Reklama

Reklama

Gentleman s pistolí

  • USA The Old Man & the Gun (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film založený na skutečném příběhu Forresta Tuckera, od jeho smělého útěku z vězení San Quentin ve věku sedmdesáti let až po řadu nevídaných vloupání, která policii vyváděla z míry, nicméně veřejnost okouzlila. Jeho pronásledováním jsou posedlí detektiv John Hunt , jehož fascinuje, jak se Forrest věnuje svému řemeslu, a žena , která ho miluje navzdory jeho profesi. (Filmbox)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (134)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ak rozlúčka tak dôstojná. Čo sa dá málokedy povedať. Redford stále v najlepšej forme v príbehu, ktorý nedbá na žánrové pravidlá a je len umne vyrozprávaný. Čo v zásade Lowery dokázal už v A Ghost Story, kedy jeho rozprávačský um, dokázal vo mne vzbudiť krásne pocity a do určitej miery aj zamyslenie. Herecký koncert v ktorom sa hrá na emócie a ktoré odzrkadľujú len drobné náznaky charakterov, ktoré trochu vybočujú. Nie je to film v ktorom budeme postavám rozumieť. Práve naopak. Na druhú stranu scenáristicky je to príbeh čarosmutný. Pozitívny. Aj napriek téme. A Jackson C. Frank a jeho Blues run the Game značne katarzné. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Prečo si Redford myslí, že keď si dá fúzy, tak ho nikto nespozná? To je ale dosť nepodstatná otázka pri filme, na konci ktorého je viac nejasností, ako na jeho začiatku. Zdalo sa, že film zostane komorným príbehom postaršej dvojice, ale kriminálna zápletka s (ne)vysvetlenými útekmi to zbytočne zamotávala. Slabšie tri hviezdy za komornú časť a zvyšok radšej ignorujem. –––– Celý život se člověk stará o ostatní, ale zapomíná při tom na sebe. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Je znát, že film vznikl jen jako hold pro Redfordův poslední záběr. Tematicky to sedí jak prdel na hrnec, protože je to o člověku, který odmítá přijmout čas. Hvězdná aura je z Redforda stále cítit navzdory vráskám a prkenné chůzi a jeho hraní je stále půvabné. Se samotným filmem už to tak slavné není, zbytečný nebyl, ale trochu nudný ano. ()

seale 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem trochu víc. Zlákal mě název filmu i jeho obsazení. Např. přitomnost Toma Waitse dávala tušit, že by se mohlo jednat o peprnější a zajímavější podívanou. Ale asi jsem čekat spíš ani něco neměla. S ohledem na Robertovo ohlášení konce jeho herecké kariéry, jedná o takové oddychové decentní rozloučení. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se těšil na Roberta Redforda po dlouhé době v hlavní roli. Navíc krimi tématika v retro kabátě tu také dlouho nebyla. Bohužel Gentleman s pistolí je taková malá, nenáročná a bohužel i nevýrazná pohodička, kterou uvidíte a ihned zapomenete. Což je vzhledem k silnému příběhu a velké herecké hvězdě opravdu škoda. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 31. srpna 2018 na filmovém festivalu Telluride. (ČSFD)
  • Scénář vychází z článku Davida Granna z roku 2003 v The New Yorker s názvem „Starý muž a zbraň“. (ČSFD)

Související novinky

Film Christophera Nolana našel hvězdu

Film Christophera Nolana našel hvězdu

20.03.2019

O novém filmu Christophera Nolana (Interstellar, Dunkirk) až doposud nebylo moc co psát. Některé zdroje snímek přirovnávaly duchem k Na sever severozápadní linkou a Počátku, tahle porovnání už ale… (více)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (více)

Reklama

Reklama