Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Schopnost utíkat nejrychleji ze všech na světě (na jakémkoliv světě, v němž se právě vyskytuje) by ježek Sonic bez mrknutí oka vyměnil za opravdového kamaráda. Ze svého lesního útočiště sice chodí navštěvovat dobráckého maloměstského šerifa Toma (James Marsden), ale ten se tak úplně nepočítá, protože si Sonica při jeho rychlosti ještě nestačil všimnout. A Sonic se snaží nezanechávat stopy své přítomnosti, protože ví, že by pak po něm šli. Kdo? Všichni! Jenže i ten nejopatrnější ježek může udělat malou chybu, kterou bylo v jeho případě dočasné vypnutí elektřiny v polovině Ameriky. Bezradná a znepokojená vláda na odhalení příčin kolosálního výpadku najme toho vůbec nejschopnějšího génia, lehounce šíleného Doktora Robotnika (Jim Carrey). A ten velmi brzy zavětří Sonicovu stopu. A Sonic rázem zjistí, že ani nejrychlejší nohy nemusí k úspěšnému útěku stačit, zvlášť když ztratil magické kroužky, které mu umožňovaly rychle cestovat mezi různými světy. Jediný, kdo zná jejich aktuální polohu, je jeho „kámoš“, šerif Tom, a ten se do záchrany mimozemského ježka před neúnavným a vynalézavým Doktorem Robotnikem zrovna nežene. Pak si však jako správný ochránce zákona uvědomí, že slabší je třeba bránit, a začnou se dít věci… (Cinemart)

(více)

Videa (7)

Trailer 7

Recenze (416)

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* se Sonicem jsem vyrůstal a proto není divu, že se ve mě ozvalo to skryté dítě, které se chce jít na tento film podívat. Dítě nakonec bylo spokojeno, protože je to dětinské a přímo pro něj dělané, ale jako dospělák jsem byl z příběhu zklamaný. Žádnou přidanou hodnotu jsem ve filmu nenašel a navíc ústřední herecká dvojice - šerif a jeho partnerka, byla herecky hodně slabá. Efekty jsou na standardně slušné úrovni, tak se dalo na to dívat, ale opakování nestojí za to a to stejné platí pro případné pokračování, kterému se svět nevyhne. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 3 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to snímek podle počítačové hry, které dopadají průměrně až podprůměrně, měl tenhle bláznivý a dost vymazlený film před ostatními hodně navrch. Pořád mu ale chyběl opravdu pořádný vodvaz, nebo nějaká scéna, která by víc brala dech. Užil jsem si Jimma Carreyho, kterého jsem dlouho nikde neviděl. 70%. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja vlastne ani nevim, jestli jsem cekal vic nebo ne, proste vcelku sviznej rodinnej film, kterej nicim neurazi, ale ani nenadchne a tak nejak neni duvod se na nej divat znovu. Pribehove samozrejme stupidni, ale s ohledem na hru to v ramci mezi funguje. Marsden je docela sympatak, Sonic neni tak otravnej, jak jsem se obaval a sem tam i pobavi a Carrey je jako vzdy super a prislo mi, jak kdyby od svejch poslednich roli, kde vypadal tezce sesle, omladnul a misty to rozjizdi jak za mlada. Na rodinnej film jsou triky obstojny, soundtrack taky, film vcelku svizne odsejpa, akce neurazi, hlasky obcas pobavi. Hlavni problem je tak v tom, ze ackoliv nuda nehrozi, vlastne vsechny nejlepsi momenty byly videt uz v ukazce a vypln mezi tim je jen takova vata. Ale mohlo to dopadnout daleko hur, na eventuelni druhej dil bych se klidne kouknul. Lepsi 3*. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Po mnoha kraších a víceméně zdařilém elektrickém myšákovi se dostalo i na modrého ježka, který k videoherní adaptaci přichází o něco opatrněji. Pokud nepočítáme potitulkovou scénu, máme zde pouze dvě herní postavy, tedy Sonica a jeho úhlavního nepřítele Dr. Robotnika. Zlaté kroužky jsou pak využity taktéž trochu jinak a už od trailerů si z nich fanoušci tak trochu dělali legraci. Co se týká zápletky, jde o klasický rodinný film, kdy se velký dobrák s velkými sny zaplete do potíží někoho jiného. James Marsden je samozřejmě sympatický herec, ale tématiku trapných policistů z vidlákova si tvůrci možná mohli odpustit. Jim Carrey je jako Robotnik samozřejmě super, ale tradičně do role možná dává až moc ze sebe a původní postava se v tom tak nějak ztrácí. Jako herní adaptace je to tedy celkem decentní a jsem zvědavý, co tvůrci předvedou příště. 70% ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem milou vtipnou a nenáročnou "blbinu", co se nebere vážně a ví na koho cílí, a tu jsem i dostala. Sice za tři hvězdy, ale jsou to ty tři hvězdy, kdy se na dané dílo podívám jako na quilty pleasure. Sonic je sympaťák, samozřejmě trochu vtipálek, ale dá se to přežít a k tomu si užít popkulturní narážky. Vizuálně se povedl, u Paramountu tentokrát udělali sakra dobře, že poslechli fanoušky a upravili ten původní příšerný vzhled. I když pravda, v pár okamžicích jsem měla pocit, že tam Sonic "nepatří". I lidští herci byli fajn, nebylo to tak, že by je modrý ježek zastínil, naopak. Hlavně Carrey si to evidentně užíval, jeho verze Eggmana mě hodně bavila, dokonce i víc než ta v tom animáku, co je zde v černých číslech (upřímně nechápu proč, zas taková sračka to fakt není). Líbilo se mi, jak vyřešili přechod z Robotnika na Eggmana a už jenom kvůli němu bych chtěla vidět dvojku. 6/10 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (22)

  • Ve filmu je Dr. Robotnik (Jim Carrey) oslovován jako „Robotnyk“, ale v původním animovaném seriálu je výslovnost jeho jména včetně českého dabingu „Robotnik“ s „ň“. Stejně tak jméno EGGMAN je spíše přezdívka, daná právě pro jeho tvar postavy v původní hře. (krtek6)
  • „Oprava“ designu Sonica stála Paramount Pictures 5 milionů amerických dolarů. (petr.koca)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

16.02.2022

Studio Paramount v rámci prezentace pro investory oznámilo kupu novinek, a jelikož je toho opravdu hodně, asi se do toho rovnou pustíme. Tou největší zprávou je čtvrtý Star Trek. Nové pokračování… (více)

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

21.03.2021

Žádná jiná role neproslavila Jima Carreyho víc než prakticky jedna z jeho prvních. V roli Ace Ventury, prapodivného zvířecího detektiva s bizarními metodami, divákům vůbec poprvé na velkém plátně… (více)

Růžový panter se vrátí

Růžový panter se vrátí

21.11.2020

Režisér Jeff Fowler, jehož Ježek Sonic byl jedním z nemnoha filmů, které jsme v letošním roce mohli ještě vidět v kinech, a Chris Bremner, scenárista úspěšného letošního akčňáku Mizerové navždy,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno