Reklama

Reklama

Meg Murryová je typická středoškolačka, která bojuje s nízkým sebevědomím a která touží zapadnout. Je dcerou světoznámého fyzika, je inteligentní a talentovaná, stejně jako její mladší bratr, Charles Wallace, což si však Meg zatím neuvědomuje. Situaci silně zkomplikuje zmizení pana Murreyho, které Meg sklíčí a její matce zlomí srdce. Charles Wallace představí Meg a jejímu spolužákovi Calvinovi tři nebeské bytosti, které přicestovaly na Zemi, aby našli pana Murreyho. Společně se vydávají na dobrodružnou cestu. Pomocí skládání času a prostoru jsou přenášeni na světy za hranicemi fantazie, kde musí čelit mocné zlé síle. Na Zemi se Meg vrátí jen tehdy, když se naučí čelit temnotě ve svém nitru a najde sílu potřebnou k poražení temnoty, jež se rychle šíří vesmírem. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (81)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Černo-bílý film plný barev, který byl jak na drogách, ale přesto se snažil diváka moralizovat. Protože jasně - být odlišný je v pohodě a člověk musí být za každou cenu rád tím, kým je. Pěkné houby - hlavně se toho nedržte, milé děti. Celý snímek byl výrazný asi jako Země zítřka - vůbec se nedivím, že jsem o něm od promítání v kinech vůbec neslyšel. Otravná a neustále nedůvěřivá hlavní postava, které samozřejmě nikdo nevěřil, protože si automaticky za šikanu mohla sama. Po ani ne deseti minutách nástup ujetých, rádoby sympatických postav a konečně i oslavované cesty napříč vesmírem kamsi, kde člověk viděl stromy se smát a publikum nad tím sjetým děsem řeky slzet. A nechybělo nějaké to rádoby temné drama, kde stačilo držet se toho, co jsem napsal na začátku, aby vše dobře dopadlo a zazvonil zvonec. Po 109 minutách díkybohu! Koncept divný, nesmyslný, nezajímavý, nesympatický... 3x ne. Nebýt to vysokorozpočtová produkce, asi by se to zasloužilo i o odpad. Takhle - ano, efekty byly fajn. A možná tam ani nebyly, jen jsem opravdu měl v těch lívancích k večeři jiný prášek, než ten kypřící. Fakt nevím. 20% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Snaha o snovou magičnost se při prolétávání prvními fantaskními pohádkovými světy vcelku dařila, no záhy doplatila na neuchopitelnou podivnost námětu, a především ohromnou kýčovitost všeho. Rodina, láska (a světlo) porážejí temnotu korumpující lidská srdce, doslovněji to řečeno být nemohlo. Nijakou režii nezachránil ani barevný (byť opět často kýčovitý) trikový vizuál a líbivá hudba, natož až "kvótovaně" mezirasový casting. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat. Věděl jsem, že to bude špatné, ale už se mi nesčetněkrát stalo, že i hodně kritizovaný film mi perfektně sedl. Wrinkle in Time rozhodně není ten případ. Už se mi dlouho nestalo, že bych u filmu neudržel pozornost déle než půl hodiny a přistihl jsem se, že jsem třeba 10 minut přemýšlel nad úplně jinými věcmi, ačkoliv mé oči neslezly z monitoru. Ve zkratce tedy řeknu : je to příšerná nuda a nekoukejte na to...Disneyovci sebrali ty největší klišé, hlavně v Americe několik známých jmen a nasáčkovali je do trikově poměrně výpravného filmu a zaobalili obrovskou vrstvou patosu a opovržení. Samozřejmě, že nejsem cílovka, ale přece se nesmí stát, aby naprosto každá postava ve filmu mi byla nesympatická (možná jen Chris Pine se snaží, ale i vzhledem k příběhu je tu bolestivě málo) a absolutně vůbec mě nezajímalo, jak to celé dopadne, tim spíš, že je to pořád Disney, takže to bylo od začátku jasné. Už jsem jen čekal, kdy na ně vlítne Thor a sebere jim ten tesseract. Velká bída. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Asi je třeba ocenit, že film odevzdaný této estetice vůbec vznikl - jde o celkem odvážný úkrok oproti současnému americkému mainstreamu. To ale nic nemění na tom, že to je hnusné, až z toho oči bolí a hloupé, až mysl přechází. New age moudra přeříkávaná unuděnou Oprah, postavy předčítající scénář způsobem, kdy jsem předpokládal (nemíněno v nadsázce), že se z nich vyklubou skrytí mimozemšťané, a v neposlední řadě strašně mechanicky špatně sestavené vyprávění... Hodně nezvládnuté ve všem. Ale respekt za pokus. ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Tento film je krásnou ukázkou toho , že peníze nejsou vše. Tenhle film má tolik špatných věcí, že to jsem už dlouho neviděl. Je to dnes už druhý film, který podle mně zabil hlavně špatný Casting. Dále je to utahané, má to špatný scénář. Je to hodně levná kopie jiných filmů a pohádek (vykrádačka bez obalu a to bez servítek). To by mi až tak nevadilo, ale to šílené přehrávání. To jako režii nevadilo, že jsou herci, tak nepřirození! Tu nepřirozenost způsobilo nejspíše to ujeté okolí, které je všude. No hold když to neumím před zelenou stěnou, tak to nemám zkoušet. Hudba nepodporující snad nic. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • Kniha začíná slovy: „Byla to tmavá a bouřlivá noc.“ Zatímco film se koná v slunečném centru Los Angeles. (griph)
  • Natáčelo se v Los Angeles v Kalifornii (USA) a na Novém Zélandu. (griph)
  • Názov filmu sa objaví až na konci filmu. (Astonko)

Související novinky

Bizarní DC komiks nabírá zkušenou posilu

Bizarní DC komiks nabírá zkušenou posilu

03.06.2019

Ava DuVernay (Selma) se svým prvním blockbusterem V pasti času zklamala. To ale studiím Warner Bros. a DC nezabránilo v tom, dát ji šanci natočit stomilionovou adaptaci bizarního komiksu The New Gods… (více)

Reklama

Reklama