Reklama

Reklama

Sexuální výchova

(seriál)
  • Velká Británie Sex Education (více)
Trailer
Velká Británie, (2019–2023), 29 h 20 min (Minutáž: 47–85 min)

Tvůrci:

Laurie Nunn

Hudba:

Oli Julian

Hrají:

Asa Butterfield, Emma Mackey, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa, Kedar Williams-Stirling, Aimee Lou Wood, Connor Swindells, Patricia Allison, Tanya Reynolds (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Nesebevědomý Otis zná všechny rady na sexuální neduhy. Jeho matka je totiž terapeutka. Rebelka Maeve mu proto navrhne, aby si ve škole otevřel sexuální poradnu. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (426)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Po druhé sérii mohu s klidem konstatovat, že Sex Education je nehorázná pecka. Nejedná se jen o hit první povedené série jako třeba 13 reasons, druhá série je stejně tak nebo možná ještě více kvalitní než ta první. Hlavní sílou tohoto seriálu jsou postavy, všechny jsou jedinečné, zajímavé a především výborně napsané. Každá si diváka získá nějak jinak ať už v kladném nebo záporném pojetí. Tahle banda teenagerů člověka prostě baví a člověk jim tak nějak fandí všem stejně. Zvraty i zápletky jsou zajímavé, ale jsou hlavně velmi skutečné. Nedějí se tu scénáristicky přehnané pasáže, vše je příjemně obyčejné a přesto výjimečné. Nedá se vyloženě říct, co se stane a divák prostě jen doufá v happy end. Teda já rozhodně doufal a budu doufat i u třetí série. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Seriálu kraluje Gillian Anderson, ačkoliv rozhodně není hlavní postavou, ovšem neznamená to, že by ostatní nebyli zajímaví. Právě naopak. Hlavní hrdina i všichni ti, kteří se okolo něj otáčejí jako nějaký model sluneční soustavy, jsou skvělí a je vtipné, že ačkoliv většina z nich patří do dříve viděných a dobře známých charakterových škatulek, stejně se i v těch škatulkách nějak vyvíjejí, vylézají z nich ven a zase se vracejí dovnitř... Tvůrci mají v rukávu navíc docela slušnou zásobu překvapení (viz závěr), takže jsem si bez problémů užil úplně každou epizodu a těším se na druhou řadu. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál hodnotím po dvou sezónách, pro sledování třetí řady už mi nezbyla chuť. První sezóna byla vcelku v pohodě, měl jsem sice nějaké připomínky, ale nešlo o nic velkého. U sledování druhé řady mi došlo, že je seriál určen pro úplně jinou cílovou skupinu, já to respektuji a končím dřiv, než bych zklamal spokojené diváky snižováním průměrné známky. 4*- ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Lehce přiblblá teenagerská telenovela pro opravdové puberťáky, z čehož už jsem krapet vyrostl, tak mě to zas tak neoslovilo, možná kdyby mě bylo -náct, hodnotil bych víc. Gillian Anderson, která zde více vypadá jako Meryl Streep na svůj věk má neuvěřitelný šarm. Sexuální problémy -náctiletých mě ani trochu nezajímají, tohle téma jde mimo mě. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Za poslední řadu bohužel ubírám hvězdu. Netflix očividně přišel s duhovou tabulkou, co všechno se musí narvat za pí*oviny do 4. řady, aby se šlo s trendem LGBT+++++++++(nekonečno) hoven. Well, what a shame. Z prvních několika dílů mi bylo silně nevolno, musela jsem proklikávat, abych to vůbec zvládla. WTF and WHY. A smutná věc je, že kvůli tomu na ty kvalitní a hluboké zápletky (a bylo jich tam celkem dost) zbylo tak málo prostoru, že některé vyzněly hrozně uspěchaně a povrchně zpracovaně. Mmm a ještě teda naprosté šlápnutí vedle - Erik a jeho božské setkání. O.O Radši budu předstírat, že 4. řada neexistuje. ()

Galerie (257)

Zajímavosti (93)

  • Ředitel školy říká při pravidelném kázání v ředitelně svému synovi Adamovi (Connor Swindells), že by si měl vzít příklad ze své sestry. Adamova sestra se ale v žádné epizodě 1. ani 2. série neobjevila. (Modnar)
  • Pieseň, ktorú Jakob (Mikael Persbrandt) spieva v sprche, je "Sommartider" od švédskej kapely Gyllene Tider. (dwdb)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Netflix rozšířil produkci ve Velké Británii

Netflix rozšířil produkci ve Velké Británii

28.11.2020

Britské projekty, zejména pak seriály Koruna a Sexuální výchova, slaví dlouhodobě velký úspěch u předplatitelů Netflixu. Nejen proto streamovací gigant letos výrazně navýšil rozpočet pro britskou… (více)

Reklama

Reklama