Reklama

Reklama

Vrahův polibek

  • Česko Polibek vraha (více)
Trailer

Obsahy(1)

Davy Gordon je boxérsky šampión, v tejto chvíli sa mu však práve nedarí. Po prehratom zápase sa rozhodne prijať ponuku svojho strýka a stráviť pár dní voľna na farme, ďaleko od hluku a zhonu mesta. Náhodne spoznáva Gloriu, ktorá pracuje v tančiarni pre gangstra Rapalla. Davy Gloriu ochráni pred ďalším z Rapallových návrhov a tak si získa sympatie mladej ženy. Davy s Gloriou sa do seba zamilujú, chystajú sa vziať a odísť na strýkovu farmu. Tesne pred odchodom si Davy ešte potrebuje vyzdvihnúť peniaze od svojho manažéra Alberta a dohodne si s ním stretnutie. Náhoda však kruto zasiahne do života všetkých postáv. Rapallo nezabudol na úrážku, ktorú mu uštedril mladý boxer a chystá pomstu. Pošle svojich zabijakov, aby Davyho zmlátili, tí si ho však pomýlia s Albertom, ktorý zakrátko zraneniam podľahne. Keď sa Davy dozvie o Albertovej smrti, vydá sa hľadať Rapalla. Sokovia sa nakoniec stretnú v opustenej továrni na figuríny... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

castor 

všechny recenze uživatele

Stanley Kubrick měl hodně skromný rozpočet, zastoupil funkci režiséra, kameramana, střihače, scenáristy i producenta. Jeho noir zdařile kombinuje prvky dramatu a thrilleru, kterak jeden milostný trojúhelník skončí mezi figurínami v opuštěné továrně. Dobré to docela je, ale ten pravý Kubrick ještě nikoliv. Není to tak efektní a silné v základech jako pozdější režisérovy kousky, ani herci nezahráli tak, jak mohli a měli. Stylisticky místy moc fajn, pomalý rozjezd alespoň mě mrzel. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Kratší formální rozcvička před The Killing, kde už se výrazně projevuje Stanleyho talent pro správnou kompozici scén i celého příběhu - ten bohužel není kdovíjaký a navzdory optimálně zvolené stopáži mu v prvních dvou třetinách schází očekávaný noirovský akcent a náboj, ale geniální tvůrce naštěstí zkouší neotřelé kamerové fígle a většinu záběrů inscenuje tak, že je zkrátka zábavné se na ně dívat. A posledních dvacet minut už je hotová žánrová paráda, byť podobně pozitivně laděný závěr není zrovna to, proč jsem si klasické filmy-noir tak zamiloval... Lepší 3* ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Killer´s kiss působí spíš jako cvičení než plnohodnotný film. Film si často vystačí jen s obrazem a dialogy přicházejí ke slovu až v druhém plánu. Kubrick experimentuje s odrazy v zrcadle,průhledy oknem (děj ve dvou bytech najednou), různé podhledy a nadhledy... jako by si budoucí mistr zkoušel, co všechno si může dovolit. Vyprávění je z počátku poněkud pomalejší (dynamické ale zdlouhavé). Je zajímavé srovnat například scénu boxerského zápasu se Zuřícím býkem a Rockym - nakolik se posunula míra filmové brutality). Za zmínku stojí také tančící baletka, která podbarvuje smutné vyprávění hrdinky, a nezapomenutelná scéna souboje pomocí kusů těl z panen, které známe z výloh. Krátká stopáž byla mladému Kubrickovi ještě vlastní, takže lze doporučit i lidem, kteří u jeho pozdních filmů usínají. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Vrahův polibek je luxusní sondou do minulosti. Kubrick zde za pár šupů předvádí úžasnou stylistickou noir show, doslova vymazlenou kameru a spousty na tu dobu neotřelých nápadů jako využívání zrcadel či flashbacků. Náboj má také boxerský zápas, honičky či finále v originálním prostředí. Po herecké stránce to možná není úplná extratřída, ale atmosféra filmu vše vynahrazuje. Stylisticky není co vytknout, jednoduchost příběhu koresponduje s délkou a omezeným rozpočtem a tak je Vrahův polibek po zásluze jasným 4* snímkem. Krok do světa velké kinematografie se tímto Kubrickovi vydařil. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, priamočiary príbeh, kde si Kubrick vymyslel dej, nasnímal ho, zostrihal, produkoval a zrežíroval. Keďže sme stále na počiatku jeho kariéry dajú sa ospravedlniť malé prehrešky ( zbytočné baletné sekvencie a príliš dlhá scéna dvoch tajtrlíkov tancujúcich v meste ), o to viac upútali scény nočného mesta, či "negatívová" scéna sna. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (11)

  • Zbraň, ktorú používa Davey (Jamie Smith), je Luger P08. (beso74)
  • Spoločnosť United Artists, ako aj cenzori, mali výhrady k nahote figurín, ktoré sa objavili v závere filmu. (beso74)
  • Tento film bol financovaný istým súkromným podnikateľom – Morrisom Bousseom, ktorý podnikal v oblasti farmaceutiky. Aj to vysvetľuje scény, v ktorých si išli postavy z filmu kúpiť napr. sirup od kašľu alebo lieky proti alergii. (srbak)

Související novinky

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

16.08.2014

4 dny, 4 místa, 40 projekcí... Unikátní přehlídka noirových filmů, kterou letos hostí královský hrad Křivoklát, se nezadržitelně blíží! Druhý ročník festivalu, který se zaměřuje na inspirativní… (více)

Reklama

Reklama