Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Posádka Červeného trpaslíka se po desetileté odmlce vrací s třemi novými díly. Lister, Rimmer, Kocour a Kryton se setkají s hologramem bývalé vědecké pracovnice Kateriny Bartikovské, která zbaví Rimmera velení a objeví způsob, jak otevřít dimenzionální bránu a poslat Listera do jiné dimenze pro ženu, s jejíž pomocí by obnovil lidskou rasu. Náhodou se celá parta dostane branou na Zemi. Tam její členové zjistí, že jsou hlavními postavami seriálu Červený trpaslík... (Weissik)

(více)

Recenze (430)

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dnes už víme, že nešlo o závěrečný trojdíl... naštěstí. Ale kdyby to tak bylo, tak tvrdím to, co jsem napsal jako dodatek ke komentáři k původnímu seriálu - v první třetině je to hodně WTF, ale pokud jste viděli Blade Runnera, ty zbylé dvě se vám budou dost líbit;) Z celého tohohle dílka ale máte takový zvláštní pocit - jako když po letech potkáte starého známého a společně zavzpomínáte na staré časy a je to super, ale pořád nemůžete zapomenout na to, že už jste oba někde jinde a už to nikdy nebude takové jako tenkrát. Každopádně, pokud tohle bylo definitivní rozloučení, tak bylo dostatečně důstojné. 70%, což je samozřejmě ve srovnání s "originálem" trpké zklamání. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Red Dwarf se vratil v plne sestave zpet a kupodivu i po letech vsichni vypadaji a chovaji se naprosto stejne. Jen scenar a element vtipnosti uz neni tak stavnaty jak byval. Prvni dil je v podstate bida, ale zbytek trilogie je po navratu na zem uz jen lepsi a odkazy na Blade Runner jsou vicemene dokonale. Dale stoji za zminku hudba, ktera je misty mnohem lepsi, nez v puvodnich seriich, je to ale bohuzel to jedine vylepseni, predevsim na prvni serie se tohle samozrejme nehrabe. 6/10 ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám z tohoto "návratu" k Červenému trpaslíkovi docela rozporuplné pocity. Jako velký fanoušek jsem si jistě přál, aby dále pokračoval...ale to čekání bylo až moc dlouhé. Nápad nových třech dílů není špatný, ale provedení je mnohem horší. Herci jsou starší a vypadají na to...ale to nevadí. Horší je vizuální stránka, kdy místo laciných kulis jsou použity laciné počítačové triky, které vypadají mnohem hůř než cokoliv z Červeného trpaslíka kdy předtím. Ale i to bych tvůrcům odpustil, kdyby tyto tři díly nepostrádaly to hlavní - vtip a hlášky. Narážky na historii Červeného trpaslíka nebo na Blade Runnera jsou fajn, ale když hodina "trpaslíka" vyvalá na mé tváři jeden úsměv, tak je něco špatně... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvni dil je perfektni, odehrava se na lodi a i kdyz herci viditelne zestarli, furt to je ten starej znamej Trpaslik, kdy kazda postava dela presne to, co od ni cekate, jsou tu fajnovy hlasky a skvely fory. Samozrejme to cely pusobi takovym profesionalnejsim a drazsim dojmem s upgradovanejma trikama, ale to nevadi. Takze prvni dil me mile prekvapil. Jenze o to horsi bylo sledovat dalsi dva dily. Kdyz si vezmu, ze se tvurcum podarilo po tolika letech prijit s paradnim dilem a mohli tak vypadat vsechny tri, tak to dost zamrzi. Druhej dil je totiz asi to nejhorsi, co kdy v Cervenym Trpaslikovi vzniklo, absolutne nevtipna blbost, prakticky bez forku a pravdepodobne s narazkama na Blade Runnera, kteryho sem ale videl kdysi davno a vubec me nebavil, takze ty narazky jsem nepobiral. Treti a zaverecnej dil uz precejen s par vtipkama prijde, ale konec je ladenej spis trochu smutne. Takze na jednu stranu je fajn, ze se tahle skvela particka vratila, na stranu druhou, ten druhej a treti dil si nezaslouzily. Ale i tak ty 4* dam. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti kultovnímu seriálu, který má osm senzačních sérií a spoustu humoru, mi tohle připadá jako velmi slabý odvar, na vtipy už asi nebyla síla,každopádně mi tady chyběly... byla to spíš sentimentální třídílná zbytečnost, která nemusela bejt vůbec natočená, scéna s Kočanskou mi přišla úplně navíc... konec nebyl zrovna takový jaký sem si představovala, tudíž mě to moc nepobavilo, ani nepřekvapilo, stačil by mi bohatě konec s Rimmerem... ač to nebylo ukončené. A když už bylo natočený Zpátky na zemi, tak se mi nelíbil ten výmysl,ohledně seriálových postav. Jen za kouzlo herců a původní režii dávám průměr. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně v obchodním domě je v pozadí plakát na film Memento (2000). (Cheeter)
  • Rimmer (Chris Barrie) si v seriálu čte magazín o automobilech. A mnohokrát se podrobně zmiňuje o automobilech či motorech. Jeho herecký představitel je ve skutečnosti obrovským fandou techniky, což dokazuje i jeho moderování několika úspěšných dokumentárních seriálů jako jsou Masivní motory (od r. 2004), Masivní stroje (od r. 2004) či Zběsilá rychlost (od r. 2006). (gogos)
  • Když jdou Lister (Craig Charles), Kocour (Danny John-Jules) a Kryton (Robert Llewellyn) bojovat s mořskou příšerou, tak Rimmer (Chris Barrie) řekne, že si s sebou vezme měsíčník klasických aut, aby měl co dělat, než s ní ostatní dobojují. Chris Barrie je ve skutečnosti velký fanoušek klasických aut. (viperblade)

Reklama

Reklama