Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král komedie Eddie Murphy se v tomto zábavném filmu stává zhýčkaným a sebevědomým africkým princem, který přichází do Ameriky, aby si tu našel nevěstu. V doprovodu svého přítele (Arsenio Hall) si Murphy záhy najde práci, byt a nové prátele i nepřátele a samozřejmě se dostane do spousty malérů. Murphy i Hall jsou ve svých rolích skvělí a rozhodně by Vám už kvůli nim tahle komedie neměla uniknout! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (440)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $39miliónovTržby USA $128,152,301Tržby Celosvetovo $288,752,301║ To je až neskutočné aké pohodové filmy mal Eddie Murphy v 80.rokov, hlavne neotravné, kdež to v 90.rokoch to už išlo do ráznej priemernosti a v novom tisícročí to je úplná nezáživná katastrofa... no ale k filmu Cesta do Ameriky sa vždy rád vrátim a bohato na scénkach pobavím. /85%/ ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

80. roky boli pre Edieho Murphy rokmi, kedy nakrúcal jednu skvelú komédiu za druhou. Pre mňa je Cesta do Ameriky jedna z najvydarenejších komédii s Murphyom. Naozaj sa smejem, aj keď film vidím desiaty, dvanásty raz, stále ma to veľmi baví. Proste sa ten humor vydaril na plnej čiare a všetci herci sú sympatickí, aj keď sú to samí černosi :-) /85%/ ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Našťastie to už skoro nechodí v TV, takže si človek nedokáže urobiť objektívny pohľad na to, čo ho bavilo v 15-tich rokoch. Asi preto také vysoké tunajšie hodnotenie. Niektoré vydarené fóry som si na rozdiel od väčšiny murphyovín zapamätal aj po rokoch, opätovné pozretie na výške hodnotenia ale nič nezmenilo.... ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Vtipný je ten kontrast v životní úrovni, když přijedou šokovaní bohatí Afričani do amerického ghetta i narážka na Záměnu v podobě bezdomovců z výše jmenovaného filmu. Jeden z nejlepších snímků Eddie Murphyho i mimořádně produktivního režiséra Johna Landise a zároveň počin, kde snad nehraje jediný běloch. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie ze starých časů Eddieho Murphyho. Eddie zde hraje prince jedné africké země, který se nesmířil s nevěstou vybranou rodiči, ale odjel do Ameriky aby si našel svoji lásku. Spousta skvělých vtípků, již tehdá narážky na copyright (McDowell vs McDonald), spousta skvělých herců (např. malé roličky Cuby Goodinga, Jr. a Samuela L. Jacksona), vazbý na předchozí Murhypho filmy (Záměna). Prostě hodně vydařená komedie... ()

Galerie (110)

Zajímavosti (25)

  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna krátká scéna. (griph)
  • Název země Zamunda byl převzat z výstupu legendárního komika Richarda Pryora, který tak označoval fiktivní africký kmen. (NIRO)

Související novinky

Cesta do Ameriky 2 míří na VOD

Cesta do Ameriky 2 míří na VOD

14.10.2020

Peníze na dřevo jsou peníze na dřevo. Zhruba tak se dá shrnout rozhodnutí producentů pokračování Cesty do Ameriky vynechat klasickou kinodistribuci a prodat snímek streamovací službě Amazon. Nový… (více)

Eddie Murphy se znovu vydá do Ameriky

Eddie Murphy se znovu vydá do Ameriky

13.01.2019

Kariéra Eddieho Murphyho (Dr. Dolittle, Norbit) nestojí v poslední letech za řeč, není tedy divu, že již nějakou dobu usiluje o návrat k jedné ze svých nejslavnějších rolí. Chce totiž natočit… (více)

Famufest otevře brány do pekla

Famufest otevře brány do pekla

13.11.2017

Film o vyrůstání ve vietnamské komunitě, cesta dvou ukrajinských uprchlíků za svobodou nebo experimentální pohled na socialistickou architekturu, to vše a dalších více než 120 filmů nabídne 34.… (více)

Reklama

Reklama