Reklama

Reklama

A Prayer Before Dawn

  • Francie Une prière avant l'aube (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Drogově závislý boxer Billy Moore (Joe Cole) skončí v thajském vězení, kde si prožívá osobní peklo. Jeho situace ho nakonec dovede k pokusu o sebevraždu. Naději najde v thajském boxu. Ve vězení začne trénovat a brzy dostane šanci zápasit. Netrvá to dlouho a převedou ho do cely pro bojovníky. Billy v náročném bojovém sportu najde nový smysl života a způsob, jak se vypořádat s realitou nechvalně proslulého thajského vězení. Bude to ale stačit, aby se dostal přes svou drogovou závislost? (jkpj22)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (65)

DanteZ 

všechny recenze uživatele

A Prayer Before Dawn může dojet na nesprávnou cílovku. Ti, kteří k filmu přistoupí jako ke sportovnímu dramatu, budou nejspíše zklamáni. Thajskému boxu film totiž nevěnuje dostatek času a snímání jednotlivých zápasů je z tohoto hlediska nezdařilé. Pokud však k filmu přistoupíte jako k sondě, která pracuje s boxem jako s kulturním fenoménem, který může tvrdým způsobem zavrženému floutkovi zachránit prdel, můžete se těšit na nepříjemný, ale velmi zajímavě zpracovaný viscerální zážitek. Celá recenze zde. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vězeňské peklo v Thajské věznici!! Vězeňským filmům se minulý rok velmi dařilo ( Shot Caller i Cell Block 99 byly skvělé přírůstky do žánru), letos však jasně vítězí tohle. Hlavním hrdinou je Britský boxer, který žije v Thajsku, propadá drogám, sám je i dealuje a za ně si jde taky odsedět trest do místní vyhlášené věznice, kde mimochodem místo herců hrajou opravdoví vězni. Na Rottenech svítí 100% s vykřičníkem a já tleskám a přikláním se k hodnocení. Ze všech vězení, co jsem ve filmech viděl ( Britská, Americká,Dánská) tak Thajská definitivně patří k těm nejhorším. Všichni spí na zemi jak zvířata v jedné místnosti namačkaní vedle sebe, nováčci jsou znásilňováni na kameře a není to vůbec pěkný pohled Vám povím. Má to hodně realistický a autentický tón, Thajšťí pokerovaní vězni jsou na pohled nepříjemní, dějí se zde brutální a ošklivé věci,samotná atmosféra toho neobvyklého prostředí je perfektní a na diváka to má brutální dopad. Joe Cole to zahrál velmi přesvědčivě a oko fanoušků potěší i Muay Thai vězeňské zápasy( Ale samotné fighty až tak neoslní) Bezútěšná Pecka založená dle skutečného příběhu! 85% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Môj dedo mi vravel, aby som nikdy nehádzal flintu do žida, a preto nasledujúc toto pravidlo si pozriem občas film, z ktorého mám vopred obavy, že ma baviť veľmi nebude. Toto je presne tento prípad. Väzenské drámy mám rád, ale nemám rád, keď je príbeh glorifikáciou feťáka, ktorého mám ľutovať, pretože si aziati s milimetrovými čurákmi striedajú jeho prdel. To už viac ľutujem manžela Dominiky Cibulkovej, profesionálneho nosiča batožiny a odborníka na selfie tyč v jednej osobe. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V prvom rade ďakujem “Evilenkovi” za tento väzenský “smash down” o feťáckom boxerovi z Anglicka, ktorý skončil (zrejme) v najhoršom “nápravnom” zariadení na svete, nazývanom aj: “Hotel All Inclusive”. Pred pár mesiacmi som vzhliadol výborný dokument (voľne dostupný na kanály “youTube”, ktorý vrelo odporúčam!), no tento hraný snímok mu smelo dokáže konkurovať, dokonca môžem povedať, že vzhľadom na dramatizáciu priebehu udalostí, je samozrejme ďaleko lepšou “zábavou”. Kým prvá polovica filmu vyobrazuje “život” za mrežami v jasne stanovených “pravidlách”, tá druhá sa takmer kompletne nesie v duchu (nadnesene povedané) Van Dammovského princípu starých filmov z 90´rokov. Priznám sa, že mňa tá prvá bavila viac, no tak či onak, toto si zaslúži veľkú pozornosť diváka. Výborný, kurva drsný film .. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Spíš film o závislosti a Thajským věžením. Koukat jak se vystřídaj na kámošově prdeli asi někoho vzrušuje, ale mě ně. Asi bych nechtěl být i se svou výškou ....i když malou tak na její extrémní.. být v jejich vězení. Box nebo Thaj box v tom nehraje až tak velkou roli. Je to prostě o přežití smažky. Ale docela se to povedlo. Dobrou noc ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Tetování, které má na zádech Billy Moore, je skutečně vytetované v thajské věznici a vytetovat ho trvalo celý týden. Nebyli použité jehly, ale struny z kytary spojené s kusem bambusu. (ARI50)
  • Film je natočen na základě memoáru Billyho Moora. (Punisher)
  • Billy Moore spal první noc v thajské věznici s dalšími 70 vězni a vedle něho leželo mrtvé tělo. (ARI50)

Reklama

Reklama