Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mark Hogancamp (Steve Carell) sa stane svedkom a obeťou brutálneho prepadnutia, pri ktorom utrpí ťažké poranenia hlavy a stratí pamäť. Zdá sa, že Markov zdravotný stav je nevyliečiteľný a spomienky na minulosť navždy stratené. Podlieha paranoji a nedokáže komunikovať s okolitým svetom. Pri zúfalom pokuse nájsť vnútornú rovnováhu či vlastnú minulosť, začne si intuitívne vytvárať nový svet a v ňom alternatívny život. V dome a na záhrade si postaví podivné zmenšené mesto Marwen a zabýva ho bábkami, medzi ktorými je aj on sám – Mark ako hlavný hrdina. A je to hrdina bez hraníc, ktorý sa v ničom neobmedzuje. Osud ho pripravil o spomienky, ale nie o fantáziu. (TV JOJ)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (80)

salalala 

všechny recenze uživatele

Není se co divit, že Welcome to Marwen brutálně propadl a dosud ho zná jen málo diváků. Robert Zemeckis zase jednou potvrdil pověst vizionáře, který je ale schopen trávit několik let života slepými uličkami. Musí se nechat, že atmosféru film má a vizuálně vypadá vskutku dobře a ona kombinace loutek a reálného herectví má něco do sebe a akce je navíc zvládnutá velmi dobře. Nelze se ale ubránit dojmu, že celý příběh je vhodný spíš na dokument, protože jinak ztrácí trochu kouzlo. Emoce tu moc nefungují a onen titulní konflikt není až tak působivý, jak by asi měl být, i proto pak samotný závěr vyšumí. Poměrně dost tu chybí vysvětlení toho, proč má hlavní postava úchylku na ženskou obuv a celý snímek pomalu plyne, aniž by nabídl cokoliv extrémně zajímavého. Steve Carell v hlavní roli je výborný, i když leckdy nemá co hrát, zoufale mu ale chybí nějaký protihráč, protože nikdo tak výrazný už tu není. Welcome to Marwen je hodně zvláštní snímek, který je dost času nudný a ve výsledku působí dost rozpačitě. 50 % ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto dielo som si okamžite zamiloval. Tie prechody z animácie do reálneho sveta sú božské. V tomto filme nájdete kombináciu hraného a animovaného bábkového stvárnenia. Musím povedať, že príbeh hlavného hrdinu celkom strká do pozadia fiktívny a strhujúci príbeh bábkových bábik. Bol by som určite radšej, keby tieto príbehy boli oddelené každý v samostatnom celovečernom filme, pretože obaja príbehy si zaslúžia pozornosť. Veľmi podarení film inšpirovaný skutočným životom, ktorý približuje skvelým spôsobom útrapy duševnej choroby. Rozhodne to stojí za zhliadnutie. Plusy - animácie a animačné efekty, spojenie bábok a reálnych tvárí, čo je jedinečné, dobrý herecký výkon Steva Carella a dobrá réžia. Jeden z najlepších filmov roku 2018. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Režijně se Zemeckis opět blýskl svou hravou, vytříbenou řemeslnou jistotou (tradičně podpořenou výborným Silvestriho soundtrackem), ovšem příběhově i emočně tak trochu mlátil prázdnou slámu. Brakové fantazírování v loutkovém Marwenu totiž nezaujalo o mnoho víc, než nelehké, bohužel značně předpovídatelné vyrovná(vá)ní se s úzkostí (a závislostí na lécích - velké twistové odhalení, které ovšem divák prokoukne dávno dopředu) brutálním přepadením traumatizovaného umělce, jehož neutěšený stav a únik od reality odráželo. Ani Carellův soustředěný výkon srdce neotevřel. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zemeckis vždycky rád zkoušel nové věci, ale tentokrát totálně narazil. Film takřka nikdo v kinech neviděl, a na VOD to nebude o moc lepší. Ani se mi k tomu nechtělo psát komentář. Přitom to tak špatné není a Carella mám rád, Welcome to Marwen se mi ovšem do vkusu příliš netrefilo. A otázka, zda-li vůbec někomu...6/10 ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Chápu, proč to tak šíleně propadlo (průsečík řešených témat nemá prakticky žádnou cílovku), ale vlastně mě to v kontextu režisérova MO docela mrzí, protože tomu nelze upřít upřímné autobiografické prvky a tím pádem vlastně přiznání vlastní zranitelnosti u kdysi jedné z nejmocnějších osob v Hollywoodu. Jakkoli se jedná o příběh dle skutečné události. Zemeckis, stejně jako Hogancamp, také není kdovíjak schopný odlišit realitu od fikce. Jeho digitální hřbitovy prázdných tváří, se kterými se snažil vytvořit hřejivou vánoční atmosféru jsou vlastně stejně bizarním projektem jako Markův Marwencol. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (8)

  • Pro inspiraci k filmu posloužil oceňovaný a strhující dokument Marwencol z roku 2010, jehož režisér Jeff Malmberg se stal součástí filmu Vítejte v Marwenu jako výkonný producent. (Jamal)
  • Stroj času je výrazne inšpirovaný DeLoreanom z filmovej trilógie Návrat do budúcnosti, ktorú tiež režíroval Robert Zemeckis. (mijec)
  • Stroj času má podle požadavku umět odletět 15 milionů světelných let. Jenže světelný rok je jednotka vzdálenosti, tedy by nešlo o stroj času. (jujec)

Reklama

Reklama