Reklama

Reklama

Bazén

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sarah Mortonová, anglická spisovatelka kriminálních bestsellerů, přijíždí do luxusní vily svého francouzského vydavatele, aby si odpočinula a našla inspiraci pro svůj další román. Náhlý příjezd nakladatelovy dcery ji však rychle přesvědčí, že odpočinek a práce rozhodně nejsou to pravé! Krásná Julie vede bouřlivý život a Sarah se stává jeho nechtěnou součástí. Prožívá soukromou sexuální revoluci a musí se také vyrovnat s tragickými okolnostmi, jichž je svědkem. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Nejspíš to nebude za 100%, protože to má pár slabších míst, ale všechno ostatní je mimořádně symfonické, rafinované, psychologicky velmi zajímavé a pečlivě promyšlené. Chvílemi mírně zavane Lynch, ale když se to vezme kolem a kolem, v konečném důsledku není v tomto filmu nic nevysvětlitelného. Zřejmě tu jde o střet (asi jeden z možných výkladů) mimořádně vyvedené šťabajzny (mající jisté promiskuitní sklony) se starou frigidou, která zažije něco jako osvícení či duchovní probuzení, v důsledku čehož se začnou dít velmi zajímavé věci a atmostéra houstne, až to hezké není… Je v tom cítit ten evropský feeling a Francois Ozon mě napoprvé svým osobitě atmosférickým pojetím velmi oslovil. Parádně kousavý hudební doprovod. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Přestože česky BAZEN četný pozpátku jako NEZAB implikuje spíš pokojnou venkovskou idylu, je v tom už cítit neklidné momenty, které rostou s časem. Ale nejspíš od té doby, co mi anglická přítelky napsala (a to je hodně dávno, v půli roku 69): "Did you know that Brian Jones died a few days ago. He was under influence of drugs", nemám bazény rád a nekoupu se v nich - každý rybník je mi milejší. Příběhy o ženách, které se vzájemně využili, také nepatří mezi má oblíbená témata. Nicméně: inspirace tu je, román je napsán i vydán, stačí si ho přečíst. Pozn. 1: Pro příběh sadisticko-masochistické "dvojženy", jedna část kvůli sexuální deprivaci vraždí a druhá na její ochranu dává v plen své tělo nemám žádnou myšlenkovou kuželosečku (hyperbolu, parabolu, elipsu, kruh ani přímku); a tak je to nejspíš jako v tom oblíbeném dětském rozpočítadle: "Měla prsa jako jedle (v některých krajích se uvádí "knedle"), každý z toho byl hned vedle. Jen ten kdo má plivníka, toho se to netýká." ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Ej veru, pán Ozon ma teda riadne dostal, keď som si do polky filmu myslela, že viem ako sa veci majú a vehementne som si domýšlala možné závery...Divákovi ponúkol story v trochu divotvornom kontexte, kde trošinku treba zapojiť "šedú mozgovú". A nedajte sa vytočiť, že Vás vlastne celú dobu ťahá za nos. V celku mystický nejednoduchý neplochý film s osobitou ideou. Lepšie tri***. ()

Desiree 

všechny recenze uživatele

Bylo to plné fuj sexu fuj a vody brrrr a ženskejch blee. Tak toto napsal Falcor, ale podle mě tam bylo málo sexu, málo vody málo mužskejch i ženskejch pohromadě. A jednotlivec, byť je sebevíc nahý, je pro mě příliš slabé kafíčko:)) Ale když je těch naháčů víc pohromadě, nebo spíš na jedné hromadě, je to daleko více vzrušující. Ale to je pak už jiný žánr, totiž po...hádka. ..... co to... ? koukám, že Desiree se rozepsala o úplně jiném rezižéroj, no fuj, to je celá ona....ona a Pasolini....ty dva se hledali....achich ouvej, já nebohý....au...ach...aáááách. tak. F ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu, co mi tím chtěl Ozon říct. Od artového filmu bych čekal alespoň malý přesah či myšlenku, ale tohle je jenom "obyčejné" drama založené pouze na příběhu (což by mi nevadilo, kdyby to nebyl art). Ten sám o sobě je zajímavý a místy má i nějakou atmosféru (i když se to celkem vleče a mohlo to být kratší - přece jenom, než to pořádně začne, většina filmu je pryč, čímž mi to trochu připomnělo jiný Bazén, který mě svým předlouhým úvodem málem unudil k smrti (a kdysi jsem si ho s tímhle filmem spletl...)), Ludvine Sagnier je hezká a dobře se na ni kouká, ale jinak mi ten film moc nedal. Jak už jsem psal, nějaká hlubší myšlenka v tom není a ani nic jiného, kvůli čemu bych se na to chtěl podívat znova. Psychologie tu sice taky je, ale mohlo jí být víc. Snad to je v rámci Ozonových filmů jen nějaká "diváčtější" výjimka, ale pokud ne, asi by se nic nestalo. Zatím žádný Ozonův film v seznamu Chci vidět nemám. 3* ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • V záběru, kdy Sarah (Charlotte Rampling) píše na svém notebooku, lze vidět. že mačká klávesy náhodně a někdy jich dokonce stiskne i několik najednou. (imagoo)
  • Film se umístil na 18. příčce žebříčku "50 nejžhavějších filmů" časopisu Entertainment Weekly. (imagoo)
  • Postava Sarah, kterou ztvárnila Charlotte Rampling, je pojmenována po její sestře, které ve svých 23. letech spáchala sebevraždu. Charlotte prohlásila: "Myslela jsem, že po tak dlouhé době, co není se mnou, bude hezké přivést ji zpět do mého života". (imagoo)

Reklama

Reklama