Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do Varnsdorfu přijíždí kapitán Kříž (David Novotný) vyšetřit vraždu a brzy se ukazuje, že stopy směřují do místní vietnamské komunity. Kdosi se totiž pokoušel zamaskovat skutečný motiv. Otevřenými dveřmi do světa, v němž vládnou pravidla obchodu, rodinných klanů a hierarchií a který přehrazuje i jazyková bariéra, se mu stává mladá policistka (Ha Thanh Špetlíková). Nesourodá dvojice – emancipovaná žena, která se rozhodla žít podle vlastního rozhodnutí a stárnoucí sarkastický vyšetřovatel, pro nějž práce zůstala jediným opěrným bodem v životě – rozkrývá nejen tajemství zločinu, kde jedna vražda odkazuje k druhé, ale také vzájemně hledá cestu k poznání a respektování toho druhého. A oba čeká osudové rozhodování, zda se přiklonit na stranu pevných rodinných tradic nebo spravedlnosti. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Solidní kriminálkový crossover, který přišel na to, že není vůbec špatný nápad zakombinovat českou kulturu s tou vietnamskou. Sice by se pár momentů dalo udělat jinak, ale celkově vzato jsem si filmově opravdu pochutnal. Výborné jsou například scény ze Sapy. Škoda ale, že David Novotnej tu hrál hroznýho krypla. Skoro se nechce věřit, že by se na policii taková neortodoxní a rádoby spravedlivá svině, našla. Ten rasistickej podtext mi moc neštymoval. Dokážu si to představit u jiné menšiny, ale u Vietnamců zrovna ani ne. I když, chápu, že Sapa je přeci jen trošku jinej svět, než Vietnamci žijící v našem městě. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Žánrovkám fandím, poctivým kriminálkám obzvlášť, ovšem tahle trpí stejně jako většina tuzemských pokusů jakousi nedotažeností. Začínající policistka Ha Thanh Špetlíková pomáhá coby překladatelka zatrpklému poldovi, který z rukávu sype sarkastické až rasistické komentáře. Vyšetřují spolu vraždu mladého sígra, který před lety spáchal něco úzce spojeného s vietnamskou komunitou. Že by se mu někdo mstil? A byla čtyři roky stará smrt čerstvé vítězky soutěže krásy řádně vyšetřená? Asi po pětadvaceti minutách jsem tušil, kdo je do okolností namočený. A to není dobře. Celkově je plytký scénář pasující spíš na televizní kriminálku jen ozvláštněný o do sedření pracující komunitu, dramaturg zřejmě chyběl a produkce se zrovna nevytáhla. Opakuji, že zatraktivnění o jinou kulturu je sice fajn, ale my už tak nějak víme, že česká hovádka Vietnamcům ráda tykají nebo jim komolí jména, a nic moc jiného nedostaneme. Škoda místy blbých dialogů, ještě blbějších situací, zplošťování charakterů i samoúčelné nahoty. A absence napětí. Každopádně výkon Davida Novotného výborný. Celkově úplně zklamaný nejsem. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod, proč to chtít vidět, se jmenuje Ha Thanh Špetlíková - sice je zde výborná, ale ani ona to nezachrání. Ten film je strašná blbost a nuda k uzoufání, nic dramatického se tam za celou dobu nestane, nemá to žádnou funkční atmosféru, postavy jsou zcela nezajímavé (a v případě toho mladého Vietnamce i tragicky zahrané), téma šlo asi zpracovat líp, a celkově je podle mě největší slabinou filmu ne moc dobrý scénář, podle něhož asi nic lepšího ani natočit nešlo. Veskrze promarněných 90 minut. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Při té neduživosti krimi roviny člověka napadá, jestli by z toho nebylo lepší udělat genderově neobvyklé buddy movie táhnuté Novotným (ten člověk se do Případu mrtvého nebožtíka snad ani nepřevlékl). Dabing vietnamských postav pro televizi by měla prošetřit Česká obchodní inspekce, protože tohle je klamání zákazníka.. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Rozhodně tři a půl. Velmi slušně zrežírované a do poslední chvíle vyvíjející se krimi drámo, které se sice od současných, podobně kvalitních seriálů moc neliší, což nijak nesnižuje jeho kvality, naopak, určitě můžeme mluvit o slušné filmařině, jež by se milovníkům krimi příběhů měla líbit. První zhlédnutí určitě skvělé, film je lehce stravitelný, svižný a nenucený, stejně tak prostředí vietnamské komunity není nijak vyumělkované či dokonce trapné, jak se někdy stává, naopak, vše je velmi přirozené a trochu i poučné. Když já ale na ty kriminálky moc nejsem, ono to stačí vidět jen jednou a víc v tom najít nelze, každopádně dobrá pozvánka na další režisérův počin. [Kino Citadela - Litvínov] ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • V úvodní scéně někdo nasprejuje na zadní pravé dveře policejního auta kosočtverec. Pěkně velký, barva je i na horním rámu dveří. A v další scéně, v příjezdu na „slavnost“, je kosočtverec zřetelně menší. (Franki69)

Reklama

Reklama