Reklama

Reklama

Film Nenávist, kterou jsi probudil vznikl podle románového bestselleru spisovatelky Angie Thomas a vypráví příběh studentky Starr Carter, která žije ve dvou odlišných světech: v chudé komunitě tvořené převážně černošskými sousedy a v bělošské škole, kterou navštěvuje. Ve chvíli, kdy se Starr stane svědkem vraždy svého nejlepšího přítele, kterého chladnokrevně zastřelí policista, ocitá se pod tlakem z obou stran. Je jen na Starr, aby pozvedla svůj hlas a postavila se za pravdu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (60)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Rozkoly mezi bělošskou a černošskou komunitou hlavně z USA bohužel asi nikdy nevymizí, bude tedy v průběhu let viset ve vzduchu potřeba se tomu čas od času věnovat i ve světě filmu. The Hate You Give je naštěstí příkladem dobře uchopeného jinak desetkrát omílaného tématu, kde musí remcat hlavně spousta českých konzervativců. Mně rozhodně boje za rovnoprávnost všech cizí nejsou a s výkonem fakt snaživé Amandly Stenberg je tenhle kousek povedenou sondou do častých zbytečných rozepří dvou nejčetnějších amerických etnik. [viděno na Disney+ 12.3.2023] ()

BadassX odpad!

všechny recenze uživatele

Sympatická, utiskovaná, nenásilná až mírumilovná komunita bez gangů, fetu a bouchaček kde se samozřejmě dalo čekat, že chudinka chlapec zbraň v ruce nemá! Ďábelská bílá huba - policajt! Tfuj! Nezbývá než politovat a podporovat protěžovat a chápat. Vždyť my jen v rámci mírové demonstrace vyrabujeme pár obchodů, zapálíme pár aut, jako každý pátek a v pondělí do práce před školu prodávat fet dětem samozřejmě jsme neozbrojení. - a ten herecký výkon v závěru, ten výraz v obličeji! Prostě paráda ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Jsem velice překvapen, že tento film nevyhrál nějakou tu zlatou sošku Akademie, když je skrz naskrz černý jako noc v neosvětleném sklepě. Poselstvím tohoto filmu je, že Nword se nepoužívá, a že černoch by neměl používat hřeben, protože ho to může stát život. 49 % Celosvětový příjem k 26. 3. 2019: $34,934,009, což je 1,52 násobek rozpočtu ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $23miliónovTržby USA $29,719,483Tržby Celosvetovo $32,237,069Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Dosť vážna téma, ktorá bola v amerike v posledných rokov dosť aktuálna. Tak trošku aj ťažko uchopiteľná, tak aby nevyznala príliš povrchne, či neobjektívne. Tu to režisérovi vychádza tak na polovicu, skôr zanechá taký chladnejší dojem na hrane. /60%/ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to byl záměr, ale film si v několika momentech dost protiřečí, ale v tomto případě to není vůbec na škodu, protože to výstižně demonstruje, že část černošské komunity vlastně ani pořádně neví, co chce. Příběh sám se pak sice tváří jako klasická společenská objednávka, ale autorům se dá přičíst k dobru, že se alespoň částečně snaží o jakousi vyváženost. Za pozornost pak rozhodně stojí Amandla Stenberg, která má talentu na rozdávání a pevně doufám, že si to v budoucnu nějak nepokazí. 70% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Název filmu The Hate u Give je součástí věty, kterou pronesl malý Stařin bratr Sekani (TJ Wright), zatímco mířil pistolí na Kinga (Anthony Mackie), který se dostal do hádky s jeho otcem Maverickem (Russell Hornsby) po zapálení obchodu. „THUG LIFE – The Hate U Give Little Infants Fucks Everybody.“ Zkratka byla vynalezena raperem Tupacem. (kesinaa)

Reklama

Reklama