Reklama

Reklama

Madam služebná

  • Francie Madame (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bohatý a dobře situovaný americký pár Anne (Toni Collette) a Bob (Harvey Keitel) se rozhodne okořenit svůj upadající vztah a přestěhuje se do zámku v romantické Paříži. Při přípravě obzvláště luxusní večeře pro sofistikované přátele najednou arogantní paní domu zjistí, že u stolu je prostřeno jen pro 13 hostů, a to ve své pověrčivosti v žádném případě nemůže dovolit. Hostitelka tedy vymyslí plán. Trvá na tom, aby se její věrná služebná Mária (Rossy de Palma) přestrojila za tajemnou španělskou šlechtičnu, čímž odvrátí "neštěstí" u stolu. Jenže stačí trochu víc vína a Maria si to začne u stolu užívat. Její osobitý šarm očaruje extravagantního britského makléře (Michael Smiley) a vznikne z toho pěkně vášnivý románek. To se ale Anne vůbec nelíbí, pronásleduje svou služku po celé Paříži a rozhodne se stůj co stůj tuto milostnou aférku zničit. Vynikající Rossy de Palma (často nazývaná múzou Pedra Almodóvara) se vrací na plátna kin v této neobvyklé „popelkovské" komedii, kde je láska silnější než jakýkoli společenské postavení. (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (67)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Pro mě největší překvapení bylo to, že mezi Toni Collette a Harvey Keitelem to vážně na plátně fungovalo. Toni byla skvělá, arogantní, namyšlená, svojí úlohu rozmazlené paničky zahrála úžasně a Harvey jí skvěle sekundoval. Rossy de Palma svojí úlohu zahrála také dobře, překvapilo mě jak velká herečka to je, nepatří úplně mezi ty nejkrásnější ženy a klidně bych si v její roli dokázala představit někoho hezčího, ale asi by to byla škoda. Možná to je poselství filmu, že nezáleží na tom, kdo jste nebo jak vypadáte, každý může na chvilku být bohatá španělská šlechtična a zažít románek, i když jen na chvilku. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na jméno Amanda Sthers si budu muset dát do budoucna pozor. Mít po ruce takovou hereckou sestavu, pracovat s takovým námětem a spáchat něco tak banálního, na to už musím být opravdu talent. Amanda byla přesvědčena, že točí komedii, jenže filmu schází dobře napsané dialogy a vtipné situace. Z komedie se stala laciná moralita, co si bere za terč svět povrchních snobských zbohatlíků. V tak jednorozměrné roli jsem Toni Collette ještě neviděl. Madam služebná je snadno zapomenutelný snímek využitelný na Primě mimo hlavní vysílací čas. Celkový dojem: 40 %. ()

Reklama

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu zklamaná, čekala jsem lepší zpracování. Hodně promarněný komediální potenciál, z některých situací se dalo vytěžit více. Bylo zde hodně nelogických věcí - např. jak se Anne vyšplhala v těch lodičkách na ten sloup by mě zajímalo :) Jinak prostředí a hlavní hrdinka skvělé, ale bylo to bohužel málo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi presne takýto typ filmu som potreboval v predvianočnom čase vidieť v kine. Myslím to samozrejme neironicky. Možno ma potešil viac, ako ma poteší x-tý výlet do inej galaxie. Ďalšia variácia o Popoluške, tentokrát ale pre divákov a s postavami vyššieho veku, čo je ale príjemná inovácia, žiadne odhováranie od návštevy kina. Intertextuálne sa odkazuje cez obraz poslednej večere na Keitelovho Judáša z minulosti (teda aspoň si tak myslím), ako sa aj pred Rossy de Palmou hovorí o Almodovarovi. Kúzlo film má, skutočne silný zážitok ale neprináša. Iba príjemný a inteligentný, čo ale nie je vôbec málo. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Naprosto povrchní film, který staví na kostýmech (Toni Collette má jedny krásnější šaty než druhé) a zajímavých lokalitách, ale tím to končí. Děj a myšlenka nemohou být více plytké, konec vyloženě iritující, spousta logických nedostatků, například jak se Toni Collette dokázala vyšplhat ve střevíčkách na vysoký sloup, aby na něm dekorativně usedla, nebo údajně geniální mladičký virtuoz, který nakonec zahrál nijak složitou Dvořákovu skladbu Když mne stará matka). Tonni Collette je zbytečně černobíle pitomá, jakoby měla na čele napsáno Omezená husa. Jediným plus je Rossy de Palma, jak vystřižená z Almodovarových filmů. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama