Reklama

Reklama

Kursk

  • Francie Kursk (více)
Trailer 5

Film inspirovaný skutečnou katastrofickou událostí, ke které došlo v roce 2000 na palubě Kursku, sleduje poslední hodiny "nepotopitelné" ruské jaderné ponorky klesající na dno arktických vod Barentsova moře. Několik členů posádky přežije počáteční výbuch, včetně velitele Michaila Kalekova (Matthias Schoenaerts), na něhož doma čeká těhotná manželka (Lea Seydouxová) s dítětem. Začíná zoufalý boj s časem. Záchrannou operaci bohužel komplikuje zchátralé vybavení a byrokracie mezi Ruskem, Francií, Norskem a Británií, kdy se šéf britského námořnictva David Russell (Colin Firth) pokouší přesvědčit ruskou vládu, aby přijala zahraniční pomoc. (HBO GO)

(více)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (302)

ARI50 

všechny recenze uživatele

S ponorkami je to vždycky u mě složité ale tady asi největší roli hraje příběh, délka akorát herci v pohodě ale přesto takový dramatický trochu akční napínavý moment jsem postrádal hodně. Čekal jsem celkem hodně a dlouho jsem čekal na tu jiskru ale nic, přesto hodně slušně dobře natočeno a nezamrzí a celkem potěší ale jednou stačilo. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ten film je v podstatě hodně velký nepořádek a prospělo by, kdyby si líp určil nějaké těžiště a soustředil se na konkrétní aspekt události - takhle se musí přistoupit na to, že jde o celkem naivní žánrovku, která funguje spíš intuitivně než objektivně - ale jak je vidět podle hodnocení, podařilo se mi napojit se. Přestože jakékoliv rozebírání toho filmu vede k nalézání dalších a dalších nedostatků. 70 % a kam zaokrouhlím, je skoro nahodilé. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Velmi solidně natočené drama o řetězové chemické reakci vedoucí k explozi v nechvalně proslulé ponorce Kursk. Následují chlapácká gesta a rozhodnutí, nespočet překážek, zoufalost a bezradnost manželek a celých rodin na souši, marné záchranné pokusy i jakási ruská bezohlednost k individuálnímu neštěstí. Thomas Vinterberg v tom má jasno: chrání svá námořní tajemství a chtějí se vyhnout národnímu ponížení. A jsou to prostě Rusové. Tahle chladná exkurze je řemeslně slušně uchopená, kupříkladu v zatopené části ponorky, ve které vznikla předlouhá sekvence v dusivém záběru, který zvládá navodit nepříjemné pocity. Posádka je pod vedením Matthiase Schoenaertse v šílených podmínkách tmy a ledové vody docela fajn, ač je jejich charakteristika bídná, dočkáme se nicméně historek o ledních medvědech i slušných hereckých výkonů. Tři až čtyři hvězdy!! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vážne neviem čo Vinterberga viedlo vybrať si za námet práve ponorku Kursk, rodinné drámy a vzťahovky mu idú podstatne lepšie. Ale nie je to jeho chyba, že film nestojí ani za starú bačkoru, námet a scenár nepustili - nezáživné až strach. Áno, utopenie tých námorníkov bola smutná vec, no keď si odmyslíme úplný začiatok a úplný koniec, tak sa tu zase až tak veľa nestalo a ani samotný survival toho veľa neponúkol. Nič napínavé, žiadna scéna, ktorá by trochu dlhšie utkvela v pamäti. Jediné pozitívum bola technická stránka, kde vynikla najmä kombinácia kamery a zvuku. Slabší priemer. 55/100 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nemastné neslané. Ani neviem, čo by som k tomu napísal. Pripadalo mi to slabé a strašne nevýrazné s nábehom na neviditeľnosť. Len s pár dobrými, zaujímavými scénami. Herci matní, po atmosfére zostali len nevýrazné, stopové prvky, silné scény by sa dali spočítať na prstoch jednej ruky a slávni herci vo vedľajších rolách to skôr rušili, než že by tomu pomáhali. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu se vedle mnoha exemplářů dobového vozového parku objeví v několika záběrech i žlutá Škoda 105. (vladous)
  • Film ukazuje admirála Petrenka (Max von Sydow) ako šéfa verejného informačného panelu: v skutočnosti ho viedol ruský prezident Vladimir Putin. (Arsenal83)

Reklama

Reklama