Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prichádza k výbuchu reaktora. Pracovníci sa snažia zistiť, čo sa skutočne stalo. Na miesto prichádzajú záchranné zložky, ktoré sa snažia uhasiť výbuch. Ľudia z okolia sledujú požiar. Rádioaktívny spád sa blíži k prvému mestu. (Aktuality.sk)

Recenze (206)

Olík 

všechny recenze uživatele

Černobyl, Černobyl, Černobyl, valí se to na nás ze všech stran (televize, noviny, internet, pavlač). Ne nebojte, nevrací se rok 86…klidně můžete vyrazit do práce bez ranní dávky jódu….radiace nehrozí. Ale dle reakcí, před kterými se nelze nikde schovat, tady máme nový televizní fenomén. Chválí to divák, chválí to kritik, chválí to odborník….a tak trochu zděšení z první hodiny….měl jsem co dělat abych udržel oči na obrazovce. Každopádně nebudu už zdržovat a pro ty, kteří měli s první epizodou podobný svízel, jako já jenom jeden zkaz: „vidržaj pionier…..ta pravá jízda už je za dveřmi“. ()

mysiouxsie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z té sovětské debility a arogance je mi zle. Postaví si jadernou elektrárnu, aniž by vůbec věděli, na jakém principu funguje, nad tím zůstává rozum stát. A totálně nevzdělaní občané s libostí pohlíží na hořící elektrárnu, ze které tryská uran..však taky jinou zábavu na výběr moc neměli že.. Na seriál jsem se moc těšila a věřím mu.. je totiž zřejmé, že autoři na rozdíl od pomatených soudruhů ví, co dělají. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zrejme sa jedná o jeden z najlepších pilotov aké som kedy videl. Jednoducho mu nič nechýbalo a dokázal ma tak nalákať na celú minisériu, že sa jednoducho neviem dočkať ďalšej časti. Autenticita a pocit na pozadí, že sa to skutočne stalo je neopakovateľný. Pohlaď s prvej ruky na jednu z najväčších katastrof Európy. 99% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Realita zde hraje v (ne)prospěch filmového média. Paradox, na kterém se bude v dalších epizodách stavět, nebo naopak podkopávat. Faktografická přesnost jako prostředek odosobněného vyprávění, kterému by, při vší vůli, na poli fikce nikdo neuvěřil. Chci více vztahu k postavám, jinak to z pozice neutrálního „dokumentu“ se štědrým rozpočtem za zády, zásadně promarní příležitost. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černobyl , tato nákladná a hvězdně obsazená produkce má na to stát se nejlepším seriálem roku. První tři díly jsou o zmatku těsně po katastrofě. Další díly se věnují kritice systému, který za nehodu mohl. Největší síla seriálu spočívá ve schopnosti vykreslit velké rozměry katastrofy. Obrazy hrůzy posiluje nervní hudba islandské autorky. Nad běžnou podobnou produkci povyšuje seriál důraz na drobné polidšťující prvky. Vyprávění probíhá optikou těch, kdo byli na místě. Vidíme střet dvou extrémních sil - jaderné a politické. Scéna pohřbu obětí a tóny trubky se zaléváním železných rakví betonem přímo mrazí. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • Podle šéfky českého Úřadu pro jadernou bezpečnost by se radiační popáleniny hasiče při doteku s grafitem projevily za několik desítek hodin nebo dokonce dnů. (Malda26)
  • Název epizody odkazuje na čas, kdy došlo k výbuchu. (Duoscop)
  • V jednom zábere si môžeme všimnúť les pri elektrárni, ktorý sa zdá byť červený. Jedná sa o tzv. Červený les z borovíc, ktorý je dlhý 10 kilometrov. Stromy boli tmavo červené počas toho, ako hynuli na následky ožiarenia. (chesterko)

Reklama

Reklama