Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

Greg25 

všechny recenze uživatele

Horších 70% z dnešního pohledu, ale jako děcko jsem tenhle seriál zbožňovala, je faktem, že to bylo i proto, že Česká televize tenhle seriál kdysi reprízovala takřka neustále. Ale i tak má tenhle seriál svojí kvalitu, je faktem, že Sally a doktorka Quinnová je nekončící dobro, obětavost a pochopení, ale věrohodné prostředí, herecké výkony a samotný námět je v kinematografii seriálů vcelku neobvyklý a aspoň v prvních třech sériích nepůsobil lacině. Takže 70%. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Ano Doktorka Quinnová sem tam pro své suveréní názory lezla na nervy. Pak tu byl ale naštěstí Sally (nejlepší postava seriálu). Plus spoustu dalších dobrých vedlejších postav. Je zde taky spoustu indiánů, a to se cení. Sem tam nějak zapracovaná historická postava a událost. Fanoušci divokého západu mohou být v podstatě spokojení. ()

Reklama

alpeew 

všechny recenze uživatele

Ano, je to naivní a idealistický pohled na svět, ale proč ne? V době plné násilí a bezpráví mi každý díl dá naději, že by to šlo, kdyby každý začal u sebe. Native americans byli i bojovníci, ale hlavně to byli moudří lidé, kteří dokázali přežít v pustinách, doslova spjatí s přírodou. Od niích bylo třeba začít s budováním nového světa .Leč nestalo se tak pravděpodobně nikde na světě, snad kromě Nového Zélandu, a teď litujeme všichni. Mozaika lidských vlastností, slabostí, ale i pevných charakterů v městeřčku mne baví, herci jsou skvěle vybraní, talže - ráda se na seriál kdykolií znovu podívám. ()

pávek 

všechny recenze uživatele

Amíkům dochází herci. Jak jinak si vysvětlit účast herce v díle Zpívající kovboj, který vykrade kostelní kasičku, aby se vzápětí vrátil jako nejlepší přítel Sullyho již od dětství a který pak dělá místního šerifa. A další herec se objeví jako podvodník, který okrade celé městečko prodejem falešných akciových papírů na chladící skříň a hle, je zase zpět, jako druhý lékař a potenciolání zeťák doktorky Majky. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není snadné shrnout tak obsáhlý seriál, který zpočátku sledoval prakticky každý, ale málokdo se s ním dostal až do konce. Na svou dobu to bylo velice dobré multižánrové drama, které přineslo jednu z nejvýraznějších televizních hrdinek 90. let. Jane Seymour byla skutečně dobrou volbou. V průběhu let jsem měla možnost shlédnout celý seriál třikrát čtyřikrát, ale nikdy se mi nepodařilo stát se skalním fandou. Nicméně i tak vím poměrně dost o jeho zákulisí a všem, co se k podobně velkém seriálu váže. Mám své oblíbence (především Dorothy), oblíbené zápletky (když je v akci celé městečko) i období (cestování do Bostonu, například), ale nikdy mě nepřestanou fascinovat dvě věci: přeobsazení Colleen a fakt, že mnoho diváků rezignovalo spolu se svatbou na konci 3. série. Pravda, byl to velký zlom, ale shippers Mike a Sullyho si logicky cení nejvíce období právě po tomto zlomu ;) Celkově tedy vidím všechny série jako velice vyrovnané (vždycky se najdou díly výborné i obyčejné epizody), vyzdvihuji komediální díly, uvědomuji si přesahy, které nekorespondují s dobou 60. a 70. let 19. století, kdy se seriál odehrává, a doporučuji všem shlédnou i něco z druhé poloviny seriálu. Budete příjemně překvapeni a to i v případě, když zvolíte originální znění. Pak třeba i oceníte obsazení různých žánrových celebrit, včetně manželů June a Johnnyho Cashe. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (32)

  • V několika epizodách se jako Kid Cole objevil i legendární zpěvák Johnny Cash. (Hermi14)
  • Jednu z hlavných detských postáv Colleen hrala v prvých 61 epizódach Erika Flores. Jej otec vyhlásil, že musí chodiť do školy a že požaduje dvakrát taký honorár ako mala dovtedy, a tak bola nahradená herečkou Jessicou Bowman. (Raccoon.city)
  • Jim Knobeloch (Jake) je manželem Beth Sullivenové, autorky seriálu. (Zephyr01)

Reklama

Reklama