Reklama

Reklama

Deštivý den v New Yorku

  • USA A Rainy Day in New York (více)
Trailer 1

Komedie Woodyho Allena vypráví příběh vysokoškoláků Gatsbyho (Timothée Chalamet) a Ashleigh (Elle Fanning), jejichž společný prosluněný víkend v New Yorku rozhodně nepůjde podle plánu. Dešťové kapky jim připraví nečekaná setkání a komická dobrodružství... Ashleigh dostane za úkol udělat na Manhattanu pro školní noviny rozhovor se slavným filmovým režisérem Rolandem Pollardem (Liev Schreiber). Její přítel a spolužák Gatsby, který miluje stará zákoutí New Yorku, by rád Ashleigh vzal na oblíbená místa svého rodného města. Gatsbyho plány se bortí, když Pollard jeho dívku pozve podívat se na natáčení filmu. Ashleigh se setkává se scenáristou Tedem Davidoffem (Jude Law) i filmovou hvězdou Fraciscem Vegou (Diego Luna). Je velkým světem naprosto okouzlená. Gatsby tedy neplánovaně tráví den s Chan (Selena Gomez), vtipnou a uštěpačnou sestrou své bývalé přítelkyně. Oba zjišťují, že možná nejdůležitější je najít v životě tu správnou osobu... (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (256)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Amatérskost všech "production values" a hereckých výkonů mi ze začátku filmu připomněla legendární film The Room. Woody už těžce nestíhá a měl by se už na to vykašlat (už už se zdálo, že ho aféra #metoo dostihla a tohle bude jeho poslední film, ale podle imdb zas nějakou rychlokvašku točí:( ). Naštěstí se později ve filmu odehrálo pár vtipných momentů, které dokazují, že Woody ještě nezesenilněl docela, ale stále je to slabý odvar v porovnání s jeho slavnou minulostí. I tak zvyšuji na dvě hvězdy. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Neúnavný filmový vypravěč Woody Allen s úžasným smyslem pro poetiku, umírněnost a komický detail se nám snaží představit New York v celé jeho kráse, přitažlivosti, nahotě i zkaženosti skrze čerstvě zaláskovanou dvojici plnou ideálů. Mladý pár však doplácí na svou citovou nezralost. Woody Allen tímto snímkem opět dokazuje, že patří k mistrům dialogu a mnohovrstevných příběhů. (75%) ()

Reklama

anniehall 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád Woodyho typický rukopis a nevadí mu, že se kadence Mistrova ostrovtipu zpomalila, užije si určitě i Deštivý den v NY. Hlavním hrdinou je, jak je poslední dobou zvykem, Woodyho mladistvé, intelektuální a trochu ušaté alter ego, které si během jednoho pošmourného dne v New Yorku uvědomí, že vše nemusí být tak, jak to vypadá. Skvěli herci, nostalgická hudba a pěkná retro atmosféra. Komu je tohle málo, nechť si odečte ještě jednu hvězdu. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Po rokoch opäť správne vybalansovane neurotický Woody, ktorý dokázal zo všetkých dôležitých postáv vytiahnuť to zaujimavé a herecky neopozerané. Dokonca i Timothée hrá úplne inak a to už som ho začal podozrievať, že sa bude opakovať v každom novom filme. A Elle je tak roztomilo priblbá, že som nevedel, či postavuje karikaturuje alebo si ju jednoducho vychutnáva od A do Z. Nostalgickě. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Proč jsou sakra starší muži pro ženy tak přitažliví? Ježiši, vždyť jsou zchátralí! Co je sexy na ztrátě krátkodobé paměti?! Nikdy nechci zestárnout! Samozřejmě, se svým kouřením budu ve 40 plivat krev.“ Po Kole zázraků jsem doufal, že se Woody vrátí ke komedii. Což udělal, tahle je „šmrcnutá“ i romantikou. A přestože to byl typický Allen, jeho přísady byly o něco slabší než obvykle. Chybělo mi víc trefných životních postřehů, hlášek a povedených dialogových výměn. A víc, než hlavnímu hrdinovi, jsem rozuměl jeho bratrovi (také bych měl s „jistými věcmi“ problém, kdybych zaslechl smích jeho snoubenky). Ale (nejen) povahově mě nejvíc bavila Chan, s jejímž nástupem přišlo i nějaké to jiskření (Selena Gomez jako herecky nejzajímavější?! Čeho všeho já se ještě nedožiju…). Konec byl příjemný, ale přesto u mě převládá trochu zklamání, proto jen slabší 3*. „Ty a můj nejlepší kamarád. Takové klišé. Nemůžu tomu uvěřit!“ - „Nezanevři na Larryho. Zbožňuje tě. Vidí se v tobě.“ - „Já vím, používá mou vodu po holení…a mou manželku!“ ()

Galerie (323)

Zajímavosti (9)

  • Po prepuknutí sexuálneho škandálu v októbri 2017 herec Griffin Newman prostredníctvom Twitteru oznámil, že ľutuje účinkovanie vo filme a v budúcnosti už nebude s Allenom spolupracovať. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Madisone (New Jersey, USA) od 11. septembra do 23. októbra 2017. (Arsenal83)

Související novinky

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

18.09.2022

Pro fanoušky legendárního herce, scenáristy a režiséra Woodyho Allena přichází smutná zpráva, oblíbený a oceňovaný filmař se totiž po více než sedmdesáti letech u filmu rozhodl pro odchod do důchodu,… (více)

Woody Allen přestává točit

Woody Allen přestává točit

29.08.2018

Legendární režisér Woody Allen (Půlnoc v Paříži, Annie Hallová) si poprvé za desítky let bere pauzu od natáčení. Doteď se režisérovi dařilo přicházet s novým filmem každý rok, to se teď ale zřejmě… (více)

Reklama

Reklama