Reklama

Reklama

He's Out There

  • USA Scarecrow (pracovní název)

Rodina se chystá na výlet na svoji chatu, která stojí u jezera v opuštěné krajině. Otec (Justin Bruening) má ale ještě pracovní povinnosti, takže matka (Yvonne Strahovski) bude muset vyrazit se svými malými dcerkami napřed. Když dorazí na chatu, tak se seznámí s místním správcem a zdá se, že je vše v naprostém pořádku. Děvčata si spokojeně hrají, matka vybaluje a otec už je na cestě. Jenže z dálky je pozoruje John, který má úplně jiné úmysly. Podaří se otci nebo správci překazit jeho vražedný plán? (PROCESOR)

(více)

Recenze (80)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru nevítaná domácí návštěva se jedná o průměr, který rychle uteče, atmosféru místy má, několik scén je napínavých. Ocenil jsem, že útočník je zcela neznámý, v masce působil až nelidsky. Zamrzí tedy vyzrazení totožnosti ve zdejším obsahu. Mé výtky směřují k hlavní postavě. Hloupá blondýna, co dělá jednu chybu za druhou. Tedy to tahání ječících dětí z baráku za svitu baterky a zase zpět bylo komické. Scéna u dveří to pak zazdila. Nebudu vypočítávat hovadské chyby matky, ale bylo jich nepočítaně. Ostatně otec rovněž moc rozumu nepobral, i když ho alespoň částečně omlouvá únava. Konec byl jak ze série Pátek 13., kdy jsem čekal, že se budou nahánět postavy jedna s kudlou v hlavě a druhá se sekerou v zádech. Kdyby zařvali úplně všichni, v což jsem jednu chvíli tajně doufal, přihodil bych hvězdu. Na jedno podívání dostačující. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Klasická home invasion se vším, co k ní patří. Dokonce (až na pár nelogičností) to není ani blbé, šílenec má nějaký motiv (narozdíl od The Strangers, he), dokonce ani děcka tu nejsou tak otravná. Má to napětí, dívat se na to dá, akorát ten úvod (půl hodina) je celkem nudný a pak je tam pár scén celkem nelogických a konec mě taky docela zklamal (klasika), ale jinak to celkem jde. Zase to ve svém žánru nic nového nepřináší, ale 3* si to zaslouží určitě. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono se jedná o nesčetněkrát repasovaný koncept o samotě u lesa, kde psychopat terorizuje rodinu, ale tady to funguje. Kromě celkem solidního spádu má film i poměrně vyvedeného záporáka, jehož maska potvrzuje pořekadlo o síle jednoduchosti a hlavně je tu Yvonne Strahovski, která ty slabší chvilky vyplní tím, že tam prostě jenom je. Navíc její nepanikařící matka se mi líbila. Mínusem jsou uječené děti, což se ale dalo přežít a pak konec, který patří k těm nejlacinějším. Ale i tak u mě převládá spokojenost. 70% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Matka s dvoma dcérami sa vyberie do dovolenkového sídla uprostred hlbokých lesov. Ich otec sa kvôli práci zdrží. Pred jeho príchodom sa rodina stane obeťou neznámeho útočníka, ktorý ju túži zlikvidovať. – Zo začiatku trochu rozťahané, ale keď sa zotmelo a začal sa teror, dosť ma to bavilo. Postáv je len pár, takže bodycount je v úspornom režime, ale páčilo sa mi, že protagonisti konajú racionálne a do problémov sa rodina dostane kvôli detskej nerozvážnosti, takže je to funkčne napísané. Síce je už od začiatku jasné, kto je vrahom, ale Home Invasion hororom nikdy nepohrdnem. Naviac som podobný rozprávkový podtón v horore už dlho nezaznamenal. Plus to nádherné prostredie lesov v Kanade z toho robí slušnú záležitosť, ktorá si aspoň jedno zhliadnutie zaslúži. + herec z The Monster Project + herečka z Channel Zero ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Slušný psychoteror, který ze začátku potěší skvěle budovanou atmosférou tajemna, ale odhalením maskovaného vraha vyústí v předvídatelné klišé klasických slasherů. Plus za to, že Scarecrow není úplný idiot, minus za chabě načrtnutou mytologii. Nicméně krásný příklad toho, jak takový obyčejný červený provázek natažený v lese dokáže pocuchat nervy. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Hey Boy In The Pines“ od Public Domain. (Duoscop)

Reklama

Reklama