Reklama

Reklama

Podfukářky

  • USA The Hustle (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Svět je plný bohatých, zkažených a sebejistých mužů A přesně takové milují hrdinky komedie Podfukářky. Okouzlující Angličance Josephine (Anne Hathaway) a trošku neohrabané Američance Penny (Rebel Wilson) totiž nejde o lásku, ale jen a jen o peníze... hodně peněz. Tyto dvě podvodnice jsou jasným důkazem, že ženské pokolení nelze podceňovat v žádném povolání. Dokonalá profesionálka se po náhodném setkání ve vlaku podujme zasvětit nadšenou amatérku do tajů svádění a okrádání mužů. S vypětím všech sil a po sérii neuvěřitelných zážitků se Josephine podaří z Penny vykřesat kolegyni na úrovni, sice trošku nekonvenční, ale zato s obrovským potenciálem. A najednou se ze žákyně stává vážná konkurentka. Která z nich bude nakonec úspěšnější? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (203)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Naštěstí jsem dostal tolik špatných reportů, indicií a nápověd toho, že to bude příšerný, díky čemuž jsem čekal něco téměř nekoukatelného. A když od něčeho čekáte málo a nebo třeba i nic, tak vás potěší i to, když dostanete něco. A přesně tak na mě Podfukářky působí. Anne je kus a v určitých chvílích pánské oko prostě pohladí. Pointa vznikající zápletky nijak nepřekvapí a i když byla do poslední chvíle potlačována, došla mi celkem rychle. To ale nevadilo. Film celkově není žádná hitparáda, ale má místa kdy jsem se fakt zasmál. To se rádoby komediím v poslední době moc nedaří. Chválím i délku filmu, že nic zbytečně nenatahuje. 60 procent za vcelku fajn jednohubku. ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Úprimne poviem že som očakával nudný a nevtipný film bez štipky fantázie či nádychu sviežosti. Z trailerov, zo všeobecného prijatia filmu, všetko dávalo náznaky, že film bude meh. The Hustle je meh ale v celkom okúzľujúci a šarmantný meh film. A to len a len vďaka Anne Hathaway a Rebel Wilson. Tieto dve dámy niesli tento filme na ich ramenách a vďaka nim tých 90 minút fungovala a príjemne ubiehalo. The Hustle nie je žiaden komediálny zázrak, no vrelo odporúčam toto milé-malé-neškodné filmové prekvapenie keď bude v telke či na Netflixe a chcete zabiť nudu. 3.5* ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Anne Hathaway je jedna z nejlepších hereček současné doby a hodně se snaží střídat žánry a nemá s nimi problém- Fungovala jako Bílá královna v Alence v říší divů, uměla se v akci ohánět v Temném rytíři povstal a především dokázala zpívat v Bídnících za které dostala Oscara. Hathaway je prostě talent a poslední dobou dokáže fungovat i v komediálních rolích. A právě ve své komediální novince Podfukářky spojila síly se slavnou komičkou Rebel Wilson a byla jen otázka jak moc bude dvojka Hathaway a Wilson fungovat, jak vtipný a zábavný film to bude a jestli ve finále dorazí povedená komedie. Od Podfukářek bych radši nic výjimečného nečekal. Je to standardní oukey komedie, která neurazí, občas pobaví a má dvě sympatické herečky v hlavních rolích, jinak je ale humor většinou až příliš tlačený na sílu, občas není ani moc vtipný a vlastně je celý děj příliš jednoduchý aby zabavil i na jen pouhých 96 minut. Rebel Wilson jako vždy dokáže většinu svého humoru prodat, jednoduše proto, že je to dobrá komička. Občas jí ale scénář možná předhazuje až příliš vtipů, které nejsou až tak moc vtipné a především jeden celý bod zápletky ve kterém musí přibližně od půlky Wilson hrát, že je slepá začne být až příliš snadno únavný už po pár minutách. Humor těžený z toho, že je Wilson slepá se poté už jen neustále opakuje, především v jeden konkrétní moment je ale následně otázka jak moc má divák silný žaludek, protože i když byl očividně tvůrčí záměr ten aby byl tenhle konkrétní vtip vtipný, ve finále je spíše nechutný. Anne Hathaway poté funguje jako přesný protipól postavy Wilson, která je jejím přesným opakem a Hathaway je nejenom krásná tvářička, ale především funkční herečka, která v jedné části přesně učí postavu Wilson jak hrát. Hathaway tak v podstatě hraje jak učit hrát a tenhle metahumor je jeden z nejvtipnějších momentů celého filmu spojený především s jednou stylovou montáží. Jen je škoda, že takových momentů ve filmu není více. Celé to vlastně rychle uteče, vtipných momentů se ve finále najde rozhodně dost, závěrečný zvrat je překvapivý v pozitivním smyslu a celé je to v rámci komediálního žánru, navíc v rámci režijního debutu Chrise Addisona v pořádku. Není to přelomová komedie, nějaká extra podařená komedie, jako oukey komedie se sympatickými hlavními hrdinkami to ale funguje bez problému.... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Normálně mám Anne Hathawayovou rád, ale tento remake Podfukářky jsou špatné a ona v nich také. Ale hvězdu navíc dávám za to, že je zde spousta skvělých hlášek, které často překročili mou kritickou smíchovou hranici. Je zde píseň Meghan Trainor s názvem Badass Woman https://www.youtube.com/watch?v=z6tjkL1kZBI . Ta nám řekne vše co potřebujeme vědět o feministické zarámování tohoto filmu. Film vidí muže jako bohaté a ženy nevýrazné. I s délkou 93 minut jsem se cítil jako o hodinu déle. Satira filmu trpí omezenou představivostí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Od začiatku sa to tvári ako nenáročná letná komédia, ktorá vlastne aj je. Dalo by sa určite polemizovať o vtipnosti jednotlivých hlášok a scén, ale vo výsledku možno počin s celkom čistým svedomím zaradiť do kategórie "neurazí, nenadchne" a pravdepodobne sa rýchlo vytratí z pamäte. Ak ste fanúšikmi pomerne prvoplánového humoru a chcete si pri filme hlavne oddýchnuť, mohli by sa vám Podfukárky páčiť. Čo mi prišlo veľmi podarené, boli úvodné titulky. Graficky jednoduché a (možno preto) efektné. Ale je trochu škoda, že keď sa na ne divák pozorne sústredí, vlastne mu prezradia nutnú časť deja. Ani herecky nejde o nič výnimočné. Rebel Wilson sa asi tohto typu rolí ľahko nezbaví. Anne Hathaway ničím neprekvapí, tí, čo ju milujú, tak ju budú milovať aj tu, ak ste ju nemali radi doteraz, tak tento film vám názor k lepšiemu zrejme nezmení. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (11)

  • Anne Hathaway sa spočiatku bránila hrať svoju rolu s noblesným britským prízvukom, ale režisér Chris Addison ju presvedčil, že je to pre postavu nevyhnutné. (m.a.t.o.)
  • Keď Penny prvýkrát stretne Josephine vo vlaku smerujúcom do južného Francúzska, Josephine číta román Marka Haddona "The Curious Incident of the Dog in the Night-Time" ("Čudná príhoda so psom uprostred noci"). Alex Sharp (Thomas) debutoval na Broadwayi v rovnomennej hre podľa tohto románu. (m.a.t.o.)
  • V úvodnej scéne má prvá "obeť" na aute poznávaciu značku Baller, čo je slangový výraz pre bohatého a úspešného človeka. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama