Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh založený na skutečných událostech vypráví o pohledném a dobrodružném muži Robinu Cavendishovi (Andrew Garfield). Ten se stane průkopníkem pomoci pro zdravotně postižené poté, co ve věku 28 let od krku dolů zcela ochrne a je obeznámen s faktem, že mu zbývají pouhé tři měsíce života. On a jeho oddaná žena Diana (Claire Foy) cestují po světě s nadějí, že změní životy druhých jako je on sám. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (100)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Polozapomenutý životopisný film s nádechem romantiky o těžké ráně osudu v podobě nemoci, s níž zkrátka nejde vyhrát. Naprosto neodolatelná Claire Foy a vždy přesvědčivý Andrew Garfield jako stěžejní body dramatu, co vás nerozdrtí jako jemu příbuzní (Nedotknutelní), ale silný soucit vyvolá naprosto v každém. [viděno na Netflixu 3.11.2022] ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jak odehrát celý film, když vám role předepisuje ochrnutí od krku dolů a můžete používat jen mimické svaly? Úsměv, pomrkávání a krčení obočí. A to je vše. Příběh muže s krutým osudem, ale neuvěřitelně obětavou manželkou není zrovna samé dobrodružství a samá sranda. Má však sílu, umí dojmout a hlavně povzbudit. Přesto nevybočil z vyjeté cesty povinně edukativní podívané, která zaujme hlavně tím, jak podstatně se během pár desítek let změnilo nahlížení medicíny na těžce postižené (aspoň tedy doufám) i vztah lékaře a pacienta (taky v to aspoň doufám). Příběh záměrně neukazuje nic moc drastického nebo příliš intimního. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh plný oddanosti k nejbližší osobě. Obdivuji Dianu, že se pro manžela tolik obětovala, jen aby mohla být s ním, tomu říkám opravdová láska. A zároveň obdivuji Robina, že v sobě, hlavně díky manželce, našel tu sílu žít svůj život dál, byť omezeně. Je to silný příběch, ale zpracování už tak silné není. Postavy ani film samotný ve mě nedokázali vzbudit žádné pocity, empatii, prostě nic a to jsem hodně velká plačka, proto dávám o dvě hvezdičky méně. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Hodně silná věc, Andrew Garfield v hlavní roli je skvělý stejně jako Claire Foy. Téma filmu je samozřejmě výborné - i handicapovaní jsou součástí společnosti a nezaslouží si zůstat za zdmi ústavů a nemocnic. Dnes názor celkem běžný (i u nás se s tím většinová veřejnost musela vyrovnat), ale v minulosti s tím někdo musel přijít. Andy Serkis jako debutující režisér určitě nezklamal. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Claire Foy je pro mě jednou z nejpůvabnějších hereček, co se před kamerou objevují, takže mě nepřekvapilo, že si film v podstatě "ukradla" pro sebe. Protože jestli mě něco okouzlilo, tak to byla její síla, odvaha a odhodlanost. Film má opravdu moc hezký momenty, zvlášť ty, při kterých se divák zasměje nebo ty, kdy vidí, že umění žít je bezkonkurenční dar. A to, že film produkoval jejich syn je mi taky hrozně sympatický. 4* ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se také v Keňi, Španělsku a Německu. (ČSFD)
  • Záběry svatebního dne Robina s Dianou a rodinný výlet na pláž, kde lze vidět Robina v původním křesle na konci filmu zachycené formátem Super 8, jsou autentické a pocházejí z video archivu rodiny. (vojacekr)
  • Jonathan Cavendish uvádí v komentáři na DVD, že píseň „True Love“ od High Society, která hraje během scény Robina (Andrew Garfield) a Diany (Claire Foy) u afrického západu slunce, byla oblíbená jeho rodiči i v reálném životě. (vojacekr)

Reklama

Reklama