Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lenka Vlasáková hraje v romantické komedii Jak se zbavit nevěsty moderní dynamickou ženu Evu, která vlastní cukrárnu, stará se o syna a musí krotit svou rázovitou maminku v podání Jany Švandové. S bývalým manželem s tváří Davida Matáska má skvělý vztah a jak, říká její kamarádka „nebyli byste první, co se rozvedli a zase dali dohromady". A pak se málem políbí a následuje pozvání na drahou večeři při svíčkách, kde se Honza konečně vyjádří. Opravdu se znovu zamiloval a přemýšlí o svatbě . . . . . s někým jiným! S krásnou, sympatickou a chytrou klavíristkou Lindou! A ještě chtějí upéct svatební dort. To je něco pro svéráznou Evinu maminku. Nikdy nevzdává, vždy si ví rady a zničit cizí svatbu je ta správná výzva. S bojovnou maminkou v zádech jede Eva na společný výlet se šťastnými snoubenci. A do toho rodinná regata, závod, bratrský souboj o místo přednosty zubařské kliniky, zlovolná švagrová a jeden potrhlý operní pěvec. Třešničkou na zábavném dortu je pak fotbalový trenér v podání Matěje Rupperta. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (204)

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si myslel, že by se mi film mohl i líbit, pak ale přišla zlomová scéna,v níž Eva s Honzou nostalgicky vzpomínají na časy minulé. Tyhle dialogy, ve kterých si postavy detailně sdělují, jak co proběhlo, mi vždycky připadaly jako rozhlasová hra ve filmu, ale když už je scénárista zoufalec, co mu zbývá, že? Od tohoto momentu šel příběh k zemi v sestupné spirále, aby v závěru přešel do kolmého pádu. Herecké výkony mě příliš neoslnily, scénář byl chabý a dortová bitva zabila veškerou moji snahu o lepší hodnocení. Takový amatérismus jsem už dlouho neviděl. ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

To byl zase jednou "filmový" zážitek. Ani nevím, kde začít. Jelikož je tento snímek české produkce a stopáž má pouhých 85 minut, měl jsem zhruba představu o výsledné "kvalitě". To jsem však netušil, že 15 minut spolknou titulky (úvodní a závěrečné) a zbylých 70 je jedna velká blbost. Příběhově ani dějově není co řešit. Postav sice není moc, zápletka je jednoduchá, ale rozuzlení naprosto neuvěřitelné a to v nedobrém slova smyslu. Kromě plochých hereckých výkonů se tak jedná spíše o přehlídku product placementu a rozpočtu (lodě, relativně luxusní auta apod.). Konec je pak kategorie sama pro sebe, kterou ani nehodlám komentovat. Finální hodnocení: Jednu hvězdu za pár dobrých hlášek z úst Matyáše Bystroňe. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Uh. Asi nejsem rozvedená mamka kolem padesátky abych se mohl s lahvinkou vína u filmu zajíkat blahem nad tou romatikou. Po pravdě bylo to úděsné. Matásek jak tak koukám po angažmá v TV seriálech stále hledá ono dno, kam až může herec klesnout. U Plesla účast v tomto ,,filmu'' nechápu. Ostatní nasazení bylo tak nějak odpovídající kvalitě filmu až na ony dvě opravdu nesympatické dětské hvězdy ... Pokud mohla první půlka trochu zaujmout, pak druhá je neskutečná trapárna končící spárováním všeho co mělo ruce a nohy až si divák připadá jak na arše Noemově. Vrcholem všeho strašného byla bitka s polystyrenovými dorty (pokud šlo o jinou poly sloučeninu tak pardon, omlouvám se chemikům)... A tak jediný kdo ve filmu jakž takž trochu opravdovsky hrál, byl maestro Polášek. Ne, toto nebylo ani romantické, ani komedie.... Další slepá ulička českého filmu zmapována... Jedna osmička vpravo dole bez anestezie. * ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Snaží se to být českou variací na Svatbu mého nejlepšího přítele, a kdyby se to bývalo povedlo, tak s tím nebudu mít problém, ale ve výsledku je z toho jen takový luxusnější Kameňák. /Ten film má několik zásadních nedostatků. Tak především není téměř vůbec vtipný. Je tam pár momentů (asi tak dva nebo tři), kterým by se teoreticky dalo zasmát, kdyby si s nimi někdo dal tu práci a režijně je trochu ukočíroval, což se stejně nestalo. Jinak tvůrci zřejmě spoléhají na to, že po zbytek filmu postačí jako zdroj humoru konfrontace mezi sympatickou hlavní hrdinkou a její mladší a ve všech ohledech dokonalejší sokyní, ale ani z téhle komediálně vděčné situace se moc vtipu vytěžit nepodařilo./ Film naštěstí není dlouhý, ale když polovinu stopáže zabere expozice, tak je to problém. Takhle se celou první půlku těšíte, až tvůrci svedou hlavní postavy dohromady a konečně začne pořádná sranda. Jenomže když se to stane, děj nemá šanci se ani pořádně rozjet a už je konec (který je mimochodem pěkně odbytý). /Celý film se odehrává v takovém tom luxusním bezčasí, na které se my diváci hrozně rádi díváme, protože nemá vůbec nic společného s naší každodenní realitou. Nikdo (ani matka samoživitelka) tam neřeší finanční potíže, všichni jezdí v bavorácích nebo Mini Cooperech, důchodkyně létají do Indie za duchovním poznáním a všichni tam mají nějaké honosně znějící povolání (lékař na soukromé klinice, klavírní virtuoska)./ Lenku Vlasákovou mám ráda, ale tady ji vizážisti zohyzdili tak, že není pod tím nánosem make-upu a samoopalovacího krému skoro vůbec poznat./ Hudba je strašná. Zní to jako kompilace toho nejhoršího z Rosamundy Pilcherové a dokonale zabíjí veškerý pokus o vtip. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film působí jako zdlouhavý vtip, který nemá pointu. Lenka Vlasáková a spol. v něm ke všemu úplně zanikají. Vlastně jsem si říkal, k čemu se ten film chce dobrat. Postavy si vesměs diváka ničím nezískají, příběh, ve kterém se ocitly, je značně nedomrlý, režie tápe, jak má film uchopit. Marcel Bystroň, jak bývá jeho (ne)dobrým zvykem, se vytasil s šíleně plytkým náčrtem scénáře, z něhož nemohl vzniknout kvalitní film ani náhodou. Režisér Tomáš Svoboda slabě nápaditý scénář mohl jen pospojovat, ale nic víc. A občas jsou to hezké obrázky. Vrcholem filmu je zpomaleně natočená dortová bitva, která za hudebního doprovodu cover verze hitu Wild World interpretované Darou Rolins, už jen ukazuje, jak film zoufale rezignoval na kvalitní zápletku, zajímavé postavy, vtipné i dramatické prvky. A nějak se poslední dobou kupí české filmy, které mají společný prvek, jimž je nulová interakce s diváckými emocemi. Tenhle ideálně zapadne prachem nudy. Jen málo diváků bude mít zájem jej oprášit. 4/10 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Nová přítelkyně Honzy (David Matásek) ho jde v noci hledat do levé zadní kajuty lodi a najde ho tam se synem. Ráno (ve 46. minutě filmu) se ale Honza budí v přední kajutě (tzv. „v-lůžko“), aby vzápětí vylezl z té zadní. (Jarek572)
  • Natáčení filmu provázely i jisté nepříjemnosti. Andrea Kerestešová například skončila v nemocnici po těžké alergické reakci na vosí bodnutí. Následně byl převezen do nemocnice i osmiletý herec Matyáš Bystroň, který hrál hlavní roli. Ten zkolaboval přímo na place během natáčení na základní škole. Zvracel, dostal vysokou horečku a musel být převezen do nemocnice. [Zdroj: lifee.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama