Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer 1
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (99)

bobstock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jsem se s tímto seriálem nemohl popasovat v prvních třech dílech, další jdou jen a jen nahoru. Všechny postavy sympatické a samotné zpracování jemně střídá vážno s pár vtipnými scénkami nenásilně vloženými do každého dílu. Vždycky mě alespoň jedna rozesměje na celý kolo. Příjemný fan seroš s nadhledem. 80% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od Orville jsem čekal parodii na Star Trek. Po prvním díle to vypadalo že zvládnu možná ještě dva další a seriál odložím. Vtipy mi připadaly částečně hloupé a částečně dětinské. Třetí epizoda můj názor změnila. Humor ustoupil do pozadí a prim dostaly sociální a morální témata. Některé epizody mi připomněly známé zápletky z TOS, TNG, DS9, případně Black Mirror. Přitom nejde o žádné parazitování na fenoménu Star Treku. Scénář chytře komentuje aktuální otázky, tedy takové, které v době natáčení zmíněných seriálů ještě neexistovaly. Pochopitelně rozebírá i univerzální problémy typu svobodná vůle jedince, nebo mezilidské vztahy. Plusem je, že nenabízí snadné a líbivé odpovědi. S řešením jsem občas nesouhlasil, ale vždy se nad ním dalo přemýšlet a nakonec ho akceptovat jako možné. Vedle tohoto přístupu vypadá Star Trek Discovery jako tupé politické školení, což ostatně také je. Postava doktorky to vyjádřila krásně "Měj otevřenou mysl, ale ne tak aby ti vypadl mozek." Časem se i humor vytříbil a konkrétně epizodu s01e09 považuju za výbornou romantickou komedii. Zapomeňte na Discovery, to je Star Trek leda podle názvu. Orville má startrekovskou duši, a to se počítá. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Parodické prvky narážející na Star Trek jsou sice neoddiskutovatelné a četné, ale k mému překvapení si jede seriál hodně po vlastní ose a nevyhýbá se ani epizodám, které hrají na vážnější strunu. A nutno dodat, že to tvůrci dělají dobře, ačkoliv jak už to tak bývá, tak i tady se najdou trochu slabší díly. Nicméně zasmál jsem se do sytosti, obsazení mi sedělo a to i v případě MaFarlanea, kterého obyčejně moc nemusím a navíc je potěšitelný i fakt, že za relativně málo peněz dokázali filmaři poslat do světa plnokrevnou scifárnu. V dnešní době věc takřka nevídaná. Další řadu si rozhodně nenechám ujít. 80% ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Išiel som do toho "naslepo", mysliac. že ma čaká paródia, Family Guy & Tedov mám rád. Veľký omyl, troška humoru je akurát v S01, zvyšné seasons vo vážnom tóne - kópia Star Treku, len miesto Enterprise je Orwille. Zaskočení zrejme zostali aj kravaťáci vo FOXe, kde sérku po S02 zatrhli, a Orwell prešiel s odretými ušami do HULU. Ináč, tak, ako je MacFarlane dobrý scenárista, tak je dvojnásobne mizerný herec... ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Zatim tři. Na to, aby to byla jakože velká švanda to není tak vtipné, na to, aby to byl vážný seriál je to zas trošku pitomé, je to takové neustálené uprostřed. Skutečně se zasměju tak jednou za dil, jinak se spíš tak jako usměju. Třebas je to tím, že zas tolik neznám startrek, jindy si zas myslím, že to prostě jen není dobré. Sledovat budu dál. ()

Galerie (404)

Zajímavosti (68)

  • Exteriéry na bezejmenné planetě se natáčely na filmovém ranči Golden Oak Ranch studia Walt Disney. (HellFire)
  • 4. generace kvantového pohonu umožňuje Orvillu cestovat rychlostí 17 světelných let za hodinu oproti 10 světelným rokům předchozí generace. (HellFire)

Reklama

Reklama