Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V nedaleké budoucnosti se rodí děti se speciálním X-faktorem, který jim dává nadpřirozenou sílu - ničivý laserový pohled, schopnost přesouvat předměty nebo ovládat počasí. Pro obyčejné lidi je těžké mutanty akceptovat, aniž by se jich báli. Profesor Xavier (Patrick Stewart), celosvětově uznávaný telepat - mutant, proto zřídí speciální školu a jeho záměrem je naučit mutanty zacházet se svými schopnostmi tak, aby z nich lidé neměli strach. Ne všichni mutanti jsou však ochotni přizpůsobit se, neboť nevěří, že by spolu lidé a mutanti mohli žít. Skupina X-men teď musí před těmito tvory lidstvo ochránit, protože jejich šéf, podlý Magneto (Ian McKellen), má s budoucností planety Země velice zákeřné úmysly! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (872)

Psema 

všechny recenze uživatele

Skvělá komiksová adaptace, která se vydává naprosto opačným směrem než všechny ostatní. Singer se nezaměřuje na efekty a bombastické akční scény, které mu zas tak moc nejdou, ale snaží ukázat psychologii samotných charakterů a tím vyhrává na celé čáře. Osobně jsem s tímhle dílem série měl zpočátku problém, jelikož mi přošel dosti nezáživný, ale asi jsem dospěl a teď si ho pokaždé vychutnávám, jak feťák, který dostal novou dávku heráku. Za oběvení Hugha Jackmana pro Hollywood má ode mě Bryan malé bezvýznamné plus, které mu hned srazím za hudbu, která je nevýrazná. Ale i přesto si X-men udržují atmosféru a dokazují svoje kvality a to hlavně díky skvělým výkonům všech herců. P.S. Wolverine rulezz ;) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Studené (vizuálně) a dějově velmi přímočaré (pozoruhodně krátká stopáž) s přihlédnutím k tomu, kolik hlavních hrdinů se nám zde vlastně představuje. Singerova režie je chytrá a zručná a tímhle dílem nastartoval jednu z nejlepších komiksových ság. Každá z postav je zajímavá, atraktivní a emocionálně přitažlivá, takže si snad každý divák musí najít své oblíbence. Technicky samozřejmě v pořádku, ačkoliv oproti dalším dílům je krásně patrné, že dostaly razantně přidáno z kasičky (filtry, nabušené efekty). Nejen proto působí jednička X-menů příjemně komorním a minimalistickým dojmem a jde úplně jiným směrem, nežli megafilmy typu Avengers, či Batman. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Slušný rozjezd série, která odstartovala vlnu dospělejších komiksových filmů a la TEMNÝ RYTÍŘ a WATCHMEN, a předznamenala model komiksových trilogií mírně nedopečená/hledající se jednička-na maximum valící dvojka-rozpačitá trojka (SPIDER-MAN, Nolanův BATMAN). Solidní scénář (speciálně se mi líbilo představování superschopností u hlavních postav) a sympatický casting, slabší po akční stránce a s trochu moc temným vizuálem. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Mal som velke stastie vidiet pekne vsetky 3 casti X-Menov v jedno sobotne popoludnie za sebou s filmovou fanynkou Madison, potom, ako si Madison myslela, ze to bude blbost. Nastastie zmenila nazor a jednotka sa jej velmi pacila. Na X-menov mam najradsej boj ludi proti X-menov a naopak boj dobrych X-menov proti zlym mutantom, co bolo v pripade jednotky a trojky. Tu sa mi pacilo napr. spoznavanie charakteru Wolwerina a tulačky a taktiez spoznavanie hrdinov, hlavne Jean Grey v podani Famke Janssen...... 18.06.2008 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Paráda, takhle si představuju pořádnej sci-fi film, nejenže to má výbornou akci, ale dokonce i dobrej a originální příběh a to je u podobných filmů docela vzácnost a tim tenhle film vyčnívá nad ostaními. Dalším velkým kladem tohoto filmu je perfektní výber herců, ne že by tam předváděli nějaký famozní herecký výkony( tim samozřejmě nechci říct, že by byly mizerný, jenom tam nikdo nevyčnívá a hrajou spíš přirozeně, něž nějak úchvatně), ale dokonale padnou do svý role a ztvárněj tu postau tak, jakoby hráli sebe. Tvůrci taky skvěle vystihli stopáž, který je tak akorát, aby film vůbec nenudil a dokázali se tim vyvarovat hluchých míst, který by tuhle trikama nabitou podívanou dost kazily ()

Galerie (130)

Zajímavosti (99)

  • Když Scott Summers (James Marsden) rozbíjí zrakem dveře, chytá si pro spuštění svých schopností brýle levou rukou, ale hned v dalším záběru pravou. (Hem.m)
  • Scéna, v níž se Cyclops na nádraží usměje na malého kluka, nebyla ve scénáři. Šlo o malého velkého fandu "X-Men," který měl nejradši Cyclopse a když se při natáčení jiné scény pořád usmíval na Jamese Marsdena, Bryana Singera napadlo použít to ve filmu. (fannah)
  • Andrew Kevin Walker napsal verzi scénáře, v níž se X-Men skládali z Profesora X, Kyklopa, Jean Grey, Beasta, Icemana, Angela a Wolverina, zatímco záporáci byli Magneto, Toad, Sabretooth, Juggernaut a Blob. Z tohoto scénáře byly použity jen některé dialogy. (HellFire)

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Reklama

Reklama