Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 13

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Videa (23)

Trailer 13

Recenze (860)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Není to tak, že by film neměl co ukázat. Ale nedokáže překvapit. Je třeba ocenit, že z toho je konečně zase cítit TEN Besson, který nějakým způsobem posouval hranice evropského filmu. Ale bohužel je tentokrát až příliš amerikazovaný (stačí porovnat zdejší hudební výstup s tím z Pátého elementu). Celek ale nenudí, tempo tomu nechybí, hlášky jsou pravidelně dávkované a vizuál je pětihvězdičovký. Absence prvku překvapení, silného záporáka a zajímavého hlavního hrdiny (Dane DeHaan bohužel profiluje svou postavu jako pouhého namyšleného spratka) to táhne dolů, ale ve výsledku jde o jeden z těch chutnějších blockbusterů, jaké letošní rok zatím nabídl. Velký palec nahoru za Caru Delevigne, která si hodně scén krade pro sebe. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Valerian a město tisíce zklamání. Těšila jsem se na tenhle film jako panna na první sex a místo bezva předehry, krásnýho milování a usnutí v objetí jsem se dočkala opíchání pupíku a vycáknutí na bradavky během pěti vteřin. Tolik k vytouženýmu zážitku. Valerian mě sral od začátku až do konce a jediný, co na tom bylo prima, je skutečnost, že na Caru se krásně koukalo, plus pár emzáků nevypadalo úplně na piču. Jinak příběh není úplně špatnej. To jako ne. Jen si troufám tvrdit, že bych po exnutí lahve 90% lihu a hodinovým čichání ředidla napsala smysluplnější píčovinu. Samotnej Valerián vypadá než jako speciální agent co každýho sejme spíš jako šikanovanej rachitickej spermohlt co nastavuje prdel každýmu vocasu v dohledu. Tomuhle týpkovi se ta role opravdu věřit nedá ani omylem. Pokud čekáte epický bitvy, hustý akce a dech beroucí efekty , čekejte dál až přijdou do kin Hvězdný Války. Valerián nic z toho nenabízí. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem velkou comicsovou blbinu, dostal jsem velkou comicsovou blbinu. Hned zkraje bych upozornil na to, že je Pátý element zhruba o dva levely jinde, Valerian ale do smetí rozhodně nepatří. Už kvůli rozmáchlé stylizaci, nečekaně sexy Caře a volnějšímu tempu, v němž si Besson dovoluje zábavné odbočky. Vlastně mě zase tolik netrápilo, že je hlavní zápletka tak obyčejná a ve finále se moc nevyhrotí. Kouzlo Valeriana totiž spočívá v pasážích, kdy jeden hlavní hrdina zachraňuje druhého a je u toho kupa roztodivných mimozemšťanů. Besson prostě neutáhnul šrouby a nehraje na těžkotonážní první signální. Kdekdo tak asi bude zklamaný, mě ale tohle dětinské retro bavilo a unesl jsem i trochu podtaktovaného DeHaana. (7/10) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Valerian nádherně dokazuje, že Besson je špičkový řemeslník, který umí pracovat s efekty stejně dobře jako James Cameron, ale bohužel jen průměrný vypravěč. Nebo spíše tvůrce, který se chce zavděčit všem a je příliš zahleděný do vlastního výtvoru - jak jinak vysvětlit, že tak jednoduchý děj je roztažen na 130 minut a místo toho, aby rejža zapracoval na vedlejších postavách a vytvořil celistvou strukturu, scénář se opakovaně plácá ve slepých uličkách a nechává nás poznat jen dva titulní hrdiny. Naštěstí to ale všechno vypadá prostě úchvatně, promyšlenost jednotlivých prostředí je snad bohatší než u jakýchkoli SW, některé scény jsou opravdu epické a všemu překvapivě vévodí uhrančivá Cara Delevingne, která srší charismatem a nemusím vysvětlovat, jak obtížně by se mi po jejím boku hrálo v nějaké upnuté kombinéze nebo nedejbože jenom v trenkách (v tomhle ohledu je třeba obdivovat i jinak tradičně nevýrazného DeHaana). Opravdu bych to chtěl vidět od Camerona, který by dodal drama, více epiky a možná i Arnolda... Cameo Rihanny skvělé, byť pro příběh (stejně jako mnoho dalších prvků) naprosto nepodstatné... 65% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná rozporuplnost! Valerian obsahuje obrazy, které by si mohl Michael Bay dát jako wallpapery na svůj pracovní notebook a slintal by u nich jako psi I.P.Pavlova. Fakt jsem si několikrát film zastavil a kochal se mrazivě precizními záběry na planety a přilehlou faunu s flórou. V těchto momentech by se filmový fanoušek radostí normálně zastřelil do hlavy. Jenomže jakmile se zaměřím na děj, konání a dialogy hlavních postav, musel bych nudou skočit ze Žďákovskýho mostu placáka přímo na solar, abych se probral. Tohle musí bejt snad trestný, něco tak špatnýho lze zplodit jen za přítomnosti samotné paní Ohavnosti. Tfuj! Dokoukat to jde pouze s párátky mezi očními víčky, třemi diazepamy a deseti litry zelenýho Monsteru. Normálně jsem fyzicky trpěl, hlavní hrdina má nosohltan ucpanej hadrem na nádobí a chemie mezi ústřední dvojicí je tak omšelá a vyčpělá asi jako když v laboratoři jen tak škrtnu zápalkou a nechám jí suše dohořet. Chviličku je tam plamínek, který se za sedm vteřin promění v dým. Znovu si to prostě nepustím, maximálně si vytipuju screeenshoty planet a města Alfa, to je strašlivý žrádlo. Celek je bohužel za 50% a jdu si pustit Pátý element, abych se hned vrátil z druhé strany zábradlí a nemusel se vrhnout do hlubin Orlické přehrady... ()

Galerie (214)

Zajímavosti (23)

  • Luc Besson uviedol, že komiksový seriál z roku 1967 sledoval už ako desaťročný. Film chcel nakrútiť dávno, ale musel počkať, kým technológia dobehne jeho predstavivosť. Keď videl Avatara (2009), od tej chvíle vedel, že prišiel správny čas pre splnenie si sna. (krasomama)
  • Po příletu na Big Market Laureline (Cara Delevingne) pochválí Hawkerovi (Mathieu Kassovitz) čapku a dotyčný se na to netváří zrovna nadšeně. Jde o odkaz na film Pátý element (1997), kde stejný herec (Mathieu Kassovitz) hrál zloděje, který stál za dveřmi Korbena Dallase (Bruce Willis) a měl na hlavě čepici s fotkou a i zde slyšel pochvalu: „Nice hat.“ (HYX_)
  • Při návrzích a výrobě Valerianovi lodi Skyjet, filmaři spolupracovali s automobilkou Lexus, jejíž logo Skyjet nese na přední masce. (ElessarDeny)

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama