Reklama

Reklama

Velmi neúspěšný písničkář Jack (Himesh Patel) chce pověsit kytaru na hřebík, protože ať dělá, co dělá, poslouchá ho jenom nejlepší kamarádka Ellie (Lily James). Pak ho ale v důsledku chvilkového záhadného globálního zatmění porazí autobus. A to zcela změní nejen jeho život a způsobí i jednu hudební katastrofu. Když se Jack vylíže ze zranění a na párty konané na počest jeho uzdravení zabrnká na kytaru „Yesterday“ od Beatles, nestačí se divit reakcím svých přátel, kteří se chovají, jako by jednu z nejznámějších písniček všech dob slyšeli poprvé v životě. Mohl by to být nepovedený fór, kdyby se stejně nechovalo vyhledávání na internetu. Beatles jako by nikdy neexistovali a Jack vycítí příležitost. Stačí, když si vybaví všechny pecky legendárních Brouků z Liverpoolu, a svět mu rázem bude ležet u nohou. A ono to funguje! Dokonce tak dobře, že i slavný Ed Sheeran (hrající ve filmu sebe sama), který vezme Jacka jako předskokana na své turné, uzná, že ten klučina odnikud je mnohem talentovanější než on. Radost Jackovi kalí jen dvě „drobnosti“ – vědomí, že se dopouští celosvětového podvodu, a ztráta Ellie. Ta má pocit, že by ho konečně měla přestat milovat, když je to celou dobu jednostranné, a se zlomeným srdcem ho pošle do L. A. natočit nejlepší desku všech dob. Jenže když zpíváte o tom, že k životu stačí láska („All you need is love“), může vám to najednou dost změnit priority. (Cinemart)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (502)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Danny Boyle natočil další pohádku, ovšem ve srovnání s Milionářem z chatrče mi její pohádkovost vadila méně, vlastně vůbec. Čím to? No scénářem Richarda Curtise, který neváhá úžasný nápad těžit od začátku do konce, pořád ho zužitkovává a díky Boylově nápadité režii ho mění v ohromnou komedii a jeden z nejpohodovějších příběhů poslední doby. Opravdu je to tak, celé dvě hodiny jsem se buď usmíval nebo smál a už dlouho se mi nestalo, že bych šel z kina z komedie, ze které bych si pamatoval tolik vtipů a smál se, když jsem si je vybavil. Komediální linka jasně převálcovala tu předvídatelnou romantickou, ale nevadilo to, naopak k celkové náladě filmu tenhle poměr dokonale seděl. S vyzněním, že hudba Beatles je geniální v jakékoliv době, samozřejmě souhlasím, no a pokud to cítíte stejně a pokud budete stejně jako já celý film vyhlížet, kdy se objeví Paul a Ringo, má pro vás Yesterday připraveno něco krásného. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $26miliónovTržby USA $73,286,650Tržby Celosvetovo $151,286,650Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,900,125Tržby za predaj DVD v USA $2,061,818║ Hudobné filmy v poslednej dobe dosť bodujú, tak prečo nenačať tému s Beatles. Odľahčená téma ušitá na mieru Danny Boylemu, tu sa vie nájsť. Pobavilo, prima oddychovka, hudobne potešilo, osviežujúce. /80%/ ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

British culture natolik vycizelovaná, že by se v ní neztratil ani Meky. Danny Boyle si užívá kýč napsaný Richardem Curtisem, Himesh Patel je autentický a Lily James je maximálně roztomilá (i když moje srdce tepe pro Kate McKinnon). Milovníci partičky z Liverpoolu budou pohlazeni. A fanouškům Roberta Carlyla spadne čelist. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Vyhodit romantiku na konci tzn. odhollywoodnit to, a byl jsem spokojenej dost. Jestli to zpívá sám Patel, tak dobrý, větší camea Eda Sheerena pobaví (mini vtípky v podobě vyzvánění v telefonu jsou divácky vděčné), Hey dude taky. Trailer kdysi na jaře nalákal, a tak jsme ani nečekali až se objeví onlajn. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Skvělá kytara vyžaduje skvělou píseň.“ Co dokážou udělat jeden takový výpadek a srážka…Původně jsem se chtěl podívat hlavně proto, že k tomu Richard Curtis napsal svůj nový scénář. Čekal jsem možná něco víc komediálního, přesto jsem se bavil. Yesterday je romantická pohodovka se sem tam nějakým podařeným drobným vtípkem, narážkou, pomrkáváním po divákovi, a hlavně moc příjemnou atmosférou. A samozřejmě chytlavou hudbou. A přestože nejsem fanouškem „bloody“ Sheerana, dokázal se tu docela vtipně shodit. Zápletka je možná až primitivně jednoduchá, ale…vlastně proč ne, když tak dobře funguje? Pravda, nad zákonitostmi světa „po“ člověk nesmí moc přemýšlet, protože by narazil na celou řadu trhlin a otazníků (nemluvě o následcích „proslovu“ atd.). Ale když se nad tím dokážete povznést, můžete si tuhle milou jednohubku v klidu užít. Za mě slabší 4*. „Deset let jste byl naprosto neúspěšný.“ - „Jo.“ - „A asi před měsícem bychom vás nazvali totálním selháním.“ - „No, tak bych to úplně neřekl, ale...“ - „Řekli bychom to.“ ()

Galerie (36)

Zajímavosti (22)

  • V čase 28:03 má Ellie (Lily James) ruce v klíně. V dalším prostřihu má však ruce položené na hrnku a je opřená o stůl. V následujícím střihu má pouze jednu ruku položenou na stole. Další střih je opět opřená o stůl a rukama svírá hrnek. (Iveet)
  • V letadle Eda Sheerana je záběr na obrazovku, na které je Evropa. U většiny států je správně přiřazeno hlavní město, ale u Česka je Budapešť, hlavní město Maďarska. (kyjak)
  • Místo Eda Sheerana se měl ve filmu objevit původně frontman skupiny Coldplay Chris Martin. Kvůli Martinově nabitému kalendáři byla ale role nakonec nabídnuta Sheeranovi. (Coleator)

Související novinky

Fanoušci Any de Armas žalují studio

Fanoušci Any de Armas žalují studio

23.01.2022

Pakliže se řadíte k fanouškům kubánské herečky Any de Armas (Blade Runner 2049, Není čas zemřít), jistě si dobře vzpomenete na kauzu, kdy se sympatická kráska objevila v trailerech na film Yesterday… (více)

Spider-Man letí k miliardě

Spider-Man letí k miliardě

01.07.2019

Spider-Man: Daleko od domova má sice v Americe a ve zbytku světa premiéru až tento týden, stihl si však odbýt start v Číně, Hongkongu a Japonsku, který ho za první víkend vystřelil ke 111 milionům… (více)

Reklama

Reklama