Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer 1
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (137)

nonick1 

všechny recenze uživatele

První sérii neblaze poznamenal jednak kolosální castingový přešlap (obtloustlý agent DEA Camarena aka Kiki, kterého hraje Michael Peňa, má asi tolik charizmatu jako Erbenův Váleček, blahé paměti), dále nevýrazné herecké výkony několika desítek nových postav a pak také řada nelogických scénáristických lapsů, nad kterými divák může jen kroutit hlavou (do očí bijící je společný zásah s armádou, při kterém agenti DEA zmateně pobíhají sem tam v křížové palbě oblečeni stejně jako Mexikánci, proti kterým armáda zasahuje, pouze s pistolemi a navíc bez neprůstřelných vest(?), o postupném zabití dvou vlivných gaunerů bez jakýchkoliv důsledků či odplaty nemluvě. Ve druhé řadě se však s příchodem nového agenta DEA s hodně neortodoxním přístupem k vyšetřování série k-o-n-e-č-n-ě pohne žádoucím směrem: přibývá akce, napětí, zápletek i nečekaných zvratů, a tak z původně zamýšlených tří jsou to nakonec čtyři hvězdy. On-line update: poslední tři díly jsou takový mazec, že je to opět na plnou palbu. ()

Ivo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová série jako by už trochu ztrácela tu beznadějnou ďábelskou brutalitu a spád sérií předchozích a až příliš často sklouzávala do zdlouhavých a (zvrhle) rutinních konverzaček zpestřených občasnými "cool" dějepisnými ponaučeními a nějakým tím příležitostným pif paf. Výběr hlavních hrdinů nebyl možná úplně nejšťastnější - hlavní padouch po většinu času vypadal trochu jako vyplašený František Filipovský (který ze začátku ani nenaspořil na pár bodyguardů) a chudák agent Kikina připomínal spíše nějakého dobrosrdečného indického strýčka z rodinné pohádky. Trošku se to rozeběhlo v posledních dvou dílech, ale vítr do plachet už úplně nedohnalo. Holt Moula je Moula a když se tam v jednu chvíli na moment nečekaně objevil, hned to trošku nabralo temné grády ... Dost nesnesitelné bylo to nepřetržité hulení každé z postav mužských i ženských - chvílemi jsem měl pocit že ten kouř mi prolézá už i z monitoru :) Šokující reflexí smutné a stěží uvěřitelné zvrácenosti části naší civilizace tohle všechno však bohužel zůstává... Jihoameričtí divoši jsou opravdu hodně šílení. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová destinace, úplně nové herecké tváře, nový podtitul. Na nejnovější přírůstek do rodiny Narcos se sosutředila veliká pozornost, zaznamenal jsem, že mnoho kritiků zprvu usuzovalo, že to na své starší úspěšné bratříčky (tím myslím samozřejmě první tři série) mít nebude a ta špetka dokonalosti tomu jednoduše bude chybět. Malinko možná chápu, co tím mysleli, ale suma sumárum, Narcos Mexico je prvotřídní počin s jen málo kosmetickými nedostatky. Tím nejdůležitějším atributem jednoznačně bylo sehnat charismatického herce, jenž by dokázal unést celý seriál a diváci by si jeho počínání na obrazovce užívali plnými doušky. Zpočátku jsem sice choval k Diegu Lunovi a jeho postavě menší pochyby a k spekticismu tudíž chyběl doopravdy malý kousek, ale jak čas plynul, tak jsem pochopil jeho osobnost. Na Pabla sice nemá, ale kdo z ostatních taky, že ? Trochu mě zarazilo, že příběh se rozjížděl docela pomalým tempem, ale ke konci to nabralo slušné otáčky, kde o přestřelky a příběhové zvraty nebylo nuze. Skvělý soundtrack, výborné vygradování, natěšenost na druhou sérii zde tudíž panuje. Teď si asi říkáte:,, Tak proč tomu ten ignorant napálil jen čtyři hvězdy?" Chyběla mi zde lepší a propracovanější postava na druhé strany barikády, postava agenta Peňy totiž "Kikiho" převálcovala na plné čáře. Za mě dávám 84 % ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Laťka je stále na vrcholu. Námět není už tak atraktivní jako u Escobara (to už ale nebude žádný námět z prostředí narcos), ale stále je to precizní, realistické a co alespoň dokážu posoudit, tak faktograficky správné. Mám tušení, že mexická série bude mít vzestupnou tendenci (na rozdíl od té Kolumbijské). Tedy těším se na další… ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Více než důstojné pokračování narkojízdy Netflixu. Potěší občasné mihnutí postav z Kolumbie a nová krev taky představila velice slušné herce. Příběhově to možná není taková divočina, ale jde zde spíše o osobní rozbroje a msty. Felix je pěkně bezcitný parchant, ale dobře mu to myslí, to jsem úplně docenil až v úplně poslední scéně. 4,5* ()

Galerie (301)

Zajímavosti (46)

  • Na konci epizody hraje píseň „The Way I Lose My Mind“ od Carla Smitha. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje ve 39. minutě, je „54-46 Was My Number“ od Toots & The Maytals. Ve 44. minutě hraje „Chey Chey Kule“ od Eugene Wilde. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje ve 14. minutě, je „Hasta Que Amanezca“ od Joana Sebastiana. V 18. minutě hraje „I Can Dream About You“ od Dana Hartmana. Ve 22. minutě hraje „Let The Dollars Circulate“ od Billy Paula. V 35. minutě hraje „Meshkalina“ od Traffic Sound. (Duoscop)

Reklama

Reklama