Reklama

Reklama

V předvečer dne D jsou američtí parašutisté vysazeni za nepřátelskými liniemi, aby provedli misi, která je zásadní pro úspěch spojenecké  invaze. Ale když se přiblíží k svému cíli, začnou si uvědomovat, že v nacisty okupované vesnici se děje více než prostá vojenská operace. Zjistili, že bojují proti nadpřirozeným silám, které jsou součástí tajného nacistického experimentu. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (404)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hodně povedené zpracování dne D, kdy první půlka byla víceméně jen o vojácích a jejich cestě za vysílačem do vesnice a druhá o "zombie" nebo "nesmrtelných vojácích" nebo si tomu říkejte jak chcete. Celý film je fakt hodně poutavý a zajímavý, herecké obsazení blonďáka z Black Mirror, sympatického černocha a pěkné mladé francouzky včetně všech vedlejších vojáků bylo skvělé a všechny postavy mě zaujaly. Akčních scén je tu požehnaně a všechny jsou natočeny luxusně, včetně krve, vizuálu příšerek a výbuchů. Za mě skvělý film, nemám si na co stěžovat a mile mě to překvapilo. ()

Hurley 

všechny recenze uživatele

Nebudu tvrdit, že je Over­lord kdo ví jaký mistrovský dílo, a vzhledem k jeho tónovýmu směru upřímně docela chápu, proč ho čeští distri­butoři rači nechali ležet. Je to ale zároveň i jeden z těch filmů, za který musí bejt člověk prostě vděčnej, že vlastně ještě vůbec vznikaj, protože nám připomínaj, že určitý žánrový přístupy furt můžou perfektně fungovat, i když už dneska možná nejsou tak populární. Takže až na Netflixu zas vyhřeznou nový Stranger Things nebo do kin přitrajdá další rýmejk nějaký klasiky od Johna Carpentera, alespoň už vím, co si doma můžu pustit místo toho… víc » ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Overlord je v principu přihlouplé béčko, které ale samo sebe bere naprosto vážně. Filmu opravdu výrazně chybí odlehčení, hlášky, něco ujetého či pamětihodného. Dokážu si vybavit pouze jednu nápaditě humornou brakovou scénu (granát v ústech), zbytek je jen strašně vážný a umělý patos, za což může opravdu líný scénář. Veškerý děj se v nejzábavnějších pasážích omezuje na tuctové utíkání před kdečím a objevování příšer vypadajících jako Deadpool bez masky. Postavy jsou naprosto tragicky napsané - v užším výčtu by se daly popsat jako dobrosrdečný černoch, badass kovboj, protivný talián, šikovné dítko, emancipovaná Francouzka a generický esesácký záporák s hordou nácků bez mozku - všichni ploší, nezajímaví a předvídatelní, čemuž nepomáhají ani nepříliš výrazné herecké výkony. Film je navíc zbytečně hlučný - i postavy během naprosté většiny dialogů musí na sebe pořád křičet, i když k tomu nemají důvod. Celé to plyne přímočaře očekávaným směrem bez zvratů a překvapení. A těch pár akčních scén s přemírou efektů (nepřipojuji se k názoru, že úvodní výsadek je dobře natočený) rozhodně fádnímu scénáři nepomůže. [Sitges 2018] ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Škoda tej prvej polovice filmu - skoro som sa uzíval k smrti. Absolútne, ale absolútne sa tu nič nedeje, teda ak si odmyslíme leteckú sekvenciu hneď z úvodu. Tiež problém vidím v postavách. Možno až na jednu si ma nezískala ani jedna - žiaden herecký výkon či charizma, ktorý by stál za pozornosť. To je tiež dôvod, prečo je divákovi jedno čo bude s postavami, žiadne napätie, len mechanické sledovanie. V druhej polovici sa to aspoň obohatilo o slušnú akciu a pár hororovejších krvavých momentov, takže nakoniec to nebolo až tak zlé ako to vyzeralo hneď v úvode. Priemer. 60/100 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hráli jste počítačové hry? Říká Vám něco pokračování legendární akce Wolfenstein 3-D s názvem Return To Castle Wolfenstein? Tak přesně to ve mně evokoval tento film. Totální filmařský úlet, trošku i humusek ve stylu Věci, ale jinak solidní jednohubka, která není kdovíjak dokonalá, ale fanoušky podobných filmů dokáže bavit. Za normálních okolností bych hodnotil i víc, ale trošku mi chybělo víc hlášek, u kterých bych se dokázal bavit. Působí to, jak kdyby dneska psát kvalitní hlášky bylo složitější, než v průběhu 80. a 90 let. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Celosvětová premiéra proběhla 22. září 2018 na Fantastic Festu v USA. (ČSFD)
  • Nanášení makeupu Pilou Asbækovi v jeho znetvořené formě trvalo každý den 5 hodin. (NiWi)
  • Zbraně, které se objevily ve filmu, byly pušky M1 Garand a Springfield M1903, samopal Thompson, MP-40, kulomet MG-34, Plamenomet Flammenwerfer 41 a útočná puška STG 44. (K98)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama