Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdysi byla manželkou významného muže, žila v krásném domě na Hradčanech a přátelila se se slavnou automobilovou závodnicí Eliškou Junkovou. Dnes ale žije kdesi na periferii Prahy v přízemním bytě s výhledem do dvora a na ulici, sama a opuštěná prakticky všemi. Manžel zemřel už kdysi dávno a náplní jejího života tak zůstávají jen pravidelná setkání s pošťačkou (A. Elsnerová), která jí nosí důchod a její oblíbené motoristické časopisy, a také pravidelná výpomoc na faře a v místním kostele. Pro otce Jana (V. Preiss) občas uvaří a něco upeče, s ochotou sobě vlastní mu i pere a žehlí. Jedna z posledních jistot jejího života se ale zhroutí nečekaně rychle – otec Jan je přeložen kamsi do Hradce Králové a místo něj přichází mladý pan farář (D. Švehlík), který je zvyklý všechno si dělat sám. Právě v tu chvíli vstupuje do života Květy Galové (J. Bohdalová) usměvavý mladík (K. Hádek) s tmavými brýlemi na očích a květinou v ruce. Říká, že pochází ze Zučic, že se jmenuje Jeník Sekora a že je jejím prapravnukem přes koleno. Květa Galová zažívá po dlouhé době opravdu příjemné odpoledne. Debata o společných známých i mladíkova pozornost a gentlemanství jí na chvíli rozjasní život. Jenže potom paní Galová pozná, že tu něco nehraje. Jenže co a proč? Začíná hra kočky s myší, u níž si nemůžete být jistí, kdo je vlastně kočka a kdo myš. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (264)

kajas 

všechny recenze uživatele

Všichni mluvíme o Kryštofu Hádkovi jako o tom "mladém Hádkovi", on už ale dávno není ten vyjukaný mladíček z "Tmavomodrého světa". Herecky podle mého názoru dávno předčil svého staršího bratra, což dokázal jak v bezvadných "Kobrách a užovkách", tak i teď v novém televizním filmu Jiřího Stracha. Stracha si většina lidí spojuje hlavně s pohádkami, ale v non-fikčních žánrech je možná ještě lepší. Spolu se svým dvorním scenáristou naservíroval divákům velmi zajímavé podání notoricky známé zápletky - mladík se vydává za vzdáleného příbuzného, vloudí se do přízně bezmocné stařenky a má v plánu ji okrást. Tahle stařenka (Bohdalová na svůj věk pořád válí) ale není tak úplně bezmocná, a tak do poslední chvíle čekáte, jak se napínavé drama vyvine. Bylo mi z toho až špatně, zvlášť když jsem si představovala svou babičku... ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Kryštofa Hádka, jehož ztroskotaný outsider výborně balancuje ve všech polohách mezi fikcí a realitou, a samozřejmě Jiřiny Bohdalové, která v postavě staré opuštěné ženské, co prohrála svůj vlastní život (doslova), vytvořila po delší době skvělou roli, vymaňující se z kadlubu jejích obvyklých komediálních taškařic. Filmy Jiřího Stracha dokazují, že tato heroina filmového plátna má stále co nabídnout, je-li nablízku příležitost vyhnout se zavedenému šaržírování – jak to ostatně dokazuje např. velmi dobrý televizní film Povodeň (2005). ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hezky natočené poněkud polopatické drama. 1) Výborná 88letá (!) Jiřina Bohdalová (důchodkyně Galová) a 37letý šaramantní a přitažlivý Kryštof Hádek (důchodčin příbuzný), byť s nesportovní postavou, jsou hlavní taháky průměrného scénáře 44letého Marka Epsteina a lehce nadprůměrné režie 46letého Jiřího Stracha._____ 2) Oceňuji dobrou i když nepřekvapivou pointu._____ 3) Hezká je i příliš nápovědná hudba 36letého Ondřeje Gregora Brzobohatého._____ 4) Výstižný koment: Gilmour93***, BigBear****. ()

LenkaAK 

všechny recenze uživatele

Strhující drama, kdy jsem neustále napjatě čekala, co bude dál. Bohdalová je žena velkých rolí a v charakterních nekomediálních postavách nechává o to víc rozehrát svůj talent. Hádkovy přechody mezi milým chlapcem a grázlem jsou strhující, musela jsem tajit dech a chvílemi jsem se ho i bála. Aktuální téma reflektuje současnou dobu a problém dnešní společnosti. Víc takových českých filmů! Byl to opravdu zážitek. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Televizní tvorba občas přinese i něco zajímavého a v tomto případě se to povedlo v Kleci. Není divu když se kvalitního scénáře ujal kvalitní režisér a vezmou to do ruky kvalitní herci. Příběh je nám přinášen po malých kouscích a ještě časově rozházených. Ale když se ta mozaika poskládá tak nemám problém mu uvěřit, že by se to mohlo někdy stát. Jen tak na okraj se chci vyjádřit k výkonu Jiřiny Bohdalové, kterou tu často vychvalují. Mě osobně nepřišel tak vyjímečný jako u jiných herců a věřím, že by tuhle roli podobně zvládla každá z našich stárnoucích hereček. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Keď sa Květa Galová (Jiřina Bohdalová) prebudí v noci, lebo nemôže spať, zapne televízor a modlí sa ruženec. V TV práve vysielajú Barum Czech Rally Zlín z roku 2018, kde konkrétne môžeme vidieť Škodu Fabiu R5 s posádkou Miroslav Jakeš & Petr Machů s štartovným číslom 27. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno