Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (362)

Miseet 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený životopisný film. Některé scény tam byly opravdu brutální, když si představíte, že je to natočeno dle skutečné události, a že se to stále někde děje, z toho důvodu dávám slabší hodnocení, jelikož jsem z kina odcházela se špatnými myšlenkami. Ani jako celek u mě film moc nezabodoval, přišlo mi to někdy až moc pomalé a místy hluché. Obsazení bylo vybrané perfektně a herci se skvěle do jednotlivých rolí hodili, a jejich výkon byl také dobrý. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že mám k filmu určité výhrady a aj napriek tomu, že v sále sedeli mladí fagani, ktorí sa po celý čas bavili a ja ich doteraz v duchu prefackávam, ma film vážne bavil. Javier bol skvelý, jeho podoba s Pablom sa podarila naozaj veľmi solídne. Penelope hrala otravnú čubku, ale dá sa povedať, že ju hrala dobre. Vadilo mi jej vyrozprávanie príbehu, ktorým si to tvorcovia uľahčovali. Tiež by som príbeh poňala od úplných základov Escobarovho biznisu (možno aj priblížiť krátke obdobie predtým, aby sme spoznali Pabla ešte bez nálepky narkobaróna). Ale aj bez toho ma to nenudilo. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jako životopisný snímek dobré, proč mám ale poslední dobou pocit, že se filmaři víc věnují gaunerům než lidem jejichž životy jsou hodné filmového zpracování a připomenutí? To fakt raději chodíme do kin na masové vrahy než třeba na geniální vědce? Umělce atd.. ? Kdo viděl Nebeského gaunera s T. Cruisem, bude mít u tohohle filmu pocit déjá vu. Já neviděl ten starší kousek s Del Torem a tak mi i tak Barden přišel super. On vypadá jako brutální zabiják i tak nějak normálně:-). Mám ho takhle zafixovaného od dob co jsem viděl film - Tahle země není pro starý, i ten jeho lehce nepřítomnej pohled a tak už tak nějak neočekávám, že s ním uvidím pohádku, kde bude hrát hodného prince nebo romantickou komedii... Ačkoliv byl Pablo továrna na nebožtíky a leckdo než zemřel si to ještě dost často nepěkně ,,užil'' z rukou členů gangu, filmaři nás celkem nějaké větší krve a brutalit ušetřili až na ty dvě popravy... Jestli je to dobře, nebo ne, posoudí divák sám. Na téhle podivné postavě je vidět ten zvláštní jev, kdy často nemilosrdní a masoví vrazi uměli být ke svým nejbližším nesmírně laskaví a své rodině oddaní. Ten konec byl ve filmu na točen zvláštně. Ačkoliv o jeho smrti se toho moc neví a spekuluje se o sebevraždě, zastřelením policisty či dokonce americkým sniperem, ve filmu to vypadá jako by to zabalil. jako by ho věda, že odříznut od rodiny už nebavilo prchat... Sedmdesátky v Kolombii byly natočené zručně a neměl jsem nějaký pocit falešného retra z Lidlu. Penélope Cruz se ve filmu taky skvěle rozjela a řekl bych, že to byl Barden a ona, díky komu to bylo i ty dvě hodiny koukatelné. Přesto tomu něco chybělo. Proto dávám za 3 kilové balíčky bílého prášku co se ještě v USA naředí... * * * ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľkým lákadlom pre divákov je nielen dramatická dejová linka, ale samozrejme aj hlavný predstavitelia. Desivý príbeh o tom, že s dostatočnou dávkou peňazí a krutosti môžete ovládnuť celú krajinu, vyniká hereckým osadenstvom. Držiteľ Oscara Javier Bardem je jedným z najtalentovanejších hercov súčasnosti a s pomocou maskérov aj vernou kópiou drogového kráľa. Navyše zvoliť pre rolu ctižiadostivej milenky jeho atraktívnu manželku Penélope Cruz zaručuje dostatočnú vzájomnú porciu chémie. Rozhodne je na čo sa pozerať, život Escobara je lákavým zdrojom inšpirácie, ale film toho neprináša veľa nového. Pár rokov potom, čo Netflix uviedol seriál Narcos, ktorý sa stal miláčikom divákov, bude musieť film čeliť vlažnějšiemu prijatiu. Atmosférou, prepracovanosťou scenára ani dôvtipnosťami Escobar so svojimi dvoma hodinami až tak nezvláda nezvláda konkurovať. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Myslím, že opravdu velkou nevýhodou celého snímku je existence "tuctovýho" seroše Narcos, sledující činy syčáka Escobara detailněji, který je samozřejmě o několik tříd lepší a propracovanější. Ovšem to porovnání není úplně fér, protože Loving Pablo jakožto film má pouze omezenou stopáž, navíc je to adaptace knihy Virginie Vallejo, na kterou se příběh z velké části zaměřuje. Tudíž říct, že Narcos jsou lepší, možná je pravdivé, ale ne úplně spravedlivé. Celkově lze však říct, že film to sice není špatný, ale tak nějak nedokáže pořádně chytnout ani zaujmout. V určitých chvílích to šlape bezvadně, ale ty chvíle jsou někdy protkané hluchými a občas nezajímavými scénami, až si člověk říká, že by si ty Narcos vlastně mohl pustit znovu. Natočený je to ale slušně, plus manželské duo Bardem a Cruz, kteří u mě oba trochu klesli kvůli jejich negativnímu postoji vůči Izraeli, je herecky fakt znamenitý. Hlavně ten Bardem je uspokojivě odpudivej. Lepší 3* ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Escobar nashromáždil takové bohatství, že jej v roce 1989 zařadil časopis Forbes na sedmé místo v žebříčku nejbohatších lidí planety. (krubi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2017 na Benátském FF. (Varan)

Reklama

Reklama