Ale nebylo to tak zlé, jen ten medvěd byl trochu už moc …. Ale líbilo se mi na tomto filmu dost věcí. Hlavní hrdinka byla dobrá, i role doktorky mi sedla. Na velkém plátně mi sledování tohoto snímku uteklo vcelku rychle, nic světoborného, ale i tak. Hudba od skladatele Akta X byla ucházející, chvílemi jsem měl pocit, že sleduji Akta X. Efekty jsou takové průměrné, ale co už …. Jen ten závěr mohl být lepší a obohatit ještě scénář, přidat rozpočet … ale to bych chtěl asi moc, odklad několik roků byl zbytečný si myslím …. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Chápu ten záměr natočit X-Meny maličko jinak. A do jisté míry to tady i funguje. Jenže...jenže polovinu scénáře se prostě neděje nic významného, navíc se nedaří budovat postavy, takže pořádně ani vztahy, chemie mezi děckama moc není a po Dámském gambitu vím, že Anya Taylor-Joy umí podat daleko lepší výkon. Vizuálně je to OK, akce ujde, hororový scény mi přijdou dost potlačený a asi by to sneslo tvrdší rating. Některé motivy jako třeba sexuální zneužívání tam jsou načaté, ale nedotažené. A je to strašná škoda, protože v jádru je prostě vidět snaha pojmout to celé trochu originálně. Žádná pecka to není, ale peklo jako X-Men Origins: Wolverine to taky není. 6/10 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (26)

  • Ve filmu se objevuje postava Demon Bear, vytvořená stejně jako samotní New Mutants, Chrisem Claremontem a Bobem McLeodem. Stejně jako v komiksech i zde slouží jako antagonista primárně hrdince Mirage (Blu Hunt). (Mikahu)
  • Ve vizi Dr. Reyes je stejná laboratoř, v níž byla stvořena X-21, neboli Laura z filmu Logan (2017). (Mikahu)
  • Postavy sledují při dvou příležitostech seriál Buffy, přemožitelka upírů (od r. 1977). Obě mají spojitost se samotným filmem. Při první příležitosti vidíme první lesbický polibek, který se kdy v televizní produkci objevil. Stejně tak jako v tomto filmu se nachází první lesbické postavy ve filmu inspirovaným Marvelem. Při druhé příležitosti vidíme postavy usmívajících se Gentlemenů, připomínájících postavu Smiling Mana. (Mikahu)

Související novinky

Tenet v kinech uspěl

Tenet v kinech uspěl

31.08.2020

Tenet se stal prvním velkým filmem od počátku pandemie, který si studio trouflo nasadit do kin. Mnozí tak logicky netrpělivě čekali, jak si snímek v omezeném počtu sálů – a ještě navíc doprovázený… (více)

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

12.03.2020

Jen týden před premiérou se rozhodlo studio Paramount Pictures pro jistotu posunout snímek Tiché místo 2 na pozdější datum. Oznámil to samotný herec, producent a režisér John Krasinski na svém… (více)

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

25.12.2019

Původní mutantí univerzum de facto skončilo s filmem X-Men: Dark Phoenix. Škarohlídi by dokonce mohli říct, že skončilo už s Loganem v roce 2017. Existuje však ještě jeden snímek z téhož světa, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama