Reklama

Reklama

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak zas rusákům ukradli atomovku... a zas hrdinní amíci, tentokrát v podání charismatického dua George Clooney a Nicole Kidman, zachraňují svět eliminací teroristické hrozby. Ještěže je máme, spasitele všeho lidstva (sem patří otrávený úšklebek a oči v sloup:-)). Zajímavý začátek, poměrně nudný, ukecaný průběh, který snad měl navodit pocit realističnosti, a naprosto nepřekvapivý klišoidní konec. Akční thriller na jedno podívání, nenadchne ani neurazí. 58% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Na Peacemakerovi jsem byl v devadesátkách v kině v očekávání další Operace Zlomený šíp, tj. efektní honičky za ukradenou atomovkou. Odcházel jsem tehdy zklamán a od té doby to hejtil jako nemastnou neslanou nudu. Až teď jsem na to kouknul znovu a musím trochu přehodnotit. Ne, pořád to není akční jízda, ve které plakátový hrdina honí plakátového padoucha - tohle má blíž spíš k politickým thrillerům s Jackem Ryanem - ale nechybí tomu spád, akce je vlastně docela dost a do toho pěkně burácí Zimmerova hudba. Bohužel Clooney (po Od soumraku do úsvitu opět za ostrého hocha) a křehká brunetka Kidman to nezvládají adekvátně táhnout, na seriózní politický thriller tu hrdinové nějak moc často zpomaleně uskakují před explozemi a digi exploze tahají za oči. Na režisérce je zajímavé, jak dvakrát po sobě zvládla natočit méně atraktivní verzi dobového trháku - poté, co Peacemaker prohrál s Operací, její Drtivý dopad drtivě dopadl vedle Armageddonu. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Film svědčící o tom, že tvůrci si toho o tom, o čem točí, moc nezjišťovali (co chcete, natočila to ženská :)) a filmu tak notně chybí logika. Ani v Rusku ostraha jaderných hlavic jen tak nezaspí, když rozházíte plutonium z rozbušky po New Yorku, moc dobře vám z toho nebude, v Rakousku asi neni policie atd. Veselé... ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Zlatý devadesátý - padouchům ještě chybí turbany, mají pořádně ostrý "r" a pocházejí z Uralu. Amíci bezúhonně střílí a likvidují po celém světě (to vlastně platí stále :-) a ve finále zachrání přinejmenším Ameriku ale spíš celý svět. Clooney je fajn, Nicol to sluší a škatulka solidního oldschool thrilleru je vyplněna. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem na tento kousek zapomněla, přitom jsem ho viděla už několikrát. Je to správný akční film se vším všudy. Kdysi se mi to moc líbilo, dnes s odstupem času ubírám jednu hvězdičku za to, jak je ve zvyku v amerických filmech hlavního hrdinu stavět do světla neohroženého, nesmrtelného, málem nezranitelného supermana. Nicole to ale ve filmu opět sluší i když nenamalovaná, je prostě perfektní. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (23)

  • Americké bojové vrtulníky, se kterými komando pronásleduje náklaďák s hlavicemi, jsou typ Eurocopter AS565 Panther. Tento typ nikdy nebyl zařazen ve výzbroji amerického letectva. (Foxhound#1)
  • Scény odohrávajúce sa vo Viedni sa natáčali v Bratislave pred Primaciálnym palácom a v uliciach Bratislavy. (andykovac)
  • Parní lokomotiva byla zapůjčena ze sbírek Múzejno-dokumentačného centra ŽSR v Bratislavě. (hippyman)

Reklama

Reklama