Reklama

Reklama

Dabing Street

(seriál)
  • angličtina Dubbing Street (festivalový název)
TV spot

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální seriál Petra Zelenky vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou režisér a scenárista napsal pro Dejvické divadlo. V komediálním seriálu začíná příběh o malém dabingovém studiu ZERO smrtí jeho majitele, režiséra Archa, Evina manžela. Zneuznaná herečka Eva (Klára Melíšková) studio po svém muži zdědí. Její ambicí je přetvořit jej v úspěšný a respektovaný podnik, což je pro ni zároveň způsob, jak si tak trochu vyrovnat účty s osudem. Studioví technici Pavel (Václav Neužil) i Karel (Hynek Čermák) jí v tom nezištně pomáhají, motivováni tajnou láskou jak k ní, tak k profesi samotné. Aby dostali bankovní úvěr na modernizaci studia, rozhodne se Eva přijmout syna bankovního ředitele Davida (Marek Adamczyk) a také Karlovu promiskuitní sestru Ladu (Tereza Voříšková). Studio ZERO ale především potřebuje sehnat nového kmenového režiséra. Angažují sice schopného, ale neurotického a agresivního Jandu (Miroslav Krobot). Herci začínají díky Jandovým metodám práci ve studiu odmítat a dabování se z nouze ujmou samotní technici. Firma jde ke dnu. Eva se cpe koktejlem „fejkových“ prášků, které jí dodává její přítelkyně Lenka (Pavla Beretová), a vrhá se do ponižujících vztahů. Nakonec, když mají být studio a pozemek, na kterém stojí, prodány developerům, se Pavel s Karlem rozhodnou, že se nevzdají jen tak snadno… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (212)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ze začátku vynikající zábava, která cca od půlky přecházela v dost velkej bizár, takže ke konci dostávala na frak realita, jež je, světe div se, občas potřeba i u sitkomu. Po dlouhé době hodnocení CSFD konvenuje s mým, díky za pár odhalených mladých hereček, na konci jsem, i kvůli smířlivosti tvůrců s postavami, málem slzičku uronil. Ať žijou Pichny a americké, italské a francouzské firmy! Ovšem radši v původním znění s titulky. 70%. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začátku dokázali navodit příjemnou atmosféru, která způsobila, že jsem se na to pravidelně těšil, bez ohledu na neustále se střídajícî kvalitativní vzestupy a totální držkopády. Tahle partička je mojí krevní skupinou, jestli se mi má někdo postarat o dobrou televizní zábavu, tak to budou v českých luzích a hájích právě oni. Tentokrát to tak úplně nevyšlo, uměl bych si to představit vážně lepší, ale rozhodně je nezatracuji a naopak doufám, že je obecně vlažné přijetí neodradí od dalších televizních, případně filmových projektů, protože do Dejvic to mám daleko. ()

Reklama

joehot 

všechny recenze uživatele

Rozhodoval bych se mezi trojicí a čtveřicí hvězd, občas jsem se fakt bavil (občas zoufale nebavil), někdy mě tvůrci překvapili dobrými nápady - jindy tím, že nápad vyzněl do ztracena nebo nebyl plně využitý (nebo se ho ani nechytili, i když se přímo nabízel). I přes to, že nevybíravým slovníkem a poměrně primitivními charaktery rozhodně nešetří, Dabing street není jednoduchá a podbízivá podívaná, ani zdaleka nejde cestou třeba Okresního přeboru nebo Čtvrté hvězdy. A za tu odvahu a vůbec za to, jak v našich seriálových vodách tenhle počin vybočuje, si tu čtvrtou hvězdu zaslouží. Krobot na hrad a Voříšková... mno, ta by mohla kamkoliv. :) ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo tak nadějně, i vesměs všichni herci mi byli sympatičtí a když se na chvíli objevil Krobot a pak zas utekl, tak jsem ocenil návrat v posledním díle "Čekali jste, že budu nasranej?" Zasmál jsem se jak naposledy snad u 6. dílu, pak šla úroven hodně dolů. Samozřejmě se mi hodně líbila Voříšková, z Čermáka možná zbytečně udělali hnupa a to závěrečné dejme tomu dojemné vysvětlení proč to vlastně všechno dělal příliš neospravedlnilo, to jak moc velkého hnupa. Naopak mi tam vůbec neseděla paní Melíšková a přestože je to jinak docela hezká ženská, tak tady bud strašně přehrávala, nebo neumí hrát, vůbec mi neseděla její postava nebo to jak vystupovala. Také různé dějové vsuvky byli strašně zvláštní... dabování filcek nebo těch prdů, to byly i na mě tak nechutné díla, že vůbec nechápu co to tam dělalo. Nebo v závěru útok na dvojčata v Americe? Z jakého důvodu to tam bylo? Bud to kvůli sledovanosti strašně rychle ucvakli a tvůrci nemohli dotáhnout své myšlenky do konce, nebo fakt dohromady lepili neuvěřitelné ptákoviny. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na seriál jsem se převelice těšil, o to větší jsem zažil zklamání. Zpočátku jsem se velice dobře bavil, s přibývajícími epizodami se jejich kvalita postupně snižovala a mně se nechtělo věřit tomu, jak se dá prošustrovat solidní téma a kvalitní sestava tvůrců. Došlo to tak daleko, že jsem se těšil, až seriál definitivně skončí, protože mi už opravdu lezl na nervy. Tomu říkám promarněná šance. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (38)

  • „Z trojnásobné nominace pro Dabing Street mám samozřejmě ohromnou radost. Nejvíce mě těší, že Zelenkovu humoru, přestože je situován do prostředí typicky českého – do malého na přelomu milénia krachujícího dabingového studia Zero, rozumějí také diváci v zahraničí,“ říká Kateřina Ondřejková. (SONY_)
  • V závěrečných titulcích zazní skladba „When Love Runs Out of Time“ od Levellers. (danielsaf2)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno