Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina Roger Cobb je válečný veterán a spisovatel. Po úspěšné hororové knize se už rok snaží napsat své zážitky z války ve Vietnamu. Po smrti své tety se nastěhuje do jejího domu, kde kdysi při návštěvě tety záhadně zmizel Rogerův syn, v domnění, že tam bude mít klid a dokončí svou knihu. Roger postupně začne zjišťovat, že s domem není něco v pořádku, až se nakonec ukáže, že Rogerův mrtvý kamarád z války jeho syna vězní a snaží skrz strašidelný dům pomstít. (jonyyy)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (97)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér Steve Miner značne ovplyvnil môj filmový horrorový vkus snímkami "Piatok trinásteho 2" a "Piatok trinásteho 3", ktoré natočil v rokoch 1981 a 1982. Sú to tituly, ktorými odštartoval svoju režisérsku kariéru. Jeho tretím počinom bol ďalší horror "Dom" (House) z roku 1985. Ten som si tiež voľakedy dávno pozeral vkuse dokola v mizernej kvalite na vhs s otrasným amatérskym dabingom. Teraz, po zhruba tridsiatich rokoch, som mal možnosť tento fantasy horror znova zhliadnuť. V remastrovanej obrazovej úprave a v pôvodnom znení s titulkami. Užil som si to. Nostalgia. Vychutnal som si klasický americký fantasy horror z osemdesiatych rokov minulého storočia o spisovateľovi a vojnovom veteránovi Rogerovi Cobbovi, ktorý sa ocitol v strašidelnom dome, kde musí čeliť silám, ktoré nepochádzajú z tohto sveta. *** ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Slavnému spisovateli, který přišel za zvláštních okolností o syna, se oběsí babička. Rozhodne se nastěhovat do jejího domu a napsat knihu o hrůzách, které zažil ve Vietnamu. Dům mu však jeho pobyt velmi znepříjemní. Typické hororové béčko, které nabídne spíše úsměvné momenty, než ty děsivé. Milovníci starých časů si však určitě přijdou na své. 45% ()

Reklama

rogerkint 

všechny recenze uživatele

Zatímco Ash z Evil Dead a Reggie z Phantasm se k image cool likvidátora démonů propracovávali přes dva filmy, Roger Cobb je o dost pohotovější - na první setkání se slizkým nadpřirozenem reaguje líčením pastí, vyzbrojováním a přijetím boje s démony jako součást každodenní rutiny. Nakonec, jako veterán z války ve Vietnamu je na stresové situace zvyklý. Film se dá celkově číst jako vyrovnávání se s válečným traumatem, před nímž se nedá utéct ani do rodného domu a které brání hlavnímu hrdinovi ve sblížení s rodinou. Jedinou možností je postavit se vlastním démonům. Jinak se jedná o celkem zábavný horor, vezoucí se na vlně popularity série Evil Dead co do masek i černého humoru. Jen s těmi gore efekty se nemuseli tak mírnit... ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Pohodová, preslnená hororová komédia, ktorej ten humor sekne, ale vie aj pritlačiť na pílu. Vynikajúca je linka zo zmiznutím syna, trauma z Vietnamu a s Benom, verzus námet o dome, v ktorom sa môže stať čokoľvek. Záver s oknom v kúpeľni pripomenie Lovecrafta alebo Evil dead 2, Manfredini sa úspešne vymanil z hudby, ktorá evokuje Friday the 13th. Nič proti, práve naopak. Aj režisér natočil dva geniálne, nesmrteľné diely tejto série. Tu sa pohral s formou aj obsahom, natočené je to skvelo. Miner vie! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Pohodový horůrek, který se sice rozbíhá pomalu, než k něčemu výraznějšímu dojde, ale jinak se člověk nenudí a propojení s prasím knihy a jeho příběhu bylo překvapivě fajnový, i když šlo o válečnou tématiku, tak mi to tentokrát vůbec nevadilo a spíš to filmu i pomohlo. Trochu komediální a jsou tu pěkné masky. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Skutečný syn Williama Katta přijel na natáčení v den, kdy tvůrci natáčeli scénu, kde je Roger (William Katt) vtažen do skříně. Chlapec se strašlivě vyděsil, když viděl svého otce v nebezpečí. (LION-MR.T)
  • Dennis Franz sa zúčastnil konkurzu na postavu Cheta Parkera, ktorú nakoniec získal Michael Ensign. (beso74)

Reklama

Reklama