Reklama

Reklama

Santa Clarita Diet

(seriál)
  • USA Santa Clarita Diet
Trailer
USA, (2017–2019), 14 h 37 min (Minutáž: 26–36 min)

Tvůrci:

Victor Fresco

Hrají:

Drew Barrymore, Timothy Olyphant, Liv Hewson, Skyler Gisondo, Natalie Morales, Kaylee Bryant, Ricardo Chavira, Mary Elizabeth Ellis, Richard T. Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Bývali to obyčejní manželé, realiťáci, dokud se ona nezměnila a nezavedla je na cestu zkázy a smrti. V dobrém slova smyslu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (93)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl někomu SCD krátce připodobnit a popsat, asi bych mu řekl, ať si představí Zoufalé manželky ale s tím, že jedna z těch manželek je zombie a žere lidi. A teda mnohem třeskutěji zábavnější a humornější Zoufalé manželky. Technicky vzato ten seriál poměrně rychle na první pohled od horroru uteče k čisté situační komedii, ale pocitově se k němu nakonec vrátí. Protože tísnivé a mrazivé stavy ze nevyvolávají nemrtví sem tam někoho žeroucí a tu a tam stříkanec krve, ale lidi samotní, jejich povahy, pohledy a postoje. SCD vlastně staví a definuje tzv. "předměstský horror". Jednotlivé charaktery jsou sice hnány ad absurdum (jak to v podobných příbězích bývá) a tomu odpovídají i situace ale tématické bloky, zpracovávající lidské odhodlání potlačující jakousi obecnou morálku (můžeš mít jakékoliv hodnoty, ale když jde o osobu blízkou, jdou stranou), tzv. "přípustné zabití" (stačí, aby oběť měla jakékoliv mnou definované stigma - třeba dělat jen něco, s čím já nesouhlasím - a je přípustné ji zabít) a v neposlední řadě, jakmile něčemu věřím, byť je to jakkoliv imaginární, jsem pro to schopen udělat cokoliv, dokonce nevidět realitu (asi nejděsivější pasáž seriálu v křesťansky založenou policistkou). V tomhle je to horrorové až dost. Ústřední čtveřice je hodně dobře obsazená. Barrmore jsem zase rád viděl v trhlé a horrorové roli, Olyphant předvádí něco, co bych od něj nikdy neočekával, Hewson & Gisondo jsou sympatická a navzájem si sednoucí dvojka. No a Ellis už je jen příjemná třešnička na dortu. ()

DarkDemon 

všechny recenze uživatele

Hodně znatelná „inspirace“ u iZombie , to mě bavilo mnohem víc. Obsazení se povedlo, scénář ujde ... jen místy zdá se mi poněkud „tlačí na pilu“ ve snaze být cool. Celkově to kupodivu docela fungovalo a bylo super dát si všech 10 dílů za sebou bez čekání. Předpokládám další řadu a určitě si ji nenechám ujít. 70%. Druhá řada 80%. Třetí řada 60%. ()

Reklama

husokachna 

všechny recenze uživatele

Půlka druhé série. Vždycky když mě to začne štvát, tak to rychle něčím napraví...Průměrná zábava s mým oblíbeným Olyphantem, která není pro slabé žaludky. Tři neurážející červené balonky. EDIT: Druhá série za mnou, baví mě to pořád víc. Slovní přestřelky strašně šustí papírem, ale v tomhle případě mi to vůbec nevadí, protože to hlavní dvojici (hlavně teda Timothymu) strašně sluší a sedí. Dal bych opatrný čyři, ale počkám, co si na mě nachystá trojka. DRUHEJ EDIT: Třetí série je v podstatě pořád to samý, s tím, že docházejí zajímavý zvraty, tak se používají nezajímavý a že se Drew Barymoore konečně povedlo to, o co se snažila od začátku - nasrat mě svým kňouráním. Takže zůstanu na třech, neurazilo, pobavilo a jde se dál. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

No jo, sem tam jsou zombie nechutnosti poněkud za hranou, ale i tak je příběh průměrných maloměšťáků, skvěle zahraných Drew a Timothym, kteří se snaží s klidnou hlavou vypořádat s faktem, že se ze záhadného důvodu z jednoho z nich stal zombík, k neodolání. Nadšen ohlášením druhé série, netrpělivě ji očekávám... 2. série - Velký posun nahoru. Jako kdyby si s první sérií nikdo moc hlavu nelámal, že je to jen taková blbůstka, a po jejím (relativním) úspěchu si řekl "OK, tak to začneme brát vážně a dáme tomu nějaký rámec a úroveň". Nevěřil bych, že tomu dokáží dodat takové komplexní a v rámci možností smysluplné pozadí. Neustále mne u Santa Clarity baví ta snaha hlavních postav kombinovat všední a nevšední věci; třeba zabíjení nácka a večeře v té nové čínské restauraci. Timothy je sérii od série kouzelnější... 3. série - Ne že bych vítal zaříznutí seriálu, ale pravdou je, že třetí série mne až tak nedostala. Po úspěchu (?) té druhé se naopak tvůrci rozhodli "pořádně rozmáchnout" a už mi to celé začalo připadat takové dost překombinované... 90% (1. série - 90%, 2. série - 100%, 3. série - 70%) ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Tohle je opět jedem z těch seriálů na který rád vzpomínám a na který se určitě kdokoliv koho to chytne nepodívá jen jednou za život. Příběh tady není zrovna nejefektivnější ale byl dobře natočený. Hlavně si to jede opravdu krásné tempo, humor a herecké obsazeni? To tady je do posledního, více než skvělé. První dvě série by jsem ohodnotil klidně i na 85-90% , poslední série už mírně upadala, skoro jakoby nevěděli jak to celé co nejrychleji ukončit. Pamatuji si že tam dokonce v průběhu dotočení byli nějaké komplikace. Stopky nebo tak něco ... Každopádně třetí sérii dávám 75-80% ... Ten příběh tam nevěděl jakým směrem se dostat k zdárnému finiši. Nebo aspoň tak jsem to cítil já. Jako celek? Doporučuji, pokud máte rádi ten kvalitní humor v podobě hlásek a kvalitní obsazení a né moc kvalitní ale ujetý story. ;-) ()

Galerie (337)

Zajímavosti (5)

  • V epizodě Sheila (Drew Barrymore) rozbije talíř, na kterém je vidět nápis „Prague Cas...“, tedy Pražský hrad. Všimne si toho i Sheila a zareaguje na to. (Wade)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama