Reklama

Reklama

Sedmá Sindibádova cesta

  • Česko Sedmá Sindibádova plavba (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sindibád, legendárny námorník a princ z Bagdadu, vypláva smerom k záhadnému ostrovu Collosa s nádejou, že tu získa vajce obrovského dravého vtáka. Toto vajce by mohlo pomôcť princeznej Parise, zmenšenej do veľkosti palca malým zlým kúzelníkom Sokurahom Torin Tchatcher), získať opäť normálnu veľkosť. Parise na ostrove oslobodí z magickej lampy Džina a spoločne s ním a Sindibádom bojujú proti Kyklopom, dvojhlavému dravcovi, ohnivému drakovi a kostre, oživenej Sokurahom. Aby Parisa mohla byť opäť zväčšená, musí poraziť všetky príšery. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (62)

Renfield 

všechny recenze uživatele

Faktem sice je, že na příběhu se ještě dalo zapracovat, taktéž za filmem mohl stát schopnější režisér. Jenže, ani z tohoto pohledu to rozhodně nijak tragicky nedopadlo, byl by to řekněme průměr, kdyby... kdyby tu nebyl Ray Harryhausen a jeho fantastické loutky! Především díky nim má Sedmá Sindibádova cesta i po tolika letech stále sílu, dá se říci, že film žije, má duši. Loutky jsou nádherně provedené, zaujal například tanec medúzy a samozřejmě kyklopové, všechny potom dávají filmu lehce hororovou atmosféru. Tím nejúchvatnějším je jejich "sehranost" s herci, zase například ve scéně boje s kyklopem, nebo ještě lépe, šermířský souboj s kostlivcem! 75% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď sa na vec pozrieme objektívne, tak jediným kvalitatívnym rozdielom medzi súčasnými CGI rozprávkami a históriou typu Sindibáda je autorstvo trikov. Vieme, že sme vo filme, kde mal triky na starosti Harryhausen a že mal z toho radosť. Tie príbehy sú stále rovnaké kraviny s prehrávajúcimi hercami, málo pravdepodobným dejom (logika nefunguje ani v rámci rozprávkového sveta), ale dnes sú triky absolútne zameniteľné a nemajú pečať originality. Siedma cesta je číra nostalgia s kultovými zábermi kyklopa, vtáka a kostry, ktoré všetci poznajú. Je to podobné ako s Meliesom, hviezdičkovo nehodnotiteľné, ale tá nostalgia zohráva významnú úlohu. Som zvedavý, ako sa na dnešnú entertainment fantasy kinematografiu budú pozerať naši vnukovia. Bude im pripadať ako z dôb, keď film mal ešte srdce? Ja si myslím že nie, ale nechajme sa prekvapiť. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Caro Harryhausenovej prace sa skriva v tom, ze vsetky tie uzasne stvorenie ktore vytvoril su akesi hmatatelne-zive. Docielit nieco podobne cgi animaciou hadam ani nieje mozne - prave preto zostanu vsetky jeho diela navzdy unikatme. Samotny film je ukazka krasneho staromodneho dobrodruzneho pribehu o hrdinovi a zlosynovi - a to spolu s Harryhausenovym umenim vytvara neopakovatelny, prijemny zazitok, v ktorom nezavazi len nostalgia, ale aj skutocna filmova zabava. Pre niekoho su tieto filmy uz za zenitom, pre niekoho su nadhernym zazitkom. Ja patrim k tej druhej skupine. (9/10) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Špatné herecké výkony, skvělé Harryhausenovy triky, nudná režie, perfektní Herrmannova hudba, příběh jakžtakž odsýpající, krátká stopáž... Tři a půl hvězdy. Ze všech tří filmů o Sindibádovi, jimž Ray Harryhausen svojí imaginací přispěl, je tenhle přesto druhý nejpovedenější. Obzvlášť obdivuhodná je postava kyklopa - a nejen proto, že (ačkoliv jde o animovanou loutku) "hraje" lépe než všichni herci. Kyklop si pro sebe krade i nejlepší scény filmu, například závěrečný souboj s parádním drakem nebo rožnění námořníka, které mě vždycky pobaví.__P.S. Džina bych nakopl. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Ray Harryhausen byl bůh jako u nás Karel Zeman. Jeho animace dělá z filmu něco pohádkově kouzelného a tisíckrát lepšího než jsou všechny nejmodernější digitální technologie. On tomu dal duši. Všem těm příšerám, Kyklopům, drakům, kostlivcům, dvojhlavým orlům, hadí ženě se čtyřmi rukami. Prostě jakémukoliv tvorovi dal duši i život. Ať už je to v tomto svižném dobrodružném Syndibádím příběhu, nebo jakékoliv jeho další práci. Tenhle díl Sindibáda má perfektní tempo a parádní barevné sekvence, zejména v kouzelníkově skalním paláci. Celé dobrodružství se odehrává za dechberoucí pompézní orchestrace Bernarda Hermanna, který dodal filmu další rozměr. Ach, to byly časy!!! ()

Galerie (108)

Zajímavosti (10)

  • Podle originálního scénáře měli v závěrečném souboji bojovat dva kyklopové. Nakonec bojuje kyklop s drakem. (PußyMagnet)
  • Ray Harryhausen pracoval na animovaných sekvencích celkem 11 měsíců. Nohy kyklopa vytvořil podle kozích noh a kopyt. Stejné končetiny udělal i monstru Ymir ve filmu 20 Million Miles to Earth. (PußyMagnet)
  • Když kyklop dává námořníky do klece, tak je klec otevřená a má výšku kolem 2,5 metru. První námořníci by bez problémů vylezli, než by je kyklop zavřel. (Dvorik)

Reklama

Reklama