Reklama

Reklama

Andor

(seriál)
  • USA Andor
Trailer 1
USA, (2022–2024), 20 h 42 min (Minutáž: 38–57 min)

Tvůrci:

Tony Gilroy

Hrají:

Diego Luna, Genevieve O'Reilly, Stellan Skarsgård, Kyle Soller, Denise Gough, Adria Arjona, James McArdle, Rupert Vansittart, Joplin Sibtain (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

V nebezpečných časech se Cassian Andor vydává na cestu, která z něj udělá hrdinu Povstání. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (231)

Hogun 

všechny recenze uživatele

Mám so seriálom viacero problémov. Napríklad, že všetky postavy sa chovajú neskutočne šablónovite, niekedy až na hrane idiotizmu. Všetky postavy majú tú a plocho napísaných. Útek z veznice bol pre mňa veľký pateticky klišoidný epic fail. Ale asi najviac mi vadí nemožnosť nájdenia si jedinej aspoň trochu uveritelnej, alebo sympatickej postavy.... podľa toho ako sa správajú je mi jedno, či prežijú alebo nie, čo je u mňa "no go" na ďalšie pokračovanie v sledovaní... škoda, na začiatku to vyzeralo sľubne... ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Tento žánr a téma tak úplně nevyhledávám, proto jsem nejdřív jen tak ze zvědavosti opatrně nakoukla, chvíli zvažovala, jestli se dívat dál, ale nakonec mě seriál s každým dalším dílem chytal víc a více. Nejvíc mě zaujaly epizody v trestanecké továrně s následnou vzpourou a potom vizuálně nejzajímavější a dějově nabité závěrečné finále. Naproti tomu pasáže se senátorkou podle mě děj zbytečně natahovaly a celkem nic podstatného nepřinesly. ()

Reklama

Doldus 

všechny recenze uživatele

Andor nechavá ostatní seriály Star Wars za sebou v prachu. Konečně jsem měl pocit, že je potenciál předaleké galaxie využit naplno a detailně (a to, prosím, i bez Síly a Jediů), ale hlavně že tu jsou na poměry jinak triviálního vesmíru velmi komplexní postavy. Téměř všechny, jinak skvěle zahrané, figurky mě nečím zaujaly, nepřišly mi dětinsky ploché, a navíc se je (zřejmě po vzoru Rogue One) tvůrci nebojí zanechat či rovnou zabít, což zvyšuje napětí a znejistí diváka v tom dobrém smyslu. Akce není bůhvíjak úžasná, ale dochází k ní relativně přirozenou, logickou cestou a skrz pečlivou gradaci (aneb nic ve smyslu "musíme tam narvat potyčku, aby se něco dělo"). Lecjaké dialogové výměny představují to nejlepší ze Star Warsu (což není upřímně těžké, s peckami jako "nesnáším písek" a dalšími prequelovinami). Prostě skvěle vystavěná lahůdka, která ovšem fanouškům očekávajícím lehkou až infantilní popcorn zábavu zřejmě nebude po chuti, což se asi jaksi odrazilo na bídné sledovanosti. Ale i kdyby už Andor nevydal další díl, jsem takto perfektně spokojen. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby takto vypadala nová trilogie, bylo by vymalováno. Nevycházím z úžasu jakou péči Andor dostal. Produkce. Design interiérů, ulic. Kamera. Zvuk. Hudba. Scénáristi, tam kde jsou potřeba nejvíc - Willimon u desáté epizody třeba. Budování atmosféry. Propletený scénář. Kostýmy. Práce s triky i fyzickými modely v pravé momenty dávkované akorát. I když to není někdy dokonalá dynamika, je to luxus, je to epic, je to nové a svěží a je to návrat k něčemu velmi slibnému do budoucna, co by mohlo ovlivnit i další série od Star Treku po Jurský svět důrazem na autenticitu a přístup, kde méně je mnohem mnohem více a kde se příběh vypráví pro příběh, ne na efekt. Za mě překvapení roku a pecka jako dům. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Andor (zatiaľ 1.seria) dokázal nemožné. Prekonať v mojich očiach Mandaloriana a stať sa najlepším spin-off projektom po boku Rogue One, ku ktorému je priamým prequelom. Toto je zatiaľ najcivilnejšie a dramaticky najviac vyhrotené Star Wars od čias Lucasa. Áno, je pravda že sa občas vlečie, nie sú tu svetelné meče ani zbytočné camea, no presne to podľa mňa Disney potrebovalo (a ja tiež). Dať fanúšikom novú nádej že ešte nie je všetko stratené a ukázať že láska ku legendárnej ságe žije. Cassian ako postava si ma nezískal hneď od začiatku, no postupnými krokmi to dokázal. Tak isto aj všetci ostatní. No a Stellan Skarsgard je herecký démon ktorému stačí povedať monológ aby som ho vedel sledovať furt. Konečne sme dostali aj pohľad do zákulisia Impéria a vidíme ako fungujú jednotlivci v pozadí. Ich nekompromisnosť a tvrdosť mi predali stopercentne a nepotrebovali Vadera ani Palpatina. A to by som si teda pred vzhliadnutím netipol. Andor je iný, na to sa pripravte. Je viac osobnou drámou zasadenou v sci-fi svete ako blockbusterom čo stojí na CGI bordeli. Stále je však efektný aj ako akčná pecka kde vidieť rozpočet. Ďakujem a teším sa čo bude ďalej. 1.seria 9/10 ()

Galerie (320)

Zajímavosti (44)

  • Seriál se odehrává pět let před událostmi Rogue One (2016). (ČSFD)
  • V epizodě můžeme zahlédnout masku palácové stráže chrámu rytířů Jedi, která patří do sbírky Luthena Raela (Stellan Skarsgård). (Veskoslav)
  • Tvorcovia seriálu pôvodne premýšľali nad piatimi sériami, no keď si uvedomili škálu, akú seriál bude mať, Andor skončí po dvoch dvanásť-dielnych sériách, pričom záverečná scéna bude priamo nadväzovať na Rogue One (2016). (drake31)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Dočká se Ahsoka druhé řady?

Dočká se Ahsoka druhé řady?

05.10.2023

Aniž bychom se pouštěli do nějakých velkých spoilerů, po finále nového Star Wars seriálu Ahsoka už je jasné, že si showrunner Dave Filoni (Star Wars: Klonové války, Star Wars: Povstalci) nechal… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama