Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Meryl Streep a Jack Nicholson sehráli v tomto odlehčeném pohledu na jednu novodobou krachující romanci úžasný herecký duet. Rachel píše v New Yorku o kulinářském umění a Mark je zase známý fejetonista z Washingtonu. Oba se potkají na svatbě společného známého a Rachel se do Marka i přes jeho výhrady k manželství bláznivě zamiluje. Pořídí si dům i dceru a Rachel doufá, že spolu budou žít šťastně až navěky... ovšem jen do té doby, než Rachel, čekající už druhé dítě, odhalí Markovu nevěru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- " … a pak vyšlo slunce a osušilo svět - a kousavý pavouček se zase vrátil zpět.“ ----- Konec lehce infantilní, ale svým způsobem nekonečně milé a mému srdci blízké dětské říkanky dokonale vystihuje náladu snímku. (Bohužel netuším, nakolik výstižný byl český dabing - a docela ráda bych věděla, jestli se blížil originálu.) Děj je sice maličko roztříštěný, ale vztah mezi hlavními hrdiny je uvěřitelný a jednotlivé epizody se vyznačují vlídným, inteligentním humorem … 3,5* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nichols bol zaujímavý ako psychológ: chirurg, keď takpovediac rezal svoje postavy a niekedy aj diváka bez narkózy. Horkosť je podľa môjho názoru výletom do allenovského vesmíru, kde sa ale režisér necíti svoj a vznikol tak film na dámske večery niekde na byte s pukancami, kde si pritom ženy pokecajú povrchne o tom, akí sú ich chlapi nemožní. V podstate na tom nie je nič zlé, veď predlohu aj napísala Nora Ephron, len som očakával od filmu, riešiaceho problematiku rozvodov, niečo hlbšie. Film tak tiahne viac ako scenár výborná Meryl a Nicholson správne pochopil, že toto nie je film, ktorý by si mal ukradnúť pre seba. Okrem Formanovho camea je tu zaujímavejšie cameo Kevina Spaceyho. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mít možnost vidět v jednom filmu Meryl Streep, Jacka Nicholsona a Miloše Formana, to se věru nepoštěstí každej den, takže když už ta šance je, je třeba na film hupsnout dokud to jde. Ona to není sice v ničem objevná vztahovka, ale může se díky hlavním představitelům vytahovat skvělým herectvím, při společných scénách Jacka s Meryl člověk nad jejich tanetem mlaská blahem. To by byli hosti na výroční 50 MFF v KV, co vy na to pane Jiří ? ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Po jednom filmovém zklamání tentokrát překvapení příjemné. Hořké drama ze života, které je hereckým koncertem Meryl Streep. Nichols nespěchá, nechává scény plynout zvolna, natahuje některé až za hranici trpělivosti běžného diváka, který se jim odmítne přizpůsobit. Dává Meryl prostor rozehrát pocity naplno, do hloubky, a tak opravdově, že je jako divák nejen vnímám, ale mám čas prožít je spolu s ní. Ať už je to předsvatební nejistota, zpívaní s pizzou, venkovský piknik nebo bolest ze zrady. Příběh jednoho obyčejného manželství je nabitý emocemi, ale většinou jsou ukryté ve zdánlivě banálních maličkostech. O to silnější však mají dochuť. A navíc je tu pár výborných momentů, o které se postarají ostatní, ať už je Nicholson nebo třeba Forman, který si pro sebe ukradne svatební scénu jen tím, že tam vzadu žvýká. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

The minute you get married, you start to drive each other crazy. V jedné minutě si říkám, že se jedná o romantiku, aby v další přišel nádherný komediální počin od Meryl či Jacka či od obou najednou. Film šlape jako dobře namazaný stroj, jenže když ten hluk a ruch najednou pomine, nedokážu si vybavit, co skutečně ten dobře namazaný stroj vytvořil. Protože po konci zůstane taková ta divná hořká pachuť na jazyku, která pomine až ve chvíli, kdy na tento snímek zapomenu. Z čeho to všechno neumím ale pojmenovat. A tak stejně jako nerozhodná byla Rachel před svatbou i rozvodem, zůstanu taková nad hodnocením tohoto filmu. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (14)

  • Mamie Gummer, dcera Meryl Streep, byla v titulkách kvůli přílišnému zájmu médií uvedena pod jménem Natalie Stern. (Sadi)
  • Kevin Spacey v tomto filmu debutoval. (J.A.K.)

Reklama

Reklama