Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna (Alena Antalová) tráví se svým manželem (Igor Bareš) každé léto v chatové oblasti pár desítek kilometrů za Prahou. Jsou svoji už celou věčnost, takže jejich manželství sklouzlo, jak to tak bývá, do rutiny a stereotypu. Muž svůj čas už dlouho spravedlivě dělí mezi karban s kamarády v hospodě a výrobu modelů lodí ze sirek uvnitř lahví, jeho žena je pro něj prakticky neviditelná. Anna si každé léto zpříjemňuje několik dní pravidelným setkáváním s kamarádkami, kolegyněmi z práce, které za ní do malebných středních Čech přijíždějí na cyklistické výlety do okolí hradu Kamýk. Jednoho dne se ve vesnici objeví Artur (Jaromír Hanzlík). Elegantní šarmantní gentleman, který je, jak všichni předpokládají, novým majitelem místního zámku. Zámek je sice spíš polorozpadlá ruina, ale zámecký pán s ním má velké plány. Mezi Arturem a Annou přeskočí jiskra. Anna zažívá pocity již dlouho nepoznané. Artur je galantní a zahrnuje ji pozorností, Anna s ním čím dál častěji uniká své životní realitě vstříc romantickým výletům a dobrodružstvím… (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (215)

nonick1 odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad? Kdyby jen to... Inu, kde chybí soudnost, zbývá jen směšnost či trapnost a obojího je ve filmu nadbytek. Režisér, točící v sedmdesáti letech svůj první celovečerní film, dále obstarožní herecký bard, pletoucí si gentlemana s obšourníkem a vandrující krajem s tlumokem na zádech jako kocour Mikeš, slovenská "babička", která se dodnes nenaučila pořádně česky, a která by musela porodit svou dceru v osmi letech... a last but not least - nestárnoucí diblík, před časem se navrátivší z Kanady... a máme tu smrtící filmový lektvar, proti kterému je legendární Huhu koktejl malinovkou. Vypočítávat režijní, scénáristické, či herecké lapsy by bylo jen nošením dříví do lesa – ostatně, jediné, co je na tomto filmu zábavné, jsou komentáře zdejších uživatelů. Z jakýchsi nostalgických zbytků respektu k filmovým postavám, vytvořeným Jaromírem Hanzlíkem ještě předtím, než se rozhodl historicky se znemožnit, se přimlouvám za ránu z milosti: odstranění této neživotaschopné filmařské hrůzy z databáze CSFD. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Upřímně mě mnohé jiné tuzemské kousky urazily podstatně víc. Nostalgicky romantická komedie je scenáristickou premiérou Jaromíra Hanzlíka, za kameru usedl ostřílený (ovšem totální) rutinér Jiří Adamec, který stojí za nespočtem nováckých estrád a seriálů (a samozřejmě i lehce kvalitních projektů z 80. let). Pochopitelně se vracíme k Honzovi z Léta s kovbojem, který se rovněž prohání na koni a ukazuje „cestu“ sympatické ženě. Zatímco v roce 1976, kdy pásl stádo družstevních krav, šlo o psycholožku Doubravku s tváří Daniely Kolářové, nyní v nešťastném vztahu „trpí“ Alena Antalová. Hanzlíkův Artur vede intelektuální řeči, recituje básně a je tak obecně trochu na přes držku. Možná z něho vycházejí „hluboké“ myšlenky, ale spíš by stačil prachobyčejný rozhovor, aby divák uvěřil jeho sblížení s mladší ženou. Ta si nikdy s necitlivým manželem nepromluvila o svých pocitech, takže i ona by potřebovala otevřít oči (rozuměj proplesknout). Ale smysl toho nedává víc, podstatně víc. Hanit moc nechci, spíš je škoda, že nějaký ten humor nevzešel z vedlejších linií, kde se postupně vystřídá obrovské množství známých tváří. Úplně trapně jsem se necítil. Jen doufám, že na takového prince z auta vypouštějícího bublinky nečeká třeba moje máma. ()

Reklama

miki68cz odpad!

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že už nikdo nenatočí horší kus než Trhala fialky dynamitem, ale povedlo se. Takovouhle hrůzu jsem ještě nikdy neviděl. Ostuda, vyhozené peníze a je mi líto Alenky s Jaromírem, myslím, že si vystavěli nemrtelný pomník trapnosti. Jirka Adamec jich už pár měl. Tento film doporučuji jen jako odtrašující ukázku ubohosti. ()

ForGump odpad!

všechny recenze uživatele

Pozemský anděl v bílé košili Jaromír Hanzlík oblbuje místní ženy svými debilními řečmi o Rusalkách, Zlatovláskách a Jitce z pověsti a do toho jsme svědky spousty WTF momentů, nezvládnuté režie scén a Jiřího Adamce politého vodou za zvuků písně Můj čas. Hovnocucová stupidita. Kdo by to nechtěl vidět? 0% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ve stopách Zdeňka Trošky. 1)  Spousta známých tváří a profesionální rutinér za režijním stolkem nic nemění na faktu, že jde o totálně vyprázdněný film, pokud jde o obsah či sdělení divákovi._____ 2)  S tou profesionalitou 70letého Jiřího Adamce to taky nebude zas tak slavné: 70letý Jaromír Hanzlík (správce zámku) se do role nehodil a jeho předstírání fyzické kondice a jízdy na koni působilo chvílemi až trapně. Do očí bouchne 46letá Alena Antalová (Anna), která hraje matku své dceři 38leté Lucii Vondráčkové, no toto._____ 3)  Pod produkcí se podepsali rukou jednotnou a nerozbornou Jiří Adamec a Jaromír Hanzlík, který si napsal i scénář. Důchodci sobě._____ 4)  Film byl natočen v roce 2018 a k tomuto datu uvádím věk protagonistů._____ 5)  Aluze na Léto s kovbojem jsou zřetelné stejně jako pár docela milých fórků do vlastních filmových řad (za znění melodie ze Sanitky soused Adamec vypouští splašky na ulici - cameo Jiřího Adamce), ale ani to nestačí. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu si zahráli skuteční obyvatelé Zduchovic. (JT19)
  • Část filmu se odehrává v jednom z nejznámějších českých poutních míst – Bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Svaté Hoře u Příbrami. (Tonula)
  • Když výsledný film sestříhali, tak zjistili, že má 2 a půl hodiny. Následně ho o 1 hodinu zkrátili. Kvůli tomu se ve filmu mnoho herců neobjeví. Například Pavla Tomicová nebo Ondřej Malý. (JT19)

Reklama

Reklama