Reklama

Reklama

Je tomu už dávno, co hvězdný motocyklový kaskadér Johnny Blaze (Nicolas Cage) uzavřel smlouvu s ďáblem, aby tak dokázal ochránit lidi, ke kterým má nejblíže - svého otce a dětskou lásku Roxanne (Eva Mendes). Nyní si však ďábel přišel vybrat svůj dluh. Přes den Johnny zůstává špičkovým kaskadérem, ale po setmění se mění v Ghost Ridera, jehož údělem je lovit rebelující démony. I přesto, že je nucen bezvýhradně plnit ďáblovy rozkazy, rozhodne se se svým osudem bojovat a využít své prokletí a nově nabyté síly k tomu, aby ochraňoval nevinné. (HBO GO)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (868)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mark Steven Johnson .. Říká se, že západ byl vybudován na legendách… No, tahle je dost ubohá! Dlouhý rozjezd nudí, vše je veskrze špatně a zkratkovitě podané a opravdu nezábavné (vyjma dvou záchvěvů - borová voda, spálený plaz). Mizerné jsou nejenom dekorace a výprava, ale převážně i triky anebo herci. Bídné vizuály tak nezachrání ani Eva Mendes, na kterou se osobně opravdu nepotřebuji dívat, není to můj typ. A samotný Cage, kterého jinak celkem beru, tímhle hodně klesl. Touha hrát comicsového hrdiny za každou cenu se nevyplatila. Prostě jde o zatraceně špatný film dle comicsu. Mark Steven Johnson je břídil, neumí adaptovat a režíruje stejně tak neinvenčně. Tuhle legendu pohřbí prach záhrobí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Z času na čas si rád pozriem filmovú adaptáciu nejakého komiksu. Zvlášť, keď to pochádza od ľudí z Marvel Studios.Tento krát som siahol po titule "Ghost Rider". Nebol som sklamaný. Dostalo sa mi toho, čo som očakával. Jednoduchý príbeh, dobré filmové efekty a Nicolas Cage meniaci sa na démonického horiaceho skeletona; nezničiteľného lovca na pekelne silnej motorke. Zapredal svoju dušu diablovi a preto mu musí slúžiť ako "Ghost Rider". Tento príbeh by sa dal určite spracovať omnoho surovejšie, temnejšie, ale aj v tejto podobe kindercomix popcornu je stráviteľný. *** ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Zbytečný a hloupý film, který mě připravil o dvě hodiny života. Říkám si, jestli je sledování podobných snímků vůbec ještě zábava. Cage je loser a tvůrci v Hollywoodu by už mohli konečně začít používat hlavu a ne jenom vyhazovat peníze za takovýhle kraviny. Filmy podle komiksu mám rád a třeba i mnohými zatracovaný Daredevil se mi líbil, ale tohle je silný kafe (břečka) i na mě. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Jeeee, to se to vážně nikomu nelíbí? Přece takové ty comixy většinou jsou. Má to nádech béčka a lacinosti a nechybí tomu trocha komedie, lásky i heroismu. Mark Steven Johnson tohle dobře zapracoval už do DAREDIVALA, ale GHOST RIDER je ještě o malý stupínek dál. Samozřejmě, chybí tomu technická preciznost a vyšperkovaný scénář SPIDERMANA apod., ale co byste vlastně chtěli, vždyť se koukáte na film o chlapíkovi co se mění v dvoumetrového hořícího kostlivce na motorce. A potud všechno dobrý ... ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Udělat z comicsové předlohy romantickou komedii s minimálním citem pro originál? Tak přesně tohle udělal Mark Steven Johnson s Ghost Riderem. Neskutečně zkratkovitý a nevhodně komediální film, který zachraňuje především druhá půle, kdy se konečně dostane ke slovu Ghost Rider, který se jako jediný podobá svému předobrazu z comicsu, tudíž je správně temný a drsný. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (29)

  • V záběrech, kdy se Johnny Blaze (Nicolas Cage) promění v Ghost Ridera, museli tvůrci triků odstranit hercovu hlavu a na ramena mu umístit hořící lebku. Jelikož ale pak nemohl použít oči ani ústa pro vyjádření emocí, rozhodl se režisér zobrazit jeho duševní stav pomocí zbarvení plamenů: když se rozvášní, plameny se rozpálí doběla, když zesmutní, plameny se naopak utlumí a zmodrají. (Pumiiix)
  • Podoba filmového Ghost Ridera bola vytvorená podľa skutočných CT snímok (počítačová tomografia) lebky Nicolasa Cagea. (Greenpeacak)
  • Nicolas Cage (Johnny Blaze) posiloval tři hodiny denně, aby v polonahé scéně vypadal jako superhrdina. V některých recenzích se pak dočetl, že jeho svaly jsou digitální. (Siriuss)

Související novinky

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

05.07.2018

Nicolas Cage (Skála, Tváří v tvář) už má s komiksovými filmy nemalé zkušenosti. Zahrál si Ghost Ridera, skvělou roli ztvárnil v Kick-Ass, a Tim Burton z něj kdysi málem udělal Supermana. A teď – teď… (více)

Komiksová kázeň Sama Mendese

Komiksová kázeň Sama Mendese

31.10.2008

Tak z tohohle se vyvine buď stoprocentní kachna, anebo jedna z nejzajímavějších komiksových adaptací vůbec. Studio Columbia Pictures totiž koupilo práva na drsného Preachera a momentálně prý ukecává… (více)

Fámy, drby, klepy

Fámy, drby, klepy

07.09.2008

Krotitelé duchů 3, Ritchieho Sherlock Holmes, Ghost Rider 2 a čtvrtý Shrek se setkali v dnešní novince, která je sice plná různých dohadů, ale bulváru a bizarnostem typu „Cher v roli Catwoman“ se… (více)

Kazatel je mrtvý

Kazatel je mrtvý

28.08.2008

Nelekejte se, tohle není další nekrolog. Neumřela žádná osobnost. Umřel projekt. Ultradrsná komiksová série Preacher (pár dílů vyšlo i v češtině) o odpadlickém knězi, který putuje Amerikou, válčí s… (více)

Reklama

Reklama