Reklama

Reklama

Ve strhujícím thrilleru režiséra filmu Na život a na smrt hraje Mark Wahlberg agenta elitní jednotky CIA Jamese Silvu. S pomocí špičového supertajného týmu musí Silva dopravit „zásilku“ (Iko Uwais), která disponuje životně důležitými informacemi, na leteckou základnu dřív, než dorazí nepřítel. (Magic Box)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (264)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Selže diplomacie? Selže válka? Je čas volat Marky Marka! Přetechnologizované, chaoticky sestříhané, plné otřesného kamerového třesu a rétorických cvičení elitních agentů, kteří jsou sice plní hlubokých mouder, ale jako odstřelovači jdou do akce v modré flanelce. Zbayovatělý Berg je regulérní blázen, který to chvílemi musel dirigovat s tou Wahlbergovou žlutou gumičkou kolem krku. Chtěl jsem napsat, že mě překvapil vyvrcholením, kdy prapor posázený hvězdami nečekaně ušetřil svého výronu, jenže pak jsem zjistil, že má v plánu trilogii. Vsadím se, že na jejím konci budou na vlajce další bílé skvrny a nebudou to nové členské státy. Takhle to přece nemůže nechat.. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Peter Berg se po několika velkoprofilových akčních filmech, se kterými se více či méně úspěšně snažil prorazit, zkouší to stejné udělat v tísnivém thrilleru o špionáži a kontrašpionáži v současném světě. A pokud vám to zní trochu zastarale a s ohledem k jeho režijnímu stylu trochu bídně, pak nejste daleko od pravdy. Mnohdy nepřehledný a překombinovaný akční snímek, který má jedny z nejhorších dialogů (i v porovnání s žánrovou konkurencí z "videopůjčoven") a hereckých výkonů, které jen podtrhují, jak strašně umělohmotně celá tahle šaráda působí. Jasně, osobní souboje ve kterých se mihne Iko Uwais jsou vlastně docela fajn na nízkonákladovou řezničinu, to všechno okolo ale působí jako hodně ale opravdu hodně nastavovaná kaše poskládaná ze stereotypů a motivů, které obsazení téhle pecky prostě nemá šanci prodat (a to nemluvím jen o superdrsném Wahlbergovi a hodně blbě namaskovaném Malkovichovi, který ve filmu kromě pár věc v podstatě jen opakuje jednu repliku s minimem variace). Mám rád akční filmy, mám rád i ty které jsou v jádru tak trochu blbé a tak trochu mimo ale tohle je silné kafe i na mě. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Solidní a nekompromisní akční jízda, byť s hodně dlouhým rozjezdem. Když už to ale konečně po 45 minutách nabere ty správné otáčky, stojí to za to. Na své si přijdou bouchači i pistolníci a když Berg ukonejší publikum dodržováním všech klasických žánrových klišé, přihodí nečekaný twist, který to všechno okázale zbourá. Na jednu stranu je to fajn narušení zažitých schemat, na druhou stranu, co bych zapíral, mě tím Lea Carpenter pořádně naštvala. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sice natočil i uřvaný guláš Bitevní loď, když ale Peter Berg spojí síly s Markem Wahlbergem, pořádným zvukařem a solidním scénografem akčních scén, divák se musí zaradovat. Efektní je tahle dvojka i tentokrát, vše výše uvedené platí, ovšem kromě hlučné akce to chtělo pořádně dupnout i na střihačské duo. Sic Colby Parker Jr. s Bergem spolupracuje dlouhodobě, tentokrát se utrhl ze řetězu a střih akci svou chaotičností příliš neprospívá. O propracovaném scénáři nemůže být řeč, prostě se ztratilo cesium, které může ve výsledku způsobit radioaktivní zamoření rozmetáním radioaktivních látek klasickou výbušninou. Důležitým článkem úderného týmu je právě Wahlberg, ukecaný macho, ke kterému si divák obtížněji hledá cestu, navíc škoda, že je hbitý řezník Iko Uwais málo využitý. Berg bude nicméně vždy lepší specialista na pořádnou porci akce než na lidská dramata, což platí i tady. Nijak zvlášť nepřekvapí, sází na chlapácká gesta, solidní emoce a tentokrát i na hodně kontaktní a krvavou akci. Někomu to stačí. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Asi jsem od spolupráce Wahlberg - Berg čekal ještě o něco vydařenější snímek, i tak ale Mile 22 potěšila v mnoha ohledech, zejména pak fakt, že se tvůrci odhodlali na pořádně krvavé drama s ratingem R (což se dnes u akčních filmů moc často nevídá, neboť většina si bere za cílovou skupinu rodiny s dětmi). Překvapilo mě to, potěšilo mě to, ale uměl bych si představit, že by takových momentů mohlo být ve filmu více. Nebo méně chaotických. A to jsme se dostali k jednomu zásadnímu problému, kvůli kterému se film nikdy mezi špičku nevyšvihne. STŘIH. Teda nevím, koho to najali na střih, ale ten člověk to přehnal. Chvílemi to vypadalo, že z dění na obrazovce dostanu asi epileptický záchvat. Nechápu, že při scénách s Uwaisem proběhlo tak obrovské množství střihů, tam to nebylo ani potřeba. I přestřelky nepůsobily kontinuálně, divák se často ztrácel, kdo je padouch a kdo ten správný. Jinak příběh mě potěšil, závěrečný plot twist jsem neodhadl. Určitě někomu mohl přijít vynucený, ale já to ocenil. A Wahlberg zahrál náhodou dobře. Za mě dávám 74 % ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Písnička, která hraje na koncu filmu, je „Is You Ready“ od Migos. (Duoscop)

Reklama

Reklama