Reklama

Reklama

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Preplácané akčné pole nudizmu. Tradične nelogické chovanie postáv, najmä vzhľadom k prioritám, ktoré ich postihujú a jak na ne dotyční reagujú. Nevierohodné a smiešne kaskadérizmy v každej minúte. Slabé resp. dosť nevýrazné výkony celebritných hviezd, medzi ktoré sme sa (čiastočne) a s nadšením "pripojili" i my Slováci. Veď je to predsa super, nehľadiac v akom kvalitatívnom pudingu sme účastníkmi. A je zaujímavé, ako sa tieto atribúty, ktoré som vyššie spomínal ako kritickú nôtu, v žánrových pravidlách často vyskytujú. Ako nejaká rakovina. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak zas rusákům ukradli atomovku... a zas hrdinní amíci, tentokrát v podání charismatického dua George Clooney a Nicole Kidman, zachraňují svět eliminací teroristické hrozby. Ještěže je máme, spasitele všeho lidstva (sem patří otrávený úšklebek a oči v sloup:-)). Zajímavý začátek, poměrně nudný, ukecaný průběh, který snad měl navodit pocit realističnosti, a naprosto nepřekvapivý klišoidní konec. Akční thriller na jedno podívání, nenadchne ani neurazí. 58% ()

Reklama

Haymar 

všechny recenze uživatele

Nenáročná spy-akce, které nechybí jak působivé akční scény, napětí, spád i charizmatické duo klaďas/záporák (výborný Iures a ještě lepší Clooney, který svou sekundantku Kidmanovou válcuje na plné čáře). Nechybí však ani typická scénáristická infantilita - předvídatelný děj a spousta klišé. Škoda, že si film neudržel onu zajímavou - bondovskou atmosféru z první poloviny. Kolem a kolem je to pořád lehký nadprůměr a díky Clooneymu přimhouřím oko ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Kdybych byla větší fanda na Bratislavu, tak si tenhle film dokážu užít mnohem víc. Takhle je to jen hloupoučký hollywoodský filmeček, který dozdobuje nefunkční dvojice Clooney / Kidman. Clooney hraje tu svou klasiku, která ho proslavila, Kidmanka jen odlišuje svou roli alabastrovou pletí a novým tmavohnědým sestřihem, ale jinak se oba filmem pronudí, stejně jako diváci. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když svěříte akční film ženě, převážně televizní režisérce, tak také musíte počítat s tím, že film nestrhne tak, jak by měl. A to Mimi Leder režírovala ještě poměrně zdatně. Scénář byl jen průměr a nešlo z něj vymáčknout něco navíc. Když se do hlavních rolích angažují George Clooney a Nicole Kidman, nemusí to vždy stoprocentně vyjít. Něco se na filmu podařilo a něco už méně. Vadilo mně, že vážně míněný film velmi často působil jako parodie na špionážní filmy. To byl asi nejrušivější element, ale stejně bych s hodnocením zůstal u méně záživného průměru. 50% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (23)

  • Parní lokomotiva byla zapůjčena ze sbírek Múzejno-dokumentačného centra ŽSR v Bratislavě. (hippyman)
  • Ruští vojáci na základně, ze které vlak odjíždí, mají východoněmecké přilby. (smachj)

Reklama

Reklama