Reklama

Reklama

Tygr a drak

  • Tchaj-wan Wo hu cang long (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Válečníci, kteří se naučí zacházet se zbraněmi od mnichů z Vudanovy hory, jsou prakticky neporazitelní; jejich podivuhodných schopností si široko daleko všichni váží a mají z nich strach. Ale Li už by chtěl s věčným válčením přestat, a proto svůj slavný meč, Zelený osud, někomu daruje. Meč je ovšem uloupen a Li je přesvědčen, že je jeho svatou povinností zabránit tomu, aby proslulá zbraň padla do nepovolaných rukou. Nezbývá tedy, než aby se v doprovodu své společnice, tělesné strážkyně Shu Lien, vydal po stopách lupiče... (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (536)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nádherná, nádherná a ještě jednou nádherná, vizuální stránka filmu je nádherná, proto ty kdo by to snad ještě nevěděl. Kvalitně zpracovaný příběh s osudy hlavních hrdinů má největší sílu na svém konci, bohužel občas mě ve filmu přišla hluší místa, jako kyby si Ang Lee vybíral oddechovou pasáž a mohl zase oslnit. On i soundtrack k tomuto filmu bude pro uši hotová prémie. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Bol som pochopiteľne zvedavý na film, ktorému akademici nadelili štyroch Oscarov, aj keď som tušil, že tento mix bojových umení a leteckého dňa bude pre mňa ťažko stráviteľný. Nesklamal som sa. Dokázal som to síce dopozerať bez použitia rýchloposunu, ale k uvedeným žánrom (dobrodružný/dráma/akčný/fantasy) by mal byť pridaný aj bábkový. Herci poletujúci na zle maskovaných drôtikoch a naivné dialógy najlepšie zodpovedajú bábkovým filmom. Tri hviezdičky sú preto viac výrazom mojej zhovievavosti, ako mojim ocenením reálnej hodnoty tohto čudného filmu. ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem mám jeden základní problém, dřív než tygr a drak jsem totiž viděl hrdinu a ve srovní s ním tygr a drak mocně pokulhává. vizuální stylizace není zdaleka tak působivá, film je místy značně nudný a hlavně si moc nelíbil celý scénář, obvzlášť ten závěr. pokud chcete vidět asijsskou mystickou vizuální bombu puste si raději skvělého HRDINU. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Technicky strhující a výpravná romance, která pro mne nemá ty správné atributy. Východní prostředí a silně "nestandartní prvky" jsou sice ohromující svou neobvyklostí, na stranu druhou působí někdy až příliš "poeticky" ve snaze ukázat směr kam se mají ubírat ovace a Oscary. Osobité dílo, ale rozhodně ne v elitní společnosti nejlepších. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vynikajúco natočený snímok, s prekrásnou hudbou a clivým, milostným príbehom, plným nehy, túžby, vernosti ale aj sebeckosti, namyslenosti a pomsty. Výborné fantasy motívy (minimálne to lietanie, už len krídla chýbali :D) sa tu vynímajú na pozadí perfektnej kamery a farebného filtra. Dejová linka je dostatočne pútavá, ale tiež sú tu miesta, ktoré ma trocha iritovali. Minimálne to dievča by si zaslúžilo dostať pár výchovných na holú riť :). Koniec sa snažil ešte viac pritlačiť na pílu a podniknúť priamy útok na moju sentimentalitu. Ale ustál som to, emocionálny náboj tu zase nebol nejak zvlášť veľký, čakal som niečo silnejšie. Celkový dojem je však pozitívny, slušná filmarina. 80/100 ()

Galerie (76)

Zajímavosti (27)

  • Podle dokumentů, které na začátku filmu ukazuje postava Yu Shu Lien (Michelle Yeoh) strážím, se děj odehrává v roce 1778, v červnu nebo červenci. (Morien)

Související novinky

Letní filmovou školu odstartuje Bod obnovy

Letní filmovou školu odstartuje Bod obnovy

17.07.2023

Letní filmovou školu slavnostně zahájí v sobotu 29. července na české poměry nadstandardní žánrový snímek Bod obnovy. „Přesně po 60 letech (!!!) od premiéry legendární Ikarie XB1 se česká… (více)

Donnie Yen v pokračování Tygra a draka

Donnie Yen v pokračování Tygra a draka

18.05.2013

Weinsteini to myslí vážně, ačkoli jejich plány se trochu změnily. Natáčení dvojky oscarového hitu, kterým Ang Lee redefinoval pohled na kung-fu filmy, mělo původně startovat právě v těchto dnech.… (více)

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Ang Lee převezme Fincherovu Kleopatru

Ang Lee převezme Fincherovu Kleopatru

26.08.2012

Možná. Projekt Cleopatra, ve kterém by si Angelina Jolie měla zahrát výrazně realističtější pojetí legendární egyptské vládkyně (spíš než jako svůdkyně bude vykreslena jako šikovná politička a… (více)

Reklama

Reklama